Hoe breng je positieve energie en geluk in huis? | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3688:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Hoe breng je positieve energie en geluk in huis?

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Eclectische gangen, hallen & trappenhuizen van homify Eclectisch
Loading admin actions …

Heb je al eens nagedacht hoe belangrijk je entree eigenlijk is? Dat is de plek in je huis waar alles en iedereen binnenkomt en uiteindelijk ook weer vertrekt. Het is dus niet alleen maar een doorgangsplek maar ook een opening naar de rest van het huis. Hoe klein je huis ook is; je entree moet helder, gastvrij en geordend zijn omdat hier de Chi naar binnenkomt. In de feng shui leer wordt dit daarom gezien als één van de meest belangrijke plekken in je huis. Volgens deze leer wil je hier graag het goede binnenbrengen en het minder goede buiten houden. Zo breng je meer geluk en positieve energie in je huis. En wie wil dat nu niet? Vandaag delen we 6 oude  feng shui tips met je die vaak door onze experts worden toegepast omdat ze resulteren in volop positieve energie in huis.

1. Schone en georganiseerde ruimtes

Het zorgen voor schone en goed georganiseerde ruimtes is één van de belangrijkste aanbevelingen van de feng shui. Vuil trekt vuil aan, vandaar. Volgens de feng shui hinderen vuile en ongeorganiseerde ruimtes ook de goede doorstroming van  de Chi ofwel positieve energie in je huis. En daarmee bedoelen we niet een keer per week stofzuigen maar ook de muren, lampen, plinten oftewel alles.

2. Het formaat van je deur

Feng shui besteedt veel aandacht aan indeling, omvang en harmonie. Daarom beveelt de feng shui aan om een voordeur te kiezen die qua formaat past bij je huis. Het is een algemeen geloof dat hoe groter het formaat van je voordeur deste meer posiviteit je zult binnenbrengen in je huis.

3. Bloemen en planten

Het plaatsen van bloemen en planten is een briljante en tegelijkertijd simpele toevoeging in je hal. Bloemen hebben niet alleen een spirituele betekenis maar zorgen ook voor een verfrissende en heerlijk geurende entree en creëren zo een veel betere ambiance in de totale ruimte. Een simpele bonsaiboom op een oud kastje kan al zo mooi zijn! En je hoeft geen bossen bloemen te plaatsen… een paar takken in een grote stevige glazen vaas op de vloer is al voldoende!

4. Het plaatsen van spiegels

Het plaatsen van spiegels is een van de aanbevelingen vanuit de feng shui en niet alleen voor de hal maar ook voor de andere ruimtes in je huis. Van spiegels wordt gezegd dat ze positieve energie toevoegen aan ruimtes. En daarbuiten kunnen spiegels wonderen doen wanneer het gaat om een ruimtelijker en lichter geheel.

5. Goed gedefinieerde en georganiseerde ruimtes

Zoals we al eerder vermeldden: een schone en georganiseerde ruimte doet wonderen voor je entree. Je kunt kiezen voor een fraaie onopvallende garderobekast. Deze kun je zo ontwerpen dat hij volledig in de muur wordt geïntegreerd en je deze dus niet ziet in je hal. Dat zorgt niet alleen maar voor extra opbergruimte maar ook voor een opgeruimde hal zonder jassen, tassen en schoenen wat zorgt voor een prettige ambiance in deze ruimte.

6. Het formaat van je hal

Eclectische gangen, hallen & trappenhuizen van homify Eclectisch

De entree is vaak een ruimte die een beetje ondergewaardeerd is en al zeker niet voorzien van een fraai design tenzij je in een zeer groot huis woont. Een te kleine hal biedt eigenlijk altijd onvoldoende ruimte om er alles in kwijt te kunnen wat je er graag zou willen plaatsen maar een te grote hal is eveneens niet wenselijk. Dus is een entree die proportioneel goed in verhouding is met de rest van je huis de beste keuze. Wil je graag weten hoe je je huis schoonmaakt volgens de feng shui? Lees dan ook even een frisse start van het voorjaar? Reinig je huis met deze feng shui tips door.

Interessante tips waar we nog niet aan hadden gedacht!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!