Voor & Na: de bouw van een verzonken terras | homify

Voor & Na: de bouw van een verzonken terras

Mariska Middelbeek Mariska Middelbeek
Sunken garden Greenmans Yard Klassieke tuinen
Loading admin actions …

Wat is een verlaagd terras? Voor degenen die het niet weten; het is een terras met een ligging die lager is dan de rest van de tuin.

Het verlaagde terras is niet nieuw. Een paar eeuwen geleden zagen we het verlaagde terras al in tuinen voorbijkomen. Vooral in gebieden die gevoelig waren voor droge en dorre omstandigheden was het verlaagde terras populair.

En hoewel er bij ons meestal meer dan voldoende regen valt, is een verlaagd terras evengoed een leuk concept om een achtertuin mee te verfraaien. Lijkt het je leuk om een verlaagd terras in je tuin te creëren? Lees dan snel verder. In dit artikel leggen we uit hoe je een verlaagd terras kunt aanleggen.

Het ontwerp

Sunken garden Greenmans Yard
Greenmans Yard

Sunken garden

Greenmans Yard

Allereerst moest er grond worden uitgegraven om de verlaging voor het terras te creëren. Bij het terras op de foto hierboven (dat is ongeveer 60 cm lager ligt dan de rest van de tuin) voelt het alsof je een nieuwe kamer binnenkomt.

Als er genoeg grond is uitgegraven, wordt de grond genivelleerd en bedekt met stenen bestrating. Hier kun je natuurlijk voor het soort stenen kiezen dat je zelf mooi vindt.

De afstap

York stone Greenmans Yard Klassieke balkons, veranda's en terrassen
Greenmans Yard

York stone

Greenmans Yard

Omdat het terras natuurlijk een stuk lager ligt dan de rest van de tuin, worden er traptreden toegevoegd om het zonnige terras makkelijk te kunnen bereiken (en ook weer makkelijk boven te kunnen komen). Daarnaast zien deze traptreden er natuurlijk ook harstikke mooi uit.

Om een mooi verlaagd terras voor je tuin te laten ontwerpen, kun je kijken of een van onze professionals je kunnen helpen.

De afwerking

Sunken garden Greenmans Yard Klassieke tuinen
Greenmans Yard

Sunken garden

Greenmans Yard

Als het verlaagde terras helemaal af is, is het tijd voor de afwerking. Dan kun je denken aan bloempotten met planten naast het trappetje en zitgelegenheid voor op het terras. Je kunt het terras gebruiken om heerlijk te genieten van de zon, gezellig te eten met vrienden of buiten te werken.

De lage stenen muur rondom het terras heeft dubbele functie: ze sluiten het terras af en maken duidelijk dat het om een aparte ruimte in de tuin gaat.

Wil je meer weten over het creëren van een terras in de tuin? Lees dan ook dit artikel eens!

Wat is jouw tip voor een mooi terras in de tuin? Laat hieronder je reactie achter!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Lab32 architecten Moderne huizen

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!