5 dingen om rekening mee te houden bij het ontwerpen van je tuin | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

5 dingen om rekening mee te houden bij het ontwerpen van je tuin

Mariska Middelbeek Mariska Middelbeek
Moderne tuinen van Kirchner Garten & Teich GmbH Modern
Loading admin actions …

Bij het ontwerpen en aanleggen van een tuin kan het geen kwaad om een aantal dingen vooraf goed te plannen. Zonder een goede planning kan het zomaar gebeuren dat je iets belangrijks vergeet. Een tuin zonder bloemen en planten bijvoorbeeld, daar moet je toch niet aan denken? Dus mocht je op het punt staan om met het aanleggen van je tuin te beginnen, dan moet je zeker dit artikel even lezen. Hierin hebben we een vijf dingen voor je op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden. Lees snel verder voordat je met aanleggen van je tuin aan de slag gaat.

1. De juiste beplanting

Sfeervolle lounge tuin Landelijke tuinen van Visser Tuinen Landelijk
Visser Tuinen

Sfeervolle lounge tuin

Visser Tuinen

Als eerste is het goed om te bedenken voor wat voor beplanting je kiest. Het is altijd mooi om een aantal borders te creëren. Hierin kun je dan een heel scala aan kleurrijke planten en bloemen plaatsen. Kies voor verschillende soorten beplanting, maar zorg er wel voor dat het allemaal goed bij elkaar past. Houd er rekening mee dat de planten niet te groot moeten worden, en ook niet heel wild alle kanten op moeten groeien. Dan houd je de tuin mooi en rustig.

2. De juiste bomen

Moderne tuinen van homify Modern

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten bomen. Voordat je een boom gaat planten, moet je daarom goed bedenken wat je wel en wat je juist niet wilt. De hoogte en breedte van de bomen zijn belangrijke dingen om rekening mee te houden. Niet elke tuin is immers groot genoeg voor een hele grote boom. Daarnaast is het goed om je een beetje te verdiepen in de type bomen die er verkrijgbaar zijn. Hoe leuk is het niet om een perenboom of appelboom in de tuin te hebben?

3. Denk aan het onderhoud; kies voor struiken

De meesten van ons zijn niet een heel erg groot fan van het onderhouden van de tuin. Zeker niet als het heel erg vaak moet gebeuren. Daarom is het goed om bij het aanleggen van de tuin na te denken over het onderhoud dat nodig is. Daarom raden we je aan om struiken te planten in je tuin. Ze hebben weinig onderhoud nodig in vergelijking met bloemen en zorgen evengoed voor veel kleur in de tuin.

4: Kies de juiste bodembedekker

De juiste bodembedekker helpt de bomen en planten in je tuin te groeien. Daarnaast beschermt het de bodem tegen de directe warmte van de zon en voorkomt het dat water te snel verdampt. Bovendien verhindert het ook de verspreiding van onkruid. Genoeg redenen om de bodembedekker is je tuin niet te vergeten.

5. Het hele jaar een mooie tuin

Om het hele jaar door van een mooie tuin te genieten kun je verschillende soorten planten en bloemen in je tuin plaatsen. Zo zijn er vaste planten en eenjarige planten. De eerste groeien uit zichzelf door en hebben een levensduur van meer dan twee jaar. De eenjarige gaan niet langer dan een jaar mee en moet je dus jaarlijks vervangen. Bij vaste planten is het verstandig om goed te kijken in welke temperaturen en omstandigheden ze het beste kunnen overleven. Dan kun je planten kopen die het beste passen bij ons klimaat. Hierdoor is de kans groter dat je er jarenlang van kunt genieten. Je kunt het beste meer vaste planten dan eenjarige planten kopen. Daar heb je immers het minste werk aan.  

Wil je meer weten over het aanleggen van een tuin? Lees dan ook dit artikel eens!

Wat is jouw tip om een tuin aan te leggen? Laat hieronder je reactie achter!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!