12 veelgemaakte inrichtingsfouten die je moet vermijden.. | homify

12 veelgemaakte inrichtingsfouten die je moet vermijden..

Stoa. Stoa.
Moderne woonkamers van プラスアトリエ一級建築士事務所 Modern
Loading admin actions …

Van jongs af aan wordt ons geleerd dat wij van de fouten van anderen kunnen leren. Vandaag heb je een gouden kans om dit te doen, want in dit artikel hebben we 12 voorbeelden voor je op een rij gezet. We laten je de fouten niet zien, maar tonen je juist geslaagde interieurs zodat je inspiratie kunt opdoen bij het inrichten van je nieuwe woning. Kijk snel met ons mee en have fun!

1. Eenvoud is nooit saai

Een eenvoudig of elementair interieur is in de regel nooit saai. Wel is het zaak dat je weet wat je doet als je gaat voor het strakke, minimalistische effect. In dit appartement hebben de experts het goed begrepen: zowel de kleuren, texturen als de gekozen meubels passen perfect bij elkaar. Deze woonkamer heeft een duidelijke stijl en een goede verdeling tussen open en gebruikte woonruimte. 

2. Vergeet niet dat je meer kamers hebt

Schuurwoning Loenen aan de Vecht Landelijke woonkamers van Kwint architecten Landelijk
Kwint architecten

Schuurwoning Loenen aan de Vecht

Kwint architecten

Tijdens het vormgeving van je nieuwe interieur kan het voorkomen dat je een beetje vergeet dat je meer kamers in je nieuwe huis hebt. Hoe verleidelijk is het om eigenlijk te veel in bijvoorbeeld je woonkamer te zetten. Het is beter om altijd te kijken wat werkt binnen een specifieke kamer op basis van een vooraf bepaalde stijl. Vooral dat laatste geeft je een duidelijk referentiekader en dus houvast. Samen met een pro kijk je naar het beste design voor je woning. 

3. Denk niet te klein

Deze tip sluit aan bij de laatste, het is namelijk een veel begane fout om te klein te denken. 'Less is more', maar te weinig is karig. Ga bij het inrichten van je woning ook echt uit van het hele huis, dat schept wat lucht! 

4. Stijl is koning

Gerenoveerde villa Heiloo Moderne woonkamers van Atelier09 Modern
Atelier09

Gerenoveerde villa Heiloo

Atelier09

Een minimalistisch design is lekker modern en populair. Toch kun je binnen deze stijl maar beter kiezen voor een goed afgemeten set meubels, accessoires en decoraties. We bedoelen dat de onderlinge relaties tussen de verschillende objecten in de kamer moeten kloppen. Deze kamer is daar een goed voorbeeld van! Als ze niet kloppen, ziet de kamer eruit alsof de bewoners er niet zoveel zin in hadden om moeite te doen de ruimte in te richten. Stijl is koning! 

5. Druk is niet altijd goed

Een druk behang kan heel mooi zijn, in de juiste setting. In de slaapkamer wil je misschien wat meer rust in de tent, waardoor een druk behang niet erg voor de hand liggend is. Het hangt natuurlijk ook van je smaak af. In deze kamer is de wand behoorlijk kleurrijk, maar omdat de kleuren zacht zijn en het natuurlijke motief van een bos te zien is, past het juist wel weer heel goed in deze kamer. 

6. Richt je op het uitzicht

In een penthouse als dit kun je eigenlijk niet anders dan uitgaan van het uitzicht als je de woonkamer gaat inrichten. Je interieur is extra mooi als je het richt op de buitenwereld. Voor de privacy kies je voor schitterende gordijnen. Misschien heb je andere ideeën, voer ze uit en geniet van het uitzicht! Maak gebruik van deze prachtige setting! Je zult je verbazen hoeveel mensen geen rekening houden met het uitzicht in hun interieurdesign. 

7. Zorg voor voldoende licht

woonkamer na de verbouwing Moderne woonkamers van Mare Architectuur & Advies Modern
Mare Architectuur & Advies

woonkamer na de verbouwing

Mare Architectuur & Advies

Vergeet niet uit het oog dat er voldoende licht moet zijn in een woonkamer. Het is niet gezond om in een te donkere kamer te zitten, al was het alleen maar vanwege de sombere mood die je kunt krijgen als je te lang te weinig licht ziet. Een kamer die te donker is, zal nooit een chique look krijgen. Een goede investering is een extra raam laten plaatsen als dit mogelijk is.  

8. Een muur is veel meer dan je denk

We nemen de wand niet altijd mee in ons designplan. In deze kamer is dat duidelijk wel gebeurd: links zien we een kast met verlichting daarboven. Zo krijg je echte good looks voor je kamer. En het is nog praktisch ook, want al je kleding is netjes weggeruimd. Denk bij decoreren van je slaapkamer ook echt een mooi (licht)design voor de wanden. Dat brengt de kwaliteit van de ruimte naar een nieuw niveau. 

9. Vermijd geen pro

Hoe we het ook wenden of keren, je kunt simpelweg niet alles weten. Twee weten meer dan een. Zeker als die tweede een pro is op een bepaald gebied. Experts hebben de skills en kennis om het maximale uit je kamer te halen. Wees niet bang om gewoon eens advies te vragen. Je zult er geen spijt van krijgen!

10. Ga niet voor hip uit blik

Te vaak zien we interieurs die zo uit een foldertje kunnen komen. Ja, heel leuk, maar niet echt origineel. Dit interieur is ook hip, heeft moderne elementen (zoals het open plafond, de pallet banken en de bijzondere lampen) maar het is ook echt origineel en uniek, omdat het precies een reflecties is van de persoonlijkheid van de bewoners. 

11. Ga niet voor de vlugge methode

Het lijkt een slimme zet om de meest gemakkelijk weg te kiezen als het gaat om de inrichting van je woning. Vaak ontbreekt het aan tijd dus worden er snel keuzes gemaakt. Een begrijpelijke stap, maar ook een beetje jammer, want een betere planning en uitvoering van de inrichting maakt het resultaat vaak wel een stuk mooier. Hier zien we een voorbeeld van een interieur waar veel tijd en zorg aan besteed is. Deze kamer is niet uit de lucht komen vallen, hier heeft een expert een dagtaak aan gehad. Maar op het einde van de rit past alles wel goed bij elkaar!  

12. Ga eerst voor de essentie

Er is altijd nog wel tijd om je woning te decoreren, ga eerst voor de essentie van je beoogde design. We zien hier een heel mooi voorbeeld van het gemak waarmee de bewoners om gegaan zijn met de beschikbare ruimte. Je hoort ze denken: Dit is al heel mooi, een extra lamp komt later wel. Precies zo'n plek waar je heerlijk kunt genieten van muziek of een mooi boek. 

Blijf ons volgen voor meer tips!

Welke tip heb jij als aanvulling op deze 12? Laat het weten met een comment!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!