Hoe maak je je vloer op een slimme manier schoon | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Hoe maak je je vloer op een slimme manier schoon

Carla Wilhelm Carla Wilhelm
van homify
Loading admin actions …

Niemand heeft zin om urenlang op zijn knieën de vloeren te schrobben. Daarom geven we je in dit artikel tips van onze ervaren schoonmakers. Zij weten als geen ander hoe je een vloer kunt schoonmaken en mooi houdt. Of je nu een vloer van hout hebt, van laminaat of van natuursteen. We laten je een aantal top tips zien die ervoor zorgen dat jouw vloeren altijd oogverblindend schoon zijn

1. Zorg voor de juiste hulpmiddelen

van homify

Er zijn een aantal basisgereedschappen die je in huis moet hebben, voordat je begint om alles naadloos schoon te maken. Onontbeerlijk zijn in elk geval een stofzuiger, een mop en een bezem voor de lastige vlekken of moeilijke hoeken, een handschrobborstel en twee kniebeschermers!

2. Tapijt schoonmaken

van homify

Voor tapijten heb je een goede lichte stofzuiger nodig met flinke zuigkracht, een verstelbare borstel en een makkelijk te legen stofinzamelingssysteem. Het is ook handig om een vlekkenspray bij de hand hebben voor lastige vlekken. Ruikt je tapijt niet zo lekker? Heerlijk geurend tapijtpoeder doet soms wonderen!

3. Laminaatvloeren

van homify

Laminaatvloeren zijn niet zo hard als hout. Het is daarom niet verstandig om ze te bewerken met schuurmiddelen of een chemisch schoonmaakmiddel. Gebruik liever een licht vochtige doek met schoonmaakazijn.

​4. Vloer van hout

van homify

Stofzuig de vloer van hout met een stofzuiger met een zachte borstel en neem de vloer wekelijks af met een vochtige dweil. Gebruik geen kletsnatte dweil maar een flink uitgewrongen dweil anders beschadig je de vloer. Heb je een houten vloer in de woonkamer zorg dan voor een goede mat in de hal. Deze houdt veel vuil dat je van buiten meeneemt vast.

5. Vloer van linoleum

van homify

Reinig linoleum met een mob met warm water en een beetje sop. Mop, laat drogen en indien nodig herhalen.

Wil je tips hoe je je hele huis stralend schoon houdt. Kijk ook eens in dit Ideabook.

6. Vloer van natursteen

van homify

Natuursteen lijkt misschien robuust en hard, maar je maakt er heel makkelijk krassen op. Je kunt een vloer van natuursteen het beste schoonmaken met een zachte borstel en een warm sopje met zeep. Dit lijkt misschien veel werk, maar je vloer gaat zo jaren langer mee.

Twijfel je over de manier waarop je je vloer het beste kunt schoonmaken? Laat je adviseren door een van onze professionals.

Welke vloer heb jij in je woonkamer liggen? Laat het ons hieronder weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!