10 veel voorkomende keukenmissers (en hoe je ze oplost) | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

10 veel voorkomende keukenmissers (en hoe je ze oplost)

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
The Leicestershire Kitchen in the Woods by deVOL Landelijke keukens van deVOL Kitchens Landelijk
Loading admin actions …

De perfecte keuken ontwerpen kan een lastige taak zijn die we het liefst in één keer goed willen uitvoeren. En daarom zijn we zo verbaasd dat we dezelfde fouten keer op keer tegenkomen en dat deze door vrijwel iedereen gemaakt worden! Vandaag bekijken we alle items die ervaren keukendesigners zoveel mogelijk willen vermijden en proberen we te begrijpen waar we in het verleden verkeerde keuzes hebben gemaakt en waarom. Niet om ons even onder de neus te wrijven wat we fout doen, maar vooral om ervan te leren en te zien hoe we het beter kunnen doen. Dus kijk even mee naar deze beginnersfouten die onze keukenexperts vandaag met je delen en beter nog: hoe je ze heel simpel kunt oplossen!

Misser 1: teveel open planken

Een zee aan open planken kan een grote misser zijn in je keuken want het leidt vaak tot een rommelige en ongeorganiseerde ruimte. Een goede manier om dit probleem te omzeilen is door te kiezen voor wat stijlvolle rekken zoals in dit voorbeeld waarmee je meer dan voldoende open ruimte creëert. Een andere goed keuze is een stijlvolle plank waar je je fraaie stalen keukenitems onder ophangt en wat fraaie oude flessen en houten en stalen keukenitems op plaatst. Zo voeg je een fraai designelement toe, En oh ja: berg minder fraaie dingen vooral op achter gesloten deuren!

Misser 2: teveel roestvrij staal

Meccanica Kitchen steel frame Moderne keukens van Valcucine Modern
Valcucine

Meccanica Kitchen steel frame

Valcucine

Je dacht: ik kan niet genoeg roestvrij staal hebben in de keuken? Mis dus! Alhoewel roestvrij staal een  prachtig materiaal is om in de keuken te gebruiken omdat je het zo makkelijk kunt reinigen en het zo'n luxe uitstraling heeft toch kan het zorgen voor een koele en onpersoonlijke sfeer. Dit probleem kun je gemakkelijk vermijden door de koelte van roestvrij staal te contrasteren met warmere materialen en kleuren. En rijk natuurlijk hout werkt daarbij ZO goed!

Misser 3: een verkeerde indeling

Contemporary design with plenty of light Moderne keukens van PTC Kitchens Modern
PTC Kitchens

Contemporary design with plenty of light

PTC Kitchens

Er is niets erger dan lades en kastjes die verkeerd zijn ingedeeld of geplaatst waardoor ze bijvoorbeeld altijd een knal geven wanneer je ze sluit. Of dat je veel pannenlades nodig hebt terwijl je er maar een hebt. Zorg dat je keukenindeling resulteert in een optimale functionaliteit zodat je alles kwijt kunt en binnen handbereik hebt. En misschien is het tijd om ook eens na te denken over handgreepvrije kastjes. 

Misser 5: de prullenbak in het zicht

Classic Kitchen Design Klassieke keukens van NAKED Kitchens Klassiek
NAKED Kitchens

Classic Kitchen Design

NAKED Kitchens

Iedereen schijnt de vuilnisbak te vergeten maar wanneer je een mooie designkeuken ontwerpt dan ziet niets er zo lelijk uit als een plastic afvalbak ergens halverwege je keuken. Om het nog maar niet te hebben over hoe vies deze er in sommige huishoudens uitziet! Ben je geen Assepoester, plaats hem dan bij voorkeur in een van je keukenkastjes waardoor hij uit het zicht blijft. Simpel en mooi! Kies wel een ruim formaat afvalbak uit want er is niets zo zenuwslopend als elke dag je afvalzak vervangen.

Misser 4: onvoldoende stopcontacten of op de verkeerde plek

The Arts and Crafts Kent Kitchen by deVOL Industriële keukens van deVOL Kitchens Industrieel
deVOL Kitchens

The Arts and Crafts Kent Kitchen by deVOL

deVOL Kitchens

Wanneer we graag een strakke en stijlvolle keuken willen ontwerpen dan kunnen we gemakkelijk het belang van voldoende stopcontacten over het hoofd zien. En een verlengsnoer ziet er echt niet sexy uit in je designkeuken. Bovendien: je hebt er meer nodig dan je denkt. Een goede oplossing is een verborgen stopcontact-toren die omhoog spring wanneer je hem nodig hebt en de rest van de tijd onzichtbaar is.

Misser 6: niet nadenken over je verlichting

View across the kitchen Moderne keukens van Fraher and Findlay Modern
Fraher and Findlay

View across the kitchen

Fraher and Findlay

We weten allemaal dat we meer nodig hebben dan slechts een enkele lamp in je keuken maar toch slagen we er zelden in voldoende adequate verlichting te plaatsen in onze keuken. Een veilige manier om te zorgen voor effectieve keukenverlichting is door de onderzijde van alles wat je maar kunt vinden van verlichting te voorzien oftewel: je planken, bovenkastjes en het plafond zijn daarbij zeer belangrijk! En oh ja, plaats daar ook wat heldere lampen in met voldoende wattage!

Misser 7: het belang van goede ventilatie onderschatten

The Leicestershire Kitchen in the Woods by deVOL Landelijke keukens van deVOL Kitchens Landelijk
deVOL Kitchens

The Leicestershire Kitchen in the Woods by deVOL

deVOL Kitchens

Tenzij je houdt van gekookte aardappellucht is het zeer belangrijk om een goede afzuigkap te plaatsen die ook vocht- en condensproblemen tegengaat. Soms is een ventilatiegat voldoende maar waarom niet een goede krachtige afzuigkap plaatsen ofwel in de muur ofwel aan je plafond direct boven je kookplaat. Goed nieuws: er zijn tegenwoordig ook geluidsarme afzuigkappen.

Misser 8: teveel op veilig spelen

We willen onze keuken graag op een tijdloze en chique manier decoreren maar vaak vertaalt zich dat in een saaie eentonige ruimte die vraagt om iets extra. Dat extra vullen we vaak in met een volle vensterbank vol verschillende losse spullen en potten met kruiden. Dat is echter niet wat we bedoelen met unieke designelementen. Probeer wat te experimenteren met wat funky kleuraccenten met verschillende items in een accentkleur, wat bijzondere tegels of die prachtige statement lamp. Wil je graag wat inspiratie opdoen? Bekijk dan even: fleur je keuken op met deze 10 creatieve tips!

De prullenbak uit het zicht.. zeker een goede tip!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!