Zo doe je het: het meeste maken van een compacte keuken!

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Zo doe je het: het meeste maken van een compacte keuken!

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
 Eetkamer door Géraldine Laferté
Loading admin actions …

Heb jij een kleine keuken of lijkt je keuken gewoon erg klein? Onthoud dan goed dat je absoluut niet hoeft in te leveren op stijl en comfort. Er is altijd een manier om alle nuttige en noodzakelijke elementen een plek te geven! Het is van belang om te zorgen voor een zo optimaal mogelijke inrichting en indeling waardoor elke vierkante centimeter goed benut wordt. Zo kan de compacte keuken ook nog eens ruimtelijker ogen. 

In dit Ideabook hebben we een paar handige tips en ideeën voor je op een rij gezet, om je in ieder geval een eindje op weg te helpen. Denk bijvoorbeeld aan slimme opbergmogelijkheden en de beste indeling. Je zult zien dat je met een beetje creativiteit en genoeg inzicht al een heel eind kunt komen! 

Kijk snel met ons mee en laat je inspireren! 

Ruimtebesparende opbergmogelijkheden

Op bovenstaande foto zien we een compacte keuken waar toch enorm veel opbergmogelijkheden gecreëerd zijn zonder dat deze extra ruimte in beslag nemen. Over het algemeen komen keukens vaak in standaard afmetingen en/of formaten, waardoor de loze ruimte vaak opgevuld wordt met passtukken die eigenlijk niet zoveel waarde toevoegen. Voor een compacte keuken doe je er absoluut goed aan om te investeren in een op maat gemaakte variant. Op deze manier zal alle ruimte, van de lastige hoeken tot aan het plafond, optimaal ingedeeld kunnen worden. Als je erg handig bent zou je dit zelf kunnen doen door middel van verschillende elementen, maar het inschakelen van een professional is ook gewoon een optie. Zij kunnen je helpen bij het in kaart brengen van je wensen en behoeften en zelfs de uitvoering kun je aan ze overlaten. 

Minimalistische aanpak

Prins Hendrikstraat:  Keuken door De Werff Architectuur
De Werff Architectuur

Prins Hendrikstraat

De Werff Architectuur

Probeer bij een compacte keuken te zorgen voor een minimalistische stijl, niet teveel poespas zorgt ervoor dat het een tijdloos en stijlvol model is in elke ruimte. Je kunt het geheel natuurlijk afmaken met de juiste accessoires en decoratie, maar over het algemeen geldt less is more. Op bovenstaande foto zie je een open keuken in een strakke zwart-witte stijl. Omdat je je keuken zo netjes mogelijk wilt houden begin je, voordat je begint met het inrichten, met een grondige opruiming. Zorg ervoor dat alles wat je niet nodig hebt, of dat je eigenlijk nooit meer gebruikt, de deur uit gaat. Hierna kun je met een schone lei beginnen en je nieuwe keuken opnieuw gaan indelen.  

De open keuken op bovenstaande foto maakt onderdeel uit van de woon- en eetkamer. Ben jij benieuwd naar hoe je een kleine woonkamer het beste in kunt delen? Dan is dit Ideabook misschien wel iets voor jou! We delen tips en inspirerende foto's zodat je ook deze ruimte optimaal in kunt delen! 

Multifunctionele meubels

Het kiezen van multifunctionele meubels is natuurlijk ideaal voor kleinere ruimtes, zo ook in de keuken. Heb je te maken met een kleine keuken maar zou je hier wel graag een plek creëren om te kunnen eten? Denk dan eens aan een bar in je keuken. Deze zijn vaak iets smaller waardoor ze minder ruimte in beslag nemen. Op bovenstaande foto zie je en voorbeeld van hoe dit er in een smalle keuken uit zou kunnen zien. 

Je zou eventueel ook kunnen kiezen voor een opklapbare tafel die helemaal geen ruimte inneemt wanneer je hem niet gebruikt. Ook kun je gaan voor een kookeiland waarbij je een aantal krukken plaatst zodat je daar lekker kunt dineren, lunchen of ontbijten. 

Opvallende kleuren

Heijmans ONE:  Keuken door MoodBuilders
MoodBuilders

Heijmans ONE

MoodBuilders

Wanneer je een keuken gaat uitzoeken en/of bestellen is het ook slim om na te denken over de kleuren die je in je keuken wilt gebruiken. Zo vragen kleine ruimtes om lichte en neutrale kleuren, vooral omdat dit de keuken ruimtelijker laat aanvoelen. Dit geldt voor de keuken zelf maar ook de kleur van de wanden, de vloer en het plafond speelt hierin mee. Natuurlijk kun je kiezen voor een donkere vloer of opvallende kleuren, maar probeer het geheel niet te donker of druk te maken. 

Wil je meer kleur in je keuken? Dat kan! Kies voor een opvallende accentmuur of ga juist te werk met accessoires, decoratie en textiel. Op bovenstaande keuken zie je bijvoorbeeld een compacte keuken met warme verlichting waarbij gebruik gemaakt is van accessoires in vrolijke, frisse kleurtjes. 

Technologie en apparatuur

Appartement aan Zee:  Keuken door Grego Design Studio
Grego Design Studio

Appartement aan Zee

Grego Design Studio

Een oven, vaatwasser, magnetron, koelkast, vriezer en andere apparatuur vereisen erg veel ruimte in je keuken. Als je met een hele kleine keuken te maken hebt, zul je misschien niet eens ruimte hebben om alles te herbergen. Denk in dat geval goed na welke apparatuur je echt hoognodig acht. Gebruik je een magnetron echt zo vaak of kun je prima uit de voeten met een oven? Je zou zelfs kunnen kiezen voor een combi-magnetron! Hetzelfde geldt voor een vriezer en/of koelkast, wanneer je deze niet kwijt kunt in je compacte keuken zet je hem toch in de bijkeuken of de garage? 

Er zijn in ieder geval genoeg afwegingen die je kunt maken die in je keuken uiteindelijk ruimte zullen kunnen besparen. 

Ruimtelijke oplossingen

Bar:  Inbouwkeukens door Puurbouwen

Een andere, ietwat grotere, oplossing voor je kleine en compacte keuken zou het (deels) uitbreken van je eventuele wand kunnen zijn. Op bovenstaande foto zie je dat er gekozen is voor een keuken met stijlvolle bar. Dit zou je ook kunnen realiseren wanneer je te maken hebt met een afgesloten keuken. Heb je ook nog eens te maken met een hoog plafond? Benut deze ruimte dan optimaal door te kiezen voor kastruimte tot aan het plafond. Je zult zien dat je hier toch nog heel wat op kunt bergen. 

Met deze foto sluiten we dit Ideabook ook alweer af. We hopen dat je genoeg inspiratie en ideeën op hebt gedaan zodat je thuis ook lekker aan de slag kunt gaan in je eigen keuken! Zou je graag nog wat meer voorbeelden willen zien? Kijk dan gerust nog even verder! homify biedt natuurlijk nog veel meer inspirerende foto's, je vindt ze hier. Je kunt ze trouwens ook heel gemakkelijk sorteren op bepaalde stijlen door het filter te gebruiken. Op deze manier kom je snel uit bij foto's die perfect passen bij je persoonlijke stijl en smaak. Veel plezier! 

Wat vond jij van dit Ideabook? Zijn er nog dingen die we vergeten zijn?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!