7 tips voor een schitterende zomertuin | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

7 tips voor een schitterende zomertuin

Stoa. Stoa.
van Liquid Landscapes Modern
Loading admin actions …

Ja,  de zomer komt er weer aan! Daarom is het zaak dat je buiten in de tuin lekker kunt zitten met familie en vrienden. Om dit resultaat te bereiken gaan we je 7 toffe tips laten zien om je tuin mooi in te kunnen richten. Het zijn echt van die ideeën die eenvoudig te realiseren zijn. Kijk snel met ons mee, dan wordt je tuin snel zoals je altijd al wilde. 

Gezellig terras

Moderne verdiepte daktuin Haarlem Moderne tuinen van Biesot Modern
Biesot

Moderne verdiepte daktuin Haarlem

Biesot

Een sfeervolle zithoek is essentieel in je zomertuin.  

Strak en organisch

Twee zaken die echt goed kan mixen voor een tof effect is een strakke vijver en een gazon dat niet al te strak gemaaid is, gewoon een beetje organisch laten. We zien hier een mooi voorbeeld van dit concept. Krijgt je tuin direct een moderne look! Het is niet lastig om deze vijver te onderhouden, maar wel heeft hij dat maximale effect. Je ziet dat de vijver ook erg goed past bij de gevel van het huis. Natuurlijk hoeft dat niet per se, maar het is wel iets waar je rekening mee kunt houden. Voor tips raadpleeg je gewoon even een expert op dit gebied. Dan heb je snel een uitstekend resultaat! 

Mixen maar!

Het hoeft echt niet allemaal gescheiden van elkaar te zijn. Planten, stenen en prullaria mogen ook gewoon door elkaar staan. Zeker in kleine ruimtes is het goed om gewoon lekker te experimenteren, maar houd wel rekening met de beschikbare ruimte, het moet ook niet te opgepropt worden. Hier zien we een lekkere experimentele setting met een natuurlijke feel. Precies waar we van houden! Laat je altijd inspireren door de experts op dit gebied!

Een groot gazon

Er iets waarom we houden van een groot gazon. Als je de mogelijkheid hebt om dit in je tuin te realiseren moet je de kans echt niet laten liggen. Er straalt een gevoel van vrijheid en openheid uit van deze natuurlijke setting. Geen wonder dat je rond paleizen altijd uitgestrekte gazons vindt, je krijgt een beetje het gevoel 'the king of the world' te zijn. Rond het gazon staan de bomen prachtig, een weelderige look die veel mensen voor hun tuin begeren. 

Romantisch

Ruimte en prachtige planten en bomen zijn vreselijk mooi, maar zonder de nodige romantiek in de tuin slaat alles de plank mis. De sfeer in de tuin maak je eigenlijk zelf, het is hoe je de tuin ervaart. Welk gevoel je erbij krijgt. Dit pad zorgt voor de belangrijke, romantische noot in deze tuin. Een prima plek om in de avond nog even samen te wandelen. 

Strak

Orde en strakke lijnen geven ons een rustig gevoel. Dat komt omdat we dan snel de situatie kunnen over zien. Daarom houden we ook zoveel van symmetrie, het is gewoon puur een kwestie van weinig informatie te hoeven verwerken. Maar toch vinden we niet alleen symmetrie mooi, ook bijvoorbeeld abstracte of expressionistische kunst vinden veel mensen mooi om naar te kijken. Het is ook gewoon een kwestie van smaak natuurlijk, wat je karakter is, etc. De eigenaren van deze tuin laten duidelijk een voorliefde voor symmetrische ontwerpen zien, wat natuurlijk nog helemaal niets zegt over het interieur van hun huis… Hier krijgen wij nu echt een lekker ontspannen gevoel van, daar is de tuin tenslotte voor, niet waar? 

Verticale creativiteit

Als we het hebben over de tuin, zijn we toch vaak geneigd eerst horizontaal te denken. Op deze afbeelding zien we juist hoe makkelijk het is om ook gebruik te maken van de verticale as van de ruimte. Je ziet hoe mooi de plantenbakken passen bij de kleine tuin. Je zou er zelfs een moestuin van kunnen maken. Eigen teelt smaakt vaak toch net even wat lekkerder…

Old school

We gaan nu even een tijdloos idee erbij pakken. Al eeuwen vormt de vijver met rotsen daar omheen een zuivere nabootsing van de natuur in de gecultiveerde tuin. Mensen houden van een tuin waar de natuur in beperkte mate haar gang kan gaan, maar waarin ook kunstmatige, schijnbaar ongepolijste natuur te vinden is. Deze vijver is aangelegd, maar je zou ook geloven dat hij vanzelf ontstaan was. Vooral de schitterende bomen, de zorgvuldig geplaatste rotsen en het gras, zorgen voor een romantische setting met een sfeer van de ongerepte natuur. Wij krijgen zin in een picknick!

Blijf ons volgen voor meer mooie ideeën! 

Weet jij al hoe je nieuwe tuin gaat worden? Laat het weten met een comment!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!