Buren Gluren: 17 Tips Hoe Niemand op Je Bord Kijkt

HOME STAGING EXTÉRIEUR OU L’ART DE BIEN VENDRE SON BIEN IMMOBILIER, SEVEN GARDEN SEVEN GARDEN Moderne tuinen
Loading admin actions …

Met de zomer voor de deur ben je vast al druk in de weer om er voor te zorgen dat je tijdens al die warme dagen optimaal kunt genieten van de zon. Maar als graag in je bikini geniet van de zon , dan hoeft niet de hele buurt mee te kijken. Organiseer je tijdens de zomer een heerlijke BBQ en wil je graag wat privacy? Dan kun je dit zeker en vast op een leuke en prachtige manier creëren.

Daarom hebben we 17 tips op een rij gezet die voor meer privacy in je tuin zorgen. Je kunt deze tips gebruiken om zelf mee aan de slag te gaan of als voorbeeld voor als je een van onze professionals gaat inschakelen. Laat ons deze voortreffelijke designs ontdekken.

1. Combineer verschillende materialen

Een schutting opbouwen uit een combinatie van verschillende materialen kan een prachtig beeld geven. En het materiaal dat helemaal geen doorkijk biedt, plaats je gewoon direct voor je zonneterras.

2. Bamboe

Bamboe kan ook een prachtige natuurlijke muur in je tuin creëren. Knappe spion die daar doorheen kan kijken!

3. Plaats planten voor de schutting

Heb je geen zin om een nieuwe schutting aan te schaffen, maar biedt de huidige afscheiding net iets te weinig privacy? Door planten voor de schutting te plaatsen weet je zeker dat je niet meer vanaf de straat te zien bent.

4. Robuust hout

Een robuuste houten schutting is elegant en zoals bij dit huis ook nog eens heel erg dicht. Een prima idee.

5. Een kleine afscheiding

Om hele diverse redenen kan het soms niet mogelijk zijn om je gehele tuin van een schutting te voorzien. Maar zo’n kleine afscheiding als deze kan wel net even dat extra beetje privacy geven.

6. Een nieuw kleurtje

Voor de privacy maakt de kleur niet zoveel verschil, maar een nieuw kleurtje kan wel jouw tuinbeleving anders maken. En dan voel jij je ook weer meer op je gemak om van dat aangename weer te gaan genieten.

7. Een laag en dicht hek

Een enorme schutting is lang niet altijd nodig. Een laag en dicht hek zoals hier maakt ook al een groot verschil.

8. Nog een keer planten

We hadden je die tip met planten al laten zien. Hier nog een keer zo’n mooi plaatje om je te inspireren.

9. Schutting en meubilair

Een combinatie van schutting en meubilair kan ook en fantastisch effect geven. Kijk maar hoe mooi dat kan worden!

10. Een klein hek

Privacy werkt uiteraard aan beide kanten. Je buren zitten er bijvoorbeeld niet op te wachten dat jouw kinderen meer in hun tuin spelen dan in die van jou. Een klein hek kan dat zeker voor de kids goed duidelijk maken.

11. Natuurlijke wand

Voor de meer landelijke tuinen is dit de ideale oplossing: een natuurlijke wand. Zo wordt je schutting echt onderdeel van de tuin zelf!

12. Gebieden afbakenen

Verschillende gebieden afbakenen in je tuin kan er voor zorgen dat je een hele andere tuinbeleving krijgt. En ook dat zorgt dat jij je heerlijk op je gemak voelt.

13. Spelen met materialen

Soms is een materiaal niet wat het lijkt. Speel er maar een beetje mee! Zo kan hout soms metaal zijn en andersom.

14. Charmant en simpel

Soms kunnen hekjes en schuttingen een plekje nog leuker en romantischer maken. Kijk maar hoe dat hier op een charmante en simpele manier is gedaan.

15. Klassiek hekje

Soms is een klassiek hekje al voldoende om je tuin van de straat af te scheiden!

16. Een goede combinatie maken

Je kunt zo ontzettend veel goede combinaties bedenken. Ook hier word je weer bijna jaloers.

17. Natuurlijk in de stad

De laatste tip is voor inwoners van de (grote) stad. Maak het hier een beetje natuurlijk en je hebt je eigen kleine oase.

Een extra tip: Een fontein kan ook dienen als schutting

Ok, toegegeven, een fontein biedt niet evenveel schutting als bijvoorbeeld hout of bamboe, maar het voegt wel een uniek tintje toe aan je tuin. Waarom zou je het dus niet eens overwegen? Als je een fontein plaatst, hou dan wel rekening met:

  • Het kiezen van de juiste plek: Je wilt de fontein altijd kunnen bewonderen.
  • Het simpel houden: Kies de fontein en al de benodigdheden die je ervoor nodig hebt samen en stel een 'bouwpakket' samen. Zit ook eens samen met een expert
  • om dit pakket op te stellen.
  • Het gelijkmaken van de grond: Egaliseer de grond om ervoor te zorgen dat de fontein stevig blijft staan en niet wegschuift.
Heb jij nog een leuke tip om toe te voegen? Laat het ons weten via de comments.

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine