10 opbergtrucjes die NIET werken | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

10 opbergtrucjes die NIET werken

Johan van Dijk Johan van Dijk
Great Storage Solutions and a Striking Tiled Floor in Little Chalfont, Buckinghamshire Moderne garage van Garageflex Modern
Loading admin actions …

Opbergen is een kunst op zich. Dat weet jij ook vast wel als je eigenlijk veel te veel spullen in je huis hebt gestopt. Maar met de juiste aanwijzingen en tips kun je er een mooie geordend geheel van maken. Toch gaat het soms fout. Juist om die fouten te voorkomen laten we je 10 opbergtrucjes zien die het alleen nog maar erger maken. Uiteraard zeggen we er dan ook gelijk bij hoe je het wel goed kan doen! En mocht je er zelf niet helemaal uit gaan komen, dan is er altijd wel een home stager te vinden die jou kan helpen.

1. Vaste kasten

Vaste kasten, zoals in de keuken, zijn natuurlijk een hele goede manier om spulletjes lekker op te kunnen bergen. Maar verander niet je hele keuken of een andere ruimte in een geheel dat alleen maar uit vaste kasten bestaat. Als je dan een keer wat herinrichting wilt gaan doen, wordt het wel heel lastig om kasten te versjouwen.

2. Te veel planken aan de muur

Seating Moderne woonkamers van Homara Modern
Homara

Seating

Homara

Een paar planken aan de muur voor boeken of andere spulletjes kan heel erg leuk zijn. Maar waak er wel voor dat je niet binnen de kortst mogelijke tijd je muur helemaal volgebouwd hebt. Dat is absoluut geen aantrekkelijk gezicht.

3. Gordijnen om spullen te verbergen

FRENCH TOILE van Cabbages & Roses Rustiek & Brocante
Cabbages & Roses

FRENCH TOILE

Cabbages & Roses

Ben je van plan om met gordijnen die ene rommelige hoek van de kamer af te schermen? Niet doen! Je spullen verbergen achter een gordijn maakt het alleen nog maar erger!

4. Open opslagruimte

Een kast zonder deuren, ofwel een open opslagruimte, mag gerust wat mandjes laten zien waarin kleine spulletjes opgeborgen worden. Maar zorg er altijd voor dat het niet een soort van open magazijn wordt, want dat komt de sfeer in je huis zeker niet ten goede.

5. Onbereikbare opslagruimte

Dat ene kastje waar je steeds een trapje voor nodig hebt om er bij te kunnen komen, stoort je dat ook niet ontzettend? Zorg er daarom altijd voor dat je kastjes gemakkelijk te bereiken zijn.

6. Schoenenrek op de vloer

modern  door My Italian Living, Modern
My Italian Living

'Welcome' Contemporary hallway shoe storage with mirror by Birex

My Italian Living

Heel handig dat je al je schoenen mooi in een schoenenrek kwijt kunt, maar als de complete wand gevuld wordt door deze constructie, dan word je er nou ook niet echt vrolijk van. Een staande kast zoals op de foto is dan een oplossing die het beeld een stuk mooier maakt.

7. Alle schoonmaakspullen op één plek

handmade Goat & horsehair brooms and brushes van brush64 Landelijk
brush64

handmade Goat & horsehair brooms and brushes

brush64

Alle schoonmaakmiddelen en hulpstukken op één plek bewaren lijkt misschien niet zo’n heel slecht idee. Maar zorg dat je ook in je keuken wat kleine spulletjes hebt om iets schoon te kunnen maken. Je wilt immers niet elke keer naar de garage lopen als je een handveger nodig hebt.

8. Kies voor multifunctionele meubels

Appleby Oak Wide Ottoman Box Landelijke eetkamers van The Cotswold Company Landelijk Hout Hout
The Cotswold Company

Appleby Oak Wide Ottoman Box

The Cotswold Company

Wat je hier op de foto ziet is een trucje dat je juist kan helpen. Een multifunctionele kist is erg handig als opslagmeubel en je kunt er ook nog eens op zitten. Zorg uiteraard wel dat het goed bij de rest van het interieur past.

9. Veel te veel haakjes aan de muur

modern  door The Letteroom, Modern
The Letteroom

Metal Letter Hooks

The Letteroom

Een paar haakjes voor die sleutelbossen en je zomerjasje zijn erg handig, dat begrijpen wij als geen ander. Maar hang niet veel te veel haakjes aan de muur, want dat verpest het beeld zeker. Op deze foto zie je een mooi voorbeeld van hoe het wel moet.

10. Opslagdozen gebruiken

Great Storage Solutions and a Striking Tiled Floor in Little Chalfont, Buckinghamshire Moderne garage van Garageflex Modern
Garageflex

Great Storage Solutions and a Striking Tiled Floor in Little Chalfont, Buckinghamshire

Garageflex

Opslagdozen gebruiken kan voor kleine spulletjes heel handig zijn in de garage of schuur. Maar probeer niet alles er in te stoppen. Dat past namelijk niet!

En heb je wat aan dit overzicht gehad? Wij hopen van wel! Ook hier kun je nog wat meer handige tips vinden.

Heb jij nog een tip om toe te voegen? We horen het graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!