Nieuwe uitbouw creëert licht en ruimte | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Nieuwe uitbouw creëert licht en ruimte

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
Uitbouw Zwolle Moderne huizen van De Ontwerpdivisie Modern
Loading admin actions …

Het architectenbureau Ontwerpdivisie uit Utrecht is naast architectuur ook gespecialiseerd in het ontwerpen van meubels. Hun visie is simpel en eenduidig: sterkte door eenvoud. Dat betekent dat zij onnodige complexiteit vermijden en geloven in de kracht van het weglaten. Ieder ontwerp, groot of klein, wordt met dezelfde precisie en aandacht uitgewerkt. Door hun kennis op het gebied van zowel meubelontwerp als architectuur zijn zij in staat om een totaalontwerp uit te werken, waarbij de twee disciplines elkaar versterken en aanvullen. In de fotoserie hieronder nemen we jullie mee naar Zwolle, waar ze verantwoordelijk waren voor de verbouwing van een jaren '30 woning. 

Voor aanvang van de verbouwing

Situatie voor de verbouwing: modern  door De Ontwerpdivisie, Modern
De Ontwerpdivisie

Situatie voor de verbouwing

De Ontwerpdivisie

We kijken hier uit op de oude achtergevel van de jaren '30 woning. De nieuwe bewoners van deze woning verzochten de experts van Ontwerpdivisie om extra ruimte en meer lichtinval. Op de foto zien we hoe de achtergevel er uitzag voor aanvang van de verbouwing. Degelijk en ordentelijk. Het geheel lijkt zich in goede bouwkundige staat te bevinden en lijkt goed onderhouden te zijn. De gevel is echter vrij gesloten en we kunnen ons voorstellen dat de ruimtes hierachter vrij donker kunnen zijn. 

Nieuwe uitbouw

Uitbouw Zwolle Moderne huizen van De Ontwerpdivisie Modern
De Ontwerpdivisie

Uitbouw Zwolle

De Ontwerpdivisie

Om de twee wensen van de opdrachtgever in vervulling te laten gaan, het creëren van meer lichtinval en het vergroten van het woonoppervlakte, werd besloten om een nieuwe uitbouw te plaatsen. De uitbouw is precies tussen de volumes van de aangrenzende bebouwing geplaatst en vergroot de oppervlakte van de eetkamer en keuken richting de tuin. De uitbouw is bekleed met zink en kan geopend en gesloten worden door middel van een aluminium vouwwand. 

Eetkamer

Uitbouw Zwolle Moderne eetkamers van De Ontwerpdivisie Modern
De Ontwerpdivisie

Uitbouw Zwolle

De Ontwerpdivisie

Ontwerpdivisie realiseerde niet enkel de uitbouw, ook verbouwden zij de keuken. De keuken en de eetkamer baden tegenwoordig in het licht. Op de foto zien we hoe de vouwwand over de gehele breedte geopend kan worden. Binnen wordt buiten en vice versa. 

Keuken

Uitbouw Zwolle Moderne keukens van De Ontwerpdivisie Modern
De Ontwerpdivisie

Uitbouw Zwolle

De Ontwerpdivisie

De eetkamer en keuken bevinden zich in één open ruimte. Tussen deze twee ruimtes is een keukeneiland geplaatst die de ruimtes op een subtiele manier van elkaar scheidt.  De keuken en de eetkamer laten zich kenmerken door strakke, witte wanden en een lichtgekleurde, houten vloer. De keuken is voorzien van modern apparatuur en wordt vergezeld door een aantal evenzo moderne meubelstukken, getuige bijvoorbeeld de barkrukken die we hier op de foto kunnen zien. 

Licht

Uitbouw Zwolle Moderne keukens van De Ontwerpdivisie Modern
De Ontwerpdivisie

Uitbouw Zwolle

De Ontwerpdivisie

De aluminium vouwwand stelt de bewoners in staat om eten te bereiden en te dineren in een ruimte die baadt in het daglicht. Als het weer het toestaat kan de wand in zijn geheel geopend worden, waardoor de eetkamer en keuken overlopen in de tuin. Het gevoel van ruimtelijkheid wordt nog eens versterkt door de keuze voor heldere wanden en lichte vloeren. De donkere accenten en details die we her en der vinden vormen een aangename afwisseling met al die helderheid. Voor meer informatie en foto's van dit project kunt u terecht op het homify-profiel van Ontwerpdivisie

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!