Modern en landelijk wonen in een bakstenen huis | homify

Modern en landelijk wonen in een bakstenen huis

Johan van Dijk Johan van Dijk
homify Landelijke balkons, veranda's en terrassen
Loading admin actions …

Van oudsher kun je in Nederland, en ook over de grens in Duitsland, heel wat bakstenen huizen vinden. En al worden tegenwoordig nog steeds huizen met dit materiaal gebouwd, beton en gepleisterde muren hebben het toch wel voor een deel uit het straatbeeld verdrongen. Om je even weer lekker te laten genieten van zo’n mooie woning die is opgebouwd uit rode baksteen, reizen we af naar Duitsland om een project van home stager Karin Armbrust te gaan bekijken. Zowel binnen als buiten is zij aan de slag gegaan om modern én landelijk wonen in een prachtig jasje te gooien. En het resultaat is echt om van te genieten.

Traditionele woning

Even geen moderne poespas of hedendaagse architectuur, maar gewoon een charmante en traditionele woning opgebouwd uit rode baksteen. Een type dat je in deze vorm in Duitsland geregeld tegen kunt komen, maar zelden op zo’n mooie manier als hier. De tuin is hier piekfijn in orde, het huis is mooi opgeknapt en geverfd, en ook de aankleding is werkelijk waar fantastisch te noemen. Een heerlijk uitgangspunt om met de rondleiding te gaan beginnen!

De voordeur

Wordt je ook niet gewoon heel erg vrolijk van de voordeur? Het ziet er hier al ontzettend gezellig uit. Leuk al die spulletjes bij de voordeur, het zorgt voor een heel erg gezellig beeld waardoor je je ook direct welkom voelt.

Gezellig op het terras

Krijg je ook al zin om hier gezellig op het terras te gaan zitten? Als je dit mooie beeld ziet, dan kan dat haast niet anders. Lekker ontspannen zitten aan tafel en ondertussen heerlijk barbecueën. En wat ziet het er ook fantastisch uit in het donker! Aan buitenverlichting is zeker geen gebrek en dat vergroot niet alleen de gezelligheid, ook de veiligheid is er zeker bij gebaat.

Woonkamer

Had jij een interieur als dit verwacht in de woonkamer? Want als de beelden van de buitenkant hebt gezien, dan kan dit best wel een verrassing zijn. Het rustieke en landelijke heeft hier een eigentijds retrorandje gekregen en daarmee heerst ook een heel licht modern gevoel. Alles is in ieder geval gericht op gezelligheid en comfort. Dit is echt een hele warme woonkamer die je als het ware omarmt. De ideale plek om heerlijk op de bank neer te ploffen en helemaal tot rust te komen. En dat past uiteraard heel erg goed bij deze plek.

Inspirerende keuken

Is dit een inspirerende keuken of niet? Wij vinden zeker van wel! Ook hier is het landelijke en rustieke weer duidelijk aanwezig, maar het moderne valt nu wel direct meer op. En juist die combinatie maakt de ruimte zo inspirerend. En voor een kookliefhebber is het trouwens ook een waar paradijs, kijk maar hoeveel ruimte je hebt om te koken en ook hoeveel opslagruimte er is in de keukenkastjes. Maar het is toch vooral de sfeer die het doet, zelfs wij worden hier bijna jaloers van!

Slapen op zolder

In dit huis vindt je geen ouderwetse en stoffige zolder die alleen maar als opslagruimte wordt gebruikt. Hier is namelijk een prachtige slaapkamer ingericht. En dat is ook zeker zo’n exemplaar om van te dromen. Hier zie je ook weer diverse stijlen op een prachtige eclectische manier bij elkaar komen. En daarbij heb je dan ook nog eens een schitterende lichtinval. Die combinatie van alles maakt het dat je hier niet anders kunt dan heel erg uitgerust weer op staan. Voor jou kan het ook direct een hele goede inspiratiebron zijn.

Wil je nog even langer genieten van zo’n sfeervol en mooi huis? Deze woning mag je dan ook zeker niet missen!

Wat vind jij het allerleukste van dit huis? We zijn benieuwd!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Lab32 architecten Moderne huizen

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!