5 tips om het schoonmaken van de keuken makkelijker te maken | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

5 tips om het schoonmaken van de keuken makkelijker te maken

Mariska Middelbeek Mariska Middelbeek
Moderne keukens van homify Modern
Loading admin actions …

De keuken neemt een belangrijke plek in huis in. Waar de keuken vroeger vaak verdekt was opgesteld, neemt deze nu in prominente plek in huis in. Ook bestaat de keuken niet langer uit een paar houten kastjes, losse apparaten en een aanrechtblad. Vandaag de dag zijn er prachtige inbouwkeukens met hoogglans, matte en gekleurde kastjes. De keuken wordt door veel mensen binnen het gezin intensief gebruikt en moet daarom met regelmaat worden schoongemaakt. Laat dat nou net een klusje zijn waar niet heel veel mensen gek op zijn. Daarom hebben we dit artikel voor je geschreven. Hierin delen we vijf tips om het schoonmaken van je keuken wat makkelijker te maken. Lees snel verder en breng de tips vandaag nog in de praktijk!

1. De koelkast schoonmaken

Moderne keukens van homify Modern

Met de koelkast schoonmaken ben je over het algemeen iets langer bezig. Daarom is het een schoonmaakklusje die veel mensen voor zich uitschuiven. Toch moet het eens in de zoveel tijd gebeuren. Het is tenslotte wel de plek waar je eten in bewaard. We raden je aan om de koelkast schoon te gaan maken voordat je de wekelijkse boodschappen gaat doen. Dan is de koelkast op zijn leegst, wat je een hoop uit- en inruimtijd scheelt.

2. Het fornuis schoonmaken

Een van de dingen die ongetwijfeld het meest vies wordt is het fornuis. Uiteraard gebeurt dit tijdens het koken, maar soms kunnen we er ook per ongeluk iets op morsen. Het schoonmaken van het fornuis is eigenlijk een klein klusje, vooral als je het meteen na het koken of morsen doet. Dan is het allemaal nog niet aangekoekt en ben je eigenlijk zo klaar.

3. De gootsteen schoonmaken

Je zou denken dat de gootsteen vanzelf wel schoon wordt door de afwas die je doet. Helaas is dat niet geval en moet je het toch echt eens in de zoveel tijd schoonmaken. Dat kun je het beste doen door het eerst af te spoelen met heet water, want dan gaat er al een heleboel vuil met het water mee het putje in. Waar de gootsteen nog wat vieze vlekken heeft, moet je wat harder schrobben. Pas wel op dat je doekje gebruikt waardoor er krassen kunnen ontstaan.

4. Handdoeken, theedoeken en vaatdoeken wassen

We willen allemaal nog wel eens vergeten om de handdoeken, theedoeken en vaatdoeken die we in de keuken gebruiken met regelmaat te vervangen. En dat terwijl bekend is dat deze doeken veel bacteriën bevatten en daarom na een paar gebruiken moeten worden gewassen. Van de vaatdoek wordt zelfs gezegd dat je deze elke dag moet vervangen. Dat is iets wat de meesten van ons waarschijnlijk niet doen.

5. Vuilnisbak schoonmaken

Nu horen we je al denken ‘Is het legen van de vuilnisbak dan niet genoeg? Er zit toch een vuilniszak in?’. Dat is zeker waar, maar dat wil helaas niet zeggen dat de vuilnisbak zelf niet vies wordt. Het is echt aan te raden om de vuilnisbak zo nu en dan helemaal schoon te maken. Daarmee voorkom je een hoop vieze geurtjes in de keuken.

Wil je meer weten over het schoonmaken van de keuken? Lees dan ook dit artikel eens!

Wat is jouw tip om je keuken makkelijk schoon te maken? Laat hieronder je reactie achter!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!