Weet jij al hoe je de slaapkamer schoon maakt in een oogwenk?

Stoa. Stoa.
homify Industriële slaapkamers
Loading admin actions …

Niet altijd het gevoel dat je zin hebt om het huis schoon te maken? Het is vaak echt geen leuke klus, maar met de juiste ideeën wordt het echt gemakkelijk en wel leuk om je huis netjes en strak te maken. De waarheid is, dat het niet veel tijd hoeft te kosten, een paar tips maken het een stuk eenvoudiger. Vandaag laten we je zien hoe je de slaapkamer netjes maakt en houdt. Weet je dat schoonmaken ook echt een goede oefening is, je wordt er fit van! Kijk met ons mee naar de tips. Heel nice!

Maak het leuk

Maak het leuk om aan de schoonmaak te beginnen. Dat betekent dat je echt even muziek op moet zetten. Het liefst nummers met een stevige beat, dan krijg je lekker veel energie om aan de slag te gaan. Beetje meezingen helpt ook heel goed. Heb je direct een excuus om je zangkunsten aan de buren te laten horen. Raap ook eerst even de lossen dingen van de vloer, dan kun je direct beginnen. Een expert helpt je met de slimme indeling van je slaapkamer, zodat je de ruimte eenvoudig netjes kunt houden en schoonmaken. Een goede schoonmaak begint met een praktische indeling van je slaapkamer. 

Praktische volgorde

Finest quality Goat hair & horsehair broom heads brush64 Landelijke huizen Huishoudproducten

Eerst even de juiste tools aanschaffen, daarna gaan we lekker aan de slag. Bezem, stoffer en blik, natuurlijk de stofzuiger etc. Begin eerst met afstoffen. De stof valt daarna op de vloer, die kun je dan opzuigen. Na het stofzuigen gaan we dweilen, dus een emmer en een dweil zijn wel handig in het hele verhaal. En als je toch een paar bezems en borstels gaat kopen kies dan voor een leuke kleur. Laat je inspireren door een expert!

Netjes

Het is echt niet moeilijk om je slaapkamer netjes te houden, zoveel is wel duidelijk. Een belangrijke hulp in de huishouding is de wasmand. Dit maakt het gewoon erg makkelijk om je gebruikte bedsprei weg te ruimen. Daarna even een frisse nieuwe erop en je bent klaar. Een mooi opgemaakt bed is toch een echte eye-cachter. Het bed is tenslotte het middelpunt van je slaapkamer. 

Meubels

Master bed by WN Interiors homify Industriële slaapkamers

De meubels in de slaapkamer vallen meestal het eerst op, ook vuiligheid zien we hier het eerst. Kies voor een goede reiniger, dan veeg je het vuil er zo af. Weet je dat het echt loont om rommel en vuil direct op te ruimte als je het ziet, ook als je niet aan de grote schoonmaak toe bent. Dan houd je de kamer netjes en heb je het niet te druk als je wel aan de bak moet voor een grote schoonmaak beurt. 

Vloer

Wat voor het meubilair geldt, is ook voor de vloer belangrijk: direct schoonmaken als er iets gevallen is. Hier zien we een grijze vloer, die ziet er lekker rustgevend uit. Houd het ook ze door hem steeds snel schoon te maken. Door de heldere tint is het ook gemakkelijk om te zien of er iets ligt; stof of vuiligheid. Dan zul je hier zeker kunnen blijven genieten. 

Vier als je werk klaar is

homify Industriële slaapkamers

Als je eenmaal klaar bent met de schoonmaak van je slaapkamer mag je dit best vieren. Er zijn verschillen manieren voor, maar je zou kunnen kiezen voor een cadeautje voor jezelf waar je ook wat aan hebt in de slaapkamer. Een parfum voor in deze ruimte maakt de sfeer extra cool. De inrichting is sowieso een topper! Ja, het is ook echt waar: als je hier gaat chillen is de sfeer direct aan! Verschillende materialen vormen hier een aantrekkelijke structuur. De houten wand aan het hoofdeinde geeft een natuurlijke vibe, terwijl het beton rechts zorgt voor een minimalistische touch. Een prachtige slaapkamer die gemakkelijk schoongemaakt en opgeruimd is. 

Blijf ons volgen voor meer design! 

Wat vind je van deze slaapkamers? Laat het weten met een comment!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine