Laat ons je behoeden voor deze 5 missers in de woonkamer | homify

Laat ons je behoeden voor deze 5 missers in de woonkamer

TILL BEHNE TILL BEHNE
HOME Make Up
Loading admin actions …

De woonkamer is een kamer waar letterlijk en figuurlijk comfortabel wonen het allerbelangrijkste is. En daarom zijn er een paar basisregels. Deze willen we met jullie doornemen aan de hand van een aantal voorbeelden hoe het vooral niet moet. Dit zijn foto's van situaties voordat een professional het tot een goed einde wist te brengen.

Oncomfortabele bank

Een van de belangrijkste onderdelen van een fijne woonkamer is een comfortabele bank. Een te kleine of niet lekker zittende bank is dus een absolute misser. In de woonkamer wil je kunnen ontspannen en gasten ontvangen en dus is een goede zitplek een must. Heb je maar beperkt de ruimte, en moet je dus wel voor klein kiezen, kies dan in ieder geval voor comfortabel en zorg dat er nog een paar stoelen zijn waardoor toch iedereen kan zitten.

Televisie

Hoewel tegenwoordig bijna elke kamer lijkt te beschikken over een eigen televisie, is de woonkamer toch nog altijd de plek waar de meeste films of televisieprogramma's gekeken worden. Daarom is de relatie van de zitplaatsen tot de televisie belangrijk, zodat iedereen goed en comfortabel naar de televisie kan kijken. Recht voor de televisie hoeft niet altijd, maar te heftige hoeken vergroten het kijkplezier zeker niet.

Saaie muren

Muren in de woonkamer moeten vooral niet te kaal zijn. Een beetje sfeer aanbrengen door kunst of een plank waar leuke accessoires op kunnen staan, is zeker aan te raden. Hou je van minimalistisch, schilder dan de muren strak wit of in een vrolijke kleur. Dit is in ieder geval drie keer niks.

Less is more

Te veel meubels die te dichtbij elkaar staan zorgen voor een chaotisch effect. Kies dus vooral alleen voor het essentiële en zorg ervoor dat meubels opgaan in de omgeving zodat ze niet zo aanwezig zijn.

Gedateerde stoffen

Net zoals kleding, gaat de bekleding van de banken en stoelen ook wel eens vervelen of uit de mode. Heeft de bekleding zijn beste tijd gehad, schroom dan niet om de bank of stoel van een nieuw jasje te voorzien. Een nieuwe kopen hoeft helemaal niet. Maar andere bekleding is wel zo fris en zorgt voor een nieuwe uitstraling van de woonkamer.

Dit waren dus vooral voorbeelden hoe het niet moet. Hoe het wel moet, kun je hier bekijken. Kom je er zelf niet helemaal uit, raadpleeg dan de expertise is van een van deze professionals. En meer tips voor de woonkamer lees je in dit artikel.

Welke van deze missers heb je stiekem toch wel eens begaan?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Lab32 architecten Moderne huizen

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!