9 tips om slechte energie in je huis te voorkomen | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

9 tips om slechte energie in je huis te voorkomen

Johan van Dijk Johan van Dijk
Garage Loft Eclectische woonkamers van BRICKS Studio Eclectisch
Loading admin actions …

Een interieurarchitect weet als geen ander hoe die bij het ontwerp van een huis rekening moet houden met de sfeer en de energie die in een huis heerst. Dat heeft met onder andere lichtinval en vormen te maken. Maar zelf kun je ook er voor zorgen dat de energie in je huis goed blijft. Daarom hebben we 9 tips om slechte energie in je huis te voorkomen voor je op een rijtje gezet. Doe er zeker je voordeel mee, je interieur kan er alleen maar (nog) beter van worden!

Persoonlijke spullen

Persoonlijke spullen en allerlei accessoires worden doorgaans niet door een expert uitgezocht, maar dit zijn zaken die jijzelf in huis haalt om de boel een beetje op te fleuren. Maar soms hebben bepaalde souvenirs bijvoorbeeld een uitgesproken negatieve lading. Let er dus goed op wat je plaatst!

Kunstbloemen

Kunstbloemen kunnen de sfeer maken of breken. En in sommige gevallen zorgt het er zeker voor dat je interieur er niet aantrekkelijker op wordt… Als je besluit om kunstbloemen te gebruiken, kies dan voor exemplaren die heel erg goed bij je woonkamer en inrichting passen en er ook nog eens ‘echt’ uitzien.

Cactus

Een cactus kan bij uitstek dienen als een voorbeeld van een plant die de sfeer kan maken of breken. Als je deze stekelige plant op de verkeerde plek toepast, dan kan die wel eens een hele negatieve invloed op jou en je gezin hebben. Maar op de juiste plaats kan het juist een verrijking zijn!

Spiegels

Spiegels kunnen het ruimtelijke effect van een huis ontzettend veel groter maken. Absoluut een positief punt! Maar kijk wel altijd uit dat een spiegel op de juiste plek hangt. Als die namelijk verkeerd wordt opgehangen, dan kan het juist een wat naar beeld geven. En als jij lekker op de bank ligt moet je er toch niet aan denken dat je eigen ogen je steeds aanstaren vanuit de spiegel…

De kop van de bezem

Misschien is dit wel een beetje een vorm van bijgeloof hoor, maar het schijnt zo te zijn dat je een kop van een bezem altijd naar beneden moet hangen. En als het nou wel waar blijkt te zijn, dan kun je altijd beter voorkomen dan genezen.

Schaar sluiten!

De schaar sluiten, misschien denk je wel bij jezelf: waar gaat dit over? Toch schijnt het zo te zijn dat je een schaar nooit geopend op je bureau of aanrecht mag laten liggen. Je weet immers maar nooit hoe je er aan kunt snijden! Verder zie je hier trouwens een zeer inspirerend bureau. Zo’n werkkamer wil je vast wel hebben!

Servies in de deur plaatsen

Orford | A classic country kitchen with coastal inspiration Klassieke keukens van Davonport Klassiek Hout Hout
Davonport

Orford | A classic country kitchen with coastal inspiration

Davonport

Je ziet hier een schitterende keukenkast waarbij de rekjes op de deur ook ideaal gebruikt kunnen worden als opslagruimte. Maar denk er goed om dat je daar nooit servies of iets dergelijks in plaatst. Een ongelukje zit namelijk in een klein hoekje en het zou zonde zijn als er dingen stuk gaan vallen op de vloer.

Opgezette dieren

Garage Loft Eclectische woonkamers van BRICKS Studio Eclectisch
BRICKS Studio

Garage Loft

BRICKS Studio

Opgezette dieren zijn in sommige interieurs alom aanwezig. Toch is dit ook iets om een beetje mee uit te kijken. Als het je eigen huisdier betreft is het prima als die een vredige dood is gestorven, maar bij al die wilde dieren weet je maar nooit wat voor energie in huis haalt…

Verstandig opruimen

We sluiten af met een praktische tip: ruim je spullen altijd verstandig op! Zo voorkom je nare ongelukjes zoals het struikelen over rondslingerende spullen. En als je dat voorkomen hebt, dan blijft de energie positief!

Heb je wat aan dit overzicht gehad? Als je toch iets praktischer ingesteld bent, dan kun je ook dit artikel even bekijken.

Welke tip spreekt jou het meeste aan? We horen het graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!