Tijdens en Na: de opbouw van een prachtige badkamer | homify

Tijdens en Na: de opbouw van een prachtige badkamer

Johan van Dijk Johan van Dijk
van Spazio3Design
Loading admin actions …

Heb je altijd al willen zien hoe in opdracht van een interieurarchitect een prachtige nieuwe badkamer tot stand komt? Kijk dan nu mee naar de opbouw van dit prachtige exemplaar. De experts van Spazio3design uit Mexico hebben alles uit de kast getrokken om er iets schitterends van te maken.

Tijdens: aanleg van de leidingen

Het aanleggen van de leidingen voor een badkamer is uiteraard erg belangrijk. Zonder de verschillende waterleidingen heb je uiteraard geen koud en warm stromend water! De leidingen zijn hier al aangebracht, al kun je ze op deze manier natuurlijk nog niet gebruiken.

Tijdens: ruwe afwerking

De echte afwerking van de ruimte is nog heel erg ver weg, maar de ruwe afwerking is minstens zo belangrijk. Tegels plakken op een holle ruimte wil natuurlijk niet, daarom moeten de leidingen eerst weggewerkt worden.

Tijdens: beginnen met betegelen!

De badkamer begint zeker al wat meer vorm te krijgen! Dat zie je zodra er begonnen wordt met betegelen. En daar is een heel erg fraai begin mee gemaakt. De onderkant van de ruimte laat al duidelijk zien welke kant het uiteindelijk op moet gaan. Maar er moet natuurlijk eerst wel even tot aan het plafond betegeld worden.

Tijdens: bijna klaar

Het begint al steeds meer vorm te krijgen en de sfeer en stijl van de nieuwe badkamer worden daarmee ook steeds duidelijker. Heb je al een idee hoe het er uiteindelijk uit zal gaan zien?

Tijdens: de vloer

Het aanbrengen van de tegels op de muren heb je al uitgebreid in beeld gezien, maar de vloer mag uiteraard ook niet overgeslagen worden. Daarom laten we je ook nog even zien hoe die wordt aangelegd. Erg leuk is dat dezelfde mozaïektegel die ook in de muur is verwerkt hier weer terugkomt. Het zorgt voor een hele leuke eenheid.

Klaar of niet?

Het ziet er heel erg compleet uit en daarmee denken we dat het klaar is. Of toch niet? Want schijn kan soms bedriegen… Je hebt misschien al wel een idee waarom het gaat!

Ook klaar?

Nog even een ander kiekje van de situatie die we net zagen. Is het hier ook klaar? De handdoeken wachten om gebruikt te worden. Maar toch ontbreekt er op de een of andere manier nog iets… Wat zal dat nou zijn?

Na: deuren!

Deze foto is genomen vanuit hetzelfde perspectief als dat we net hebben gezien, alleen zie je nu ineens de wc en de douche niet meer. Dit komt omdat er deuren zijn geplaatst die beide onderdelen afzonderlijk kunnen afsluiten. En dat zorgt er voornamelijk voor dat deze badkamer heel erg multifunctioneel gebruikt kan worden. Terwijl het ene gezinslid op de wc zit kan de ander gerust douchen zonder dat de privacy daarbij in het geding komt. Ideaal toch? Dat zou eigenlijk in meer badkamers het geval moeten zijn!

Na: dubbele wastafel

Met een hectisch gezinsleven kan het soms wel een file zijn in de badkamer. Terwijl de een nog tanden aan het poetsen is, moet de ander er bij om haar of make-up in orde te maken. Maar met die deuren zagen we net al dat deze ruimte makkelijk door meerdere mensen tegelijk gebruikt kan worden. De dubbele wastafel mag daarbij uiteraard ook niet ontbreken. En daarnaast kun je de stijl ook heel erg mooi in beeld zien. Rustiek, klassiek en modern zijn heel erg mooi bij elkaar gebracht. 

Was het de moeite waard om over de schouders van de werklieden mee te kijken tijdens de werkzaamheden? Wellicht kan het jou inspireren om ook zelf eens even flink met de badkamer aan de slag te gaan. Voor nog meer inspiratie kun je ook hier even een kijkje nemen.

Wat vind jij het mooiste aan deze badkamer? Laat het ons weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!