Een unieke tuin: 12 simpele ideeën | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een unieke tuin: 12 simpele ideeën

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Moderne tuinen van abelia peyzaj Modern
Loading admin actions …

Let op tuinliefhebbers! De zomer komt eraan en het wordt tijd om je smoezelige buitenruimte te transformeren tot een plek waar je kunt ontspannen en genieten van alle pracht en schoonheid. Maar zonder de nodige inspiratie zijn we soms een beetje verloren! Dat gaat allemaal zeer binnenkort veranderen want we hebben wat briljante, inspirerende en prachtige tuinprojecten voor je gevonden waarvan we durven toegeven dat we er zelf zeker een aantal van gaan kopiëren! Dus heb je wat richting nodig inzake je volgende landscaping onderneming, kijk dan NU met ons mee!

1. Een terras dat het verschil maakt

Een terras is één ding maar voeg een charmante houten pergola toe en plotseling ziet het er absoluut geweldig uit! Bovendien ook handig voor wat bescherming tegen onze wisselvallige weersomstandigheden. Deze toevoegingen zijn tijdloos!

2. Een tropische pottentuin!

Wil je een schitterende tuin die je niet handen vol tijd kost? Plaats dan een tropische woestijntuin met potten op hydrocultuur. Onderhoudsvrij en het ziet er zo prachtig uit! Ook zeer simpel qua uitvoering…

3. Prachtig metalen kunstwerk

Wil je wat artistieke elementen toevoegen aan je tuinmuren denk dan eens aan metaal! Het blinkt prachtig in de zon en wanneer de regen ertegen aan tikt maakt dit zo'n heerlijk rustgevend geluid!

4. Stel je planten tentoon op het terras!

Een prachtige manier om wat kleur en stijl toe te voegen aan je tuin is door wat plantenbakken vol met bloeiende plantenbakken bij elkaar te plaatsen! Makkelijk te verplaatsen en onderhouden en ze zorgen voor een prachitge blikvanger waar je dagelijks van geniet met minimale inspanning.

5. Plaats plantenbakken in een kleinere ruimte

Wanneer je alleen maar een klein balkon hebt of een zeer kleine tuin, waarom plaats je dan niet wat mooie houten bakken onder je ramen? Je kunt er zelfs wat groente en fruit in kweken!

6. Een blikvanger voor in je tuin!

Vergeet vooral niet om ook wat aandacht aan je voortuin te besteden. Om een goede eerste indruk op bezoekers te maken hoeft deze alleen maar netjes en kleurrijk te zijn om voor een mooie overgang naar je huis te zorgen.

7. Een perfect tuinpad

Paden zijn een noodzakelijk onderdeel wanneer je je op goede wijze wilt kunnen verplaatsen door je tuin. Dat hoeft geen complex design te zijn: grind is goedkoop, makkelijk te plaatsen en ziet er super uit!

8. Voeg perken toe in je terras

Wil je wel groen in je tuin maar niet het onderhoud? Plaats dan wat perken in je terras voor een optimaal resultaat. Verwijder gewoon wat tegels en plant wat makkelijk te onderhouden groenblijvende planten in verschillende groentinten en strooit er wat houtsnippers omheen voor een onkruidvrij leven.

9. Perken tot aan je huis

Om optimaal genieten te genieten van je tuin is het belangrijk om een aantal plantenperken dichtbij je huis te plaatsen. Bovendien verzacht je zo ook de overgang tussen je binnen- en buitenruimte.

10. Plant kruiden voor je keuken!

Hou je van lekker eten en koken? Dan is het tijd dat je zelf een prachtig klein kruidentuintje aanlegt, niet? Je hebt alleen maar een verhoogd perk en wat creativiteit nodig maar pas op voor de slimme slakken en vogels!

11. Groenblijvende planten voor privacy

In plaats van een grote massieve schutting die misschien niet past bij je natuurlijke tuin kun je ook kiezen voor wat groenblijvende planten, bomen of struiken als afscheiding en voor wat privacy. Ze zien er geweldig uit!

12. Iets totaal anders!

Heb je een wat saaie tuin of oninteressante hoek in je tuin dan wordt het misschien tijd om eens na te denken over het plaatsen van een fraai waterelement! Ze zijn zeer eenvoudig te maken en zo effectief wanneer het gaat om die schitterende uitstraling in je tuin. Of denk ook eens aan een rots- of stenentuintje. Hier vind je meer inspiratie: 15 tuinen met stenen die je in een handomdraai aanlegt.

Bruikbare en makkelijk uit te voeren ideeën!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!