Je huis succesvol verkopen of verhuren: onze allerbeste tips! | homify

Je huis succesvol verkopen of verhuren: onze allerbeste tips!

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Karisma Home Staging Klassieke slaapkamers
Loading admin actions …

Je huis op de juiste wijze voorbereiden is precies datgene wat doorslaggevend is voor de verkoop of verhuur. Door je huis verkoop-klaar te maken kun je het er werkelijk fenomenaal uit laten zien waardoor je meer potentiële kopers (of huurders) aantrekt en het veel sneller verkoopt. Zeer belangrijk dus in deze tijd met kritische kopers en een minder snelle verkoop van huizen. En het is inmiddels een grote trend geworden! Architecten, makelaars en designers gebruiken dit allemaal om een woning er aantrekkelijk uit te laten zien. Statistieken tonen ook aan dat het ervoor zorgt dat je je huis ook veel sneller verkoopt. Maar wat is nu het geheim van het succesvol verkoop-klaar maken van je woning? We geven je de 6 beste tips van professionals. Ook interessant om te lezen wanneer je je huis niet gaat verkopen maar je woning wilt restylen!

De vier belangrijkste dingen wanneer je wilt verkopen of verhuren

Woonvilla Blaricum Kabaz Moderne huizen
Kabaz

Woonvilla Blaricum

Kabaz

Wanneer je besloten hebt om je huis te gaan restylen of opnieuw in te richten dan is het belangrijk om deze vier dingen goed te onthouden. Ze vormen de basisregels voor alle interieur designers:

- Ruimte / netheid: Maar al te vaak hoef je voor wat meer ruimte in een woning alleen maar spullen weg te halen en op te ruimen. Het lijkt triviaal, maar echt als je weet hoeveel ruimte je daarmee kunt creëren dan zul je zeker niet aarzelen! 

- Kleur: Kleur is echt een belangrijk wapen. Dankzij het slimme gebruik van allerlei kleurschakeringen en hun combinaties kun je niet alleen maar warmte en diepte geven aan een ruimte maar ook de waarneming van de ruimte veranderen. 

- Licht: We weten hoe belangrijk ramen en balkondeuren zijn. Licht speelt een van de belangrijkste rollen wanneer het gaat om de aankoop van een woning. Vergeet dus niet om veel aandacht te besteden aan de gordijnen. Ze moeten een decoratief element vormen dat privacy biedt maar ze moeten een ruimte vooral niet donkerder maken. Zorg dat ze geen licht wegnemen en kies voor neutrale tinten of haal ze weg. 

- Textiel: Gekleurde stoffen hebben een grote impact op elke ruimte. Ze zijn essentieel voor het creëren van een stijlvolle en verwelkomende ruimte en sfeer.

Opruimen: wees creatief en recycle!

We weten allemaal hoe belangrijk het is om een woning zo leeg mogelijk te maken zonder rommel waarbij we alle oude en nutteloze voorwerpen verwijderen om ruimte te maken. Maar wanneer het gaat om het restylen van je huis dan kun je je oude spullen ook recyclen! En creativiteit is daarbij doorslaggevend. We noemen dit upcycling. Een ecologische manier om de levensduur van je spullen te verlengen. Pallets zijn een voorbeeld van een zeer geschikt materiaal om allerlei fraaie meubels en decoratie-elementen van te maken. Voorbeelden vind je in dit artikel: de mooiste pallet design meubels om zelf te maken.

Oude en nieuwe elementen: hoe mix je verschillende stijlen

Wanneer je je zorgen maakt over een restyling omdat je niet alle meubels in je huis wilt verplaatsen: niet getreurd! De schoonheid van een restyling zit hem in de kunst om de bestaande elementen beter te gebruiken waardoor je een frisse en moderne look & feel creëert. In dit voorbeeld zie je hoe ene paar zorgvuldig geselecteerde items zorgen voor een eclectische high impact ruimte die zeker indruk zal maken op potentiële kopers. Wees niet bang om oud en nieuw te mixen!

Is het de investering waard?

De winst van een restyling is afhankelijk van de grootte van je woning en het aantal kamers. In zijn algemeenheid kun je stellen dat een restyling je huis zo'n 1-3% in verkoopwaarde zal doen stijgen of 1-2% van de maandelijkse verhuuropbrengst. Het is dus een investering die je zeker terugverdient (mits je er niet al teveel aan uitgeeft)! En daar komt nog bij dat zo'n restyling ervoor zorgt dat je huis veel sneller wordt verkocht wat grote voordelen biedt op de langere termijn! 

Decoreer: maar niet teveel

Bedenk vooral dat het doel van een restyling is dat het ontwerp zoveel mogelijk potentiële kopers of huurders aanspreekt. Daarom is het een goed idee om te kiezen voor neutrale tinten die iedereen mooi vindt. Vermijd teveel dramatische of uitgesproken elementen of kleuren die ervoor zorgen dat je huis te rustiek of modern aanvoelt.

Een foto zegt meer dan duizend woorden…

Wanneer we de foto's van ons huis op internet of in de krant plaatsen dan willen we graag dat deze potentiële kopers inspireren om onze woning te komen bekijken! Hier wat tips:

- Fotografeer de woonkamer op zo'n manier dat de kopers kunnen zien hoe het complete hart van je huis eruit ziet. 

- In de eetkamer: positioneer de tafel zodanig dat de woning er ontspannen, warm en uitnodigend uitziet. 

- In de badkamer: besteed tijd aan de details zoals de spiegel, kranen en wastafel. Het zijn de details die het verschil maken!

– En ten slotte: vergeet niet om de sterke punten zoals het uitzicht, de omgeving, de tuin, barbecue, terras en zwembad te fotograferen (en de minder sterke punten wat te maskeren). 

Zeer goede tips die we zeker gaan toepassen!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Lab32 architecten Moderne huizen

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!