11 creatieve ideeën voor een aantrekkelijke tuin!

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

11 creatieve ideeën voor een aantrekkelijke tuin!

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
 Prefab woning door Maqet, Scandinavisch
Loading admin actions …

Elementen van schoonheid geven die unieke en prachtige uitstraling aan een ruimte. Of dit nu je woonkamer is of je tuin. Fraaie designelementen of accessoires zorgen voor die unieke touch die een ruimte een compleet ander uiterlijk geeft. Zo ook onze tuin. Want een prachtige badkuip, buitendouche, buitenkeuken of klein zwembad geven je tuin zoveel extra luxe uitstraling en charme! Kijk meer welke elementen je kunt toevoegen aan je tuin om er een waar droomparadijsje van te maken. En nee, dat hoeft geen fortuin te kosten, dat kan ook al met wat simpele toevoegingen!

1. Bomen in een 'pot'

Stoere achtertuin:  Tuin door Mocking Hoveniers, Landelijk
Mocking Hoveniers

Stoere achtertuin

Mocking Hoveniers

Plant (fruit)bomen in een pot in plaats van in de grond. Deze verplaatsbare bomen geven je veel vrijheid en mogelijkheden. 

2. Een vlonderterras met vuurplaats en loungebank

Dit wordt zeker de blikvanger van je tuin: een vlonderterras met houten loungebanken van dezelfde houtsoort en in het midden een ronde vuurplaats! Vakantie in je eigen tuin, prachtig!

3. Een prachtige stenen border met groene planten

Met deze prachtig border met wit grind en fraaie Oosterse planten zal je overal indruk maken: of je deze nu bij de ingang van je huis plaatst of op een in het oog springende plaats in je tuin. Bovendien zeer simpel, goedkoop en snel te maken!

4. Artistieke potten

  door Adam Christopher Design, Scandinavisch Beton
Adam Christopher Design

Femkant Outdoor Concrete Planter In White

Adam Christopher Design

Een andere zeer effectieve manier om dat unieke accent toe te voegen aan je tuin is in de vorm van fraaie designpotten zoals deze moderne potten in geometrische vorm. Kies wel de soort en stijl potten uit die passen bij je tuin. Wil je geen fortuin uitgeven? Kijk dan ook eens bij de lokale recycle winkels.

5. Verlichting van bomen en struiken

Je hebt niet genoeg aan een paarse Bougainville in je tuin? Voeg paarse sfeerverlichting toe onderaan je boom en je tuin zal niet te onderscheiden zijn van een tuin aan de Middellandse Zee!

6. Een mini zwembad

Zelfs het kleinste formaat en simpelste zwembad kan je leven totaal veranderen! Kies een diepte van 80 cm zodat het ook geschikt is voor volwassenen. Wat groene planten eromheen en een ligbed en jij hoeft niet meer weg op warme dagen!

7. Overdekt terras met hangende stoelen

 Prefab woning door Maqet, Scandinavisch Hout Hout

Deze optie is ideaal voor degenen die houden van moderne tuinen met funky meubels en trendy accenten. Hangstoelen vervangen de traditionele schommelbank op de veranda. Plaats een pergola of zoals hier een open tuinhuis, hang er twee hangstoelen op en plaats een prachtige sfeerlamp en klaar is je relaxparadijsje!

8. Orientaalse patio

Deze patio zou niet misstaan bij een paleis in Marrakech, maar kun je ook bij jou thuis bouwen met fraai gestileerde meubels en luifel. Belangrijkste element voor een Oriëntaalse sfeer zijn de roomwitte en lichte tinten in combinatie met steen met hier en daar een azuurblauw of oranje element en koper- of goudaccent.

9. Baden in je tuin

Een extra badkamer in je tuin maken is niet zo moeilijk. Plaats een houten vlonderterras met een losstaand bad erop en wat tropische planten eromheen en in dit geval ook een plafond met fraaie sfeerverlichting en stortdouche. Wij zouden hier dagen blijven zitten!

10. Douche in de zijtuin

De perfecte oplossing voor een cottage of landhuis in elk formaat! En deze douche is niet alleen voor degenen die net uit het zwembad komen. Hoe heerlijk is het om op warmere dagen gewoon even op een beschutte plek in je tuin te douchen met uitzicht op al het groen? Wil je graag meer tuintips? Dan raden we ook 17 tips voor een topklassen tuin (zonder veel werk) aan.

11. Een buitenkeuken

 Tuin door Lush Garden Design, Modern
Lush Garden Design

Outdoor kitchen

Lush Garden Design

Klein of groot, luxe of minder luxe: een buitenkeuken maakt van elke tuin een echt lustoord waar je niet alleen lang 's-avonds buiten kunt tafelen maar ook kunt koken in de buitenlucht!

Een badkuip met stortdouche in de tuin: schitterend!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten, Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!