De 12 beste plekken om geld te verstoppen in huis | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

De 12 beste plekken om geld te verstoppen in huis

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Moderne woonkamers van Ondo Interiorismo Modern
Loading admin actions …

Op de bank hoef je je spaargeld niet meer te zetten want veel spaarrente zul je niet ontvangen. En zelfs op de banken is ons geld niet altijd meer veilig met de toenemende internet criminaliteit. Daarom bewaren we sinds de crisis steeds vaker een deel van ons geld contant thuis. Voor een noodsituatie of om wat achter de hand te hebben. Maar waar laat je dit geld nu in huis? We verstoppen het vaak op plekken die de gemiddelde inbreker in een handomdraai heeft gevonden. Niet zo handig dus. Vandaag delen we daarom de 12 beste plekken met je om dit te verstoppen en vertellen we je hoe je ook je geld op de bank beter kunt beschermen tegen criminaliteit. 

​1. In de koelkast

Je kunt je geld verstoppen in een luchtdichte zak in de koelkast. Het idee daarbij is om het achterin de koelkast te plaatsen in een grote Tupperware doos of oude plastic ijsbak zodat het niet zichtbaar is.

2. In de sokkenla

In je kledingkast is niet echt een goed idee. Maar zou een dief ook de moeite nemen om je hele sokkenla door te spitten? Een stapeltje bankbiljetten kun je makkelijk onderin een sok duwen waardoor het nauwelijks voelbaar is. Verdeel het over verschillende sokken. En bewaar je geld ook op verschillende plekken om het risico te spreiden (dat moet je wel kunnen onthouden uiteraard!).

3. In een dubbel plafond van je dierenhok

Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van Canexel Modern

Wanneer je een huisdier hebt dan is het hok van je huisdier ook een goede plek om wat contant geld te verstoppen. Plak een envelop met tap tegen het plafond waarin je wat bankbiljetten plaatst. Doe dit uiteraard niet in het hok van je knaagdier! En berg ook je identiteitsbewijzen op een veilige plek op en laat ze niet in je handtas zitten!

4. In een voorraad- of plantenpot

Three Tiered Plant Stand van homify Landelijk
homify

Three Tiered Plant Stand

homify

Plaats de bankbiljetten in een luchtdichte zak aan de zijkant in een plantenpot. Zorg er wel voor dat de zak echt lucht- en waterdicht is!! Het idee is om de envelop zo te plaatsen dat hij niet zichtbaar is en zo min mogelijk in aanraking komt met water. Je kunt ook een envelop bewaren in een glazen voorraadpot met macaroni die je vervolgens niet gebruikt.

5. In het midden van een boek

Kies een oud boek dat je niet meer gaat lezen of wilt bewaren en maak in het midden een gat door wat bladzijdes door te knippen zodat een vak ontstaat voor het geld. Zet het weer terug bij de andere boeken en vergeet niet om een boek te kiezen dat niemand gaat lezen en om zelf goed te onthouden welk boek het was.

6. Een ander hoekje in je keuken

De keuken heeft vele hoeken die kunnen worden gebruikt om ons spaargeld te verstoppen. In aanvulling op de koelkast biedt ook de groentela mogelijkheden. Met behulp van een luchtdichte zak of een envelop kun je het geld in deze laden bijvoorbeeld onder een mand uien of aardappelen plaatsen. 

​7. In een schoen

Net zoals sokken, zijn ook schoenen onaantrekkelijk. Kies schoenen uit die je weinig draagt en die een minder flashy design hebben. Dit is een oude maar effectieve truc.

8. In de kinderkamer

Moderne kantoor- & winkelruimten van homify Modern Massief hout Bont

Een van de minst verleidelijke kamers voor een inbreker is die van een kind of een baby. Dus in deze ruimte is er een groot aantal mogelijkheden om je geld te verstoppen. Plaats het in een kledingstuk, speelgoed, in een mobile, speelgoedkist of andere dingen. Wees creatief.

9. Begraven in de tuin

Heb je veel zand of stenen tegels in je tuin dan kunnen dit goede plekken zijn om je contante geld te verstoppen. Plaats het onder wat aarde, in het zand of onder een terrastegel. Zorg er wel voor dat je de plek onthoudt of plaats er anders een lantaarn om de plek te markeren zodat je weet waar het geld verborgen is (wel zo jammer als je het niet meer vindt). En goed waterdicht verpakken uiteraard.

10. In een sporttoestel

Heb je wat sporttoestellen in huis dan hebben deze vaak holle ruimtes binnenin of aan de onderkant waar je goed iets kunt verstoppen. Wanneer je er iets in een envelop verstopt zorg er dan wel voor dat dit zo min mogelijk opvalt. Bijvoorbeeld door het bij een zwart toestel in een zwart plastic zakje te plaatsen voordat het vastplakt met tape. Hoe minder het opvalt, hoe beter!

11. In een lege fles

Een wijnrek is ook een uitstekende plek voor het verbergen van wat geld. Plaats een lege schone wijnfles in het rek waarin je een donkere plastic zak plaatst met wat geld erin en vervolgens plaats je de kurk erop en leg je de fles terug in het wijnrek. Je spaargeld op de bank bescherm je door het bedrag dat dagelijks maximaal mag worden overgeboekt op een zeer laag bedrag in te stellen en sommige instanties raden ook aan om contactloos betalen uit te zetten. Dit kun je meestal zelf doen in het online bankprogramma. Wil je nog meer veiligheid open dan een spaarrekening bij een andere bank of plaats je spaargeld op meer rekeningen en stel het bedrag dat je maximaal kunt overmaken zo laag mogelijk in.

12. In een traptrede

van homify Rustiek & Brocante

Een valse traptrede of plek onder de vloer of in de muur is ook een goed idee om je spaargeld op te bergen. Kies een traptrede met een discrete opening voor dit doel. Ben je een getalenteerd timmerman, onthou deze suggestie dan vooral. Wil je ook weten waar inbrekers als eerste kijken en je je spaargeld dus niet moet opbergen? Lees dan ook: 7 plaatsen in huis waar je NOOIT je spaargeld moet verbergen.

En weet jij nog een goede plek? We horen het graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!