Inspiratie: zo maak je de mooiste kinderkamer!

Carla Wilhelm Carla Wilhelm
Mathy by Bols KinderkamerBedden en wiegen
Loading admin actions …

Het inrichten van een kinderkamer is enorm leuk om te doen. Het biedt je de uitgelezen kans om je creativiteit de vrije loop te laten gaan. Het is fijn voor kinderen om een plek te hebben waar ze zich thuis voelen. Waar ze spelen met vrienden, rustig huiswerk maken of gewoon lekker kunnen niksen. Denk voordat je begint met het inrichten en decoreren van de slaapkamer goed na over wat je leuk vindt. En vooral ook wat vindt je kind leuk? Laat hij of zij meedenken over de inrichting. Ze vinden dit vaak prachtig. Kinderen zijn enorm creatief en komen vaak met de leukste ideeën.

Het klinkt allemaal eenvoudig. Maar het kan ook lastig zijn om een kinderkamer in te richten. Hoe zorg je voor een slaapkamer met een gezellige sfeer, voldoende opbergruimte en een plek voor huiswerk? In dit Ideabook hebben we een aantal goede tips voor je verzameld.

Houd rekening met de ruimte

Is de kamer niet al te groot houd het dan rustig en vul de ruimte niet met te veel spullen. En zorg voor veel opbergruimte! Kinderen hebben vaak bergen speelgoed en kleren. Creëer opbergplekken onder het bed, onder een bank, met planken boven de deur, in opbergkisten en hoekjes in de kamer. Geef alles een vaste plek. Dan is het veel gemakkelijker om de kamer opgeruimd te houden en is er altijd ruimte over om te spelen of huiswerk te maken. Op de foto zie je een mooi voorbeeld van een slaapkamer waar optimaal gebruik is gemaakt van de ruimte. Zelfs voor de fiets is een plaats gevonden. De kamer op de foto is een fantastische plek! Wil je ook zo'n kamer voor je kind, laat je dan adviseren door een van onze professionals.

Veiligheid boven alles

Bijzondere kinderverdieping Studio evo Moderne kinderkamers
Studio evo

Bijzondere kinderverdieping

Studio evo

Kleine kinderen zijn zich nog van geen gevaar bewust en klimmen en klauteren er vrolijk op los. Nieuwsgierig als ze zijn gaan ze, zodra ze de kans krijgen, op onderzoek uit. Zorg ervoor dat de kamer van je kind zo veilig mogelijk is. Ga desnoods zelf kruipend op je knieën door de kamer en kijk wat je zoal tegenkomt dat gevaarlijk voor ze kan zijn. Scherm stopcontacten af, werk loshangende elektrische snoeren weg en verwijder alles stoelen waar ze op klimmen en vanaf vallen. Let er ook op dat kind vanuit zijn ledikant geen spullen van de kast kan pakken.

Een ruimte voor van alles

Tiny Interior The Upcyclist Eclectische slaapkamers
The Upcyclist

Tiny Interior

The Upcyclist

Kinderen hebben behoefte aan een kamer met verschillende mogelijkheden. Een plek om huiswerk te maken, een hoek om te relaxen en rond te hangen met vrienden, een lampje bij het bed om in bed 's avonds nog even lekker te lezen. En wat natuurlijk helemaal spannend is, is een kinderkamer buitenshuis. In een boomhut verscholen tussen de struiken en bomen. Heb je al een speelhuisje, creëer hier dan een gezellige ruimte met warme kleuren en accessoires als uit berghutje. Een zaklantaarn en warme dekens mogen natuurlijk niet ontbreken. Lekker slapen in de buitenlucht. Kinderen vinden het geweldig als ze een nachtje buitenshuis in de tuin kunnen slapen. En voelen zich enorm trotse en stoer als het gelukt is.

Laten superhelden en sprookjes je inspireren

Als je uitgaat van een thema van de kinderkamer komen de goede ideeën vanzelf naar boven. Misschien is je kind gek van piraten, kastelen, heksen, de ijskoningin of van voetbal. Laat dit thema overal in de kamer terug komen. Heb je een zoon die helemaal gek is van voetbal. Beplak dan een stuk van de muur in zijn kamer met een mooie actiefoto van zichzelf. Foto’s laat je makkelijk afdrukken op fotobehang. Of zoek een foto van een speler die hij helemaal geweldig vindt en hang deze levensgroot boven zijn bed. Succes gegarandeerd! Je kan ook een hobby als uitgangspunt nemen.

Kies het juiste bed

Als je een nieuw bed gaat kopen heb je een aantal mogelijkheden. Je kunt een eenpersoonsbed kopen, een halfhoog bed of een echte hoogslaper. Heb je weinig ruimte in de slaapkamer dan is een hoogslaper een goede oplossing. Op het bovenste bed slaapt je kind heerlijk hoog en onder is ruimte genoeg voor een extra matras voor logeerpartijen of om overdag te chillen met vrienden. De meeste stapelbedden hebben onderin ook verschillende lades om spullen in op te bergen. Of zoals op de foto een verborgen speel- of slaapplek.

Bijzondere boekenkast

In de kinderkamer mag een goede kast voor speelgoed niet ontbreken. Speelgoed, boeken, auto’s en wat al niet meer willen ze graag kwijt op een plek waar ze het goed zien. Het liefst in een open kast. Gevonden schatten van het strand zoals schelpen, mooie takken uit het bos en zelf gemaakte kunstwerken. Het zijn vaak spullen van grote waarde voor kinderen en daar willen ze graag mee pronken. Helemaal bijzonder maak je het als je kiest voor een boekenkast in een bijzondere vorm. Met schuine wanden en planken als in een Disneyhuis of in de vorm van een boom zoals op de foto. Kinderen vinden dit prachtig en wij stiekem ook!

Kleurrijke muren

Muurstickers babykamer en kinderkamer decodeco.nl KinderkamerAccessoires & decoratie
decodeco.nl

Muurstickers babykamer en kinderkamer

decodeco.nl

Ga creatief aan de slag met de muren in de kinderkamer. De muren vormen een belangrijk deel van de inrichting! De mogelijkheden zijn onbeperkt In de winkels vind je behang in alle kleuren en patronen, behangranden en speciaal verf voor kinderkamers (met glitters). Het is misschien verleidelijk om de muren heel kleurrijk te maken. Kinderen zijn immers gek op vrolijke felle kleuren. Maar als je de kleur van de muren rustig houdt, kun je daar allerlei kleuren en decoraties aan toevoegen. Een heel goed voorbeeld zie je op deze foto. Op de muur is een sticker van een boom geplakt met verschillende vrolijke kleurrijke uiltjes. Als je wilt kun je zelf nog vogelhuisjes toevoegen en andere stickers van vogels, vlindertjes of bloemen.

Tot zover dit Ideabook met tips voor de inrichting van de kamer van je kind. Meer inspiratie voor de kinderkamer vind je in dit Ideabook.

Hoe ziet jou ideale kinderslaapkamer eruit? Laat het ons hieronder weten!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!