Authentiek huis met een schitterende inrichting | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Authentiek huis met een schitterende inrichting

Stoa. Stoa.
The Chelsea House, London Klassieke balkons, veranda's en terrassen van Nash Baker Architects Ltd Klassiek
Loading admin actions …

Het is de afgelopen decennia een aantal keer gerenoveerd, maar deze woning verkeerde op het laatst toch in een deplorabele staat. Natuurlijk wilden de nieuwe eigenaren een hedendaagse woonstee, waarin ze op basis van de moderne wooncriteria zouden kunnen wonen. Uiteindelijk werd er een grote update van het interieur uitgevoerd, waarbij het interieur geopend werd er een dakterras gerealiseerd. Dit laatste is de favoriete plek van de bewoners. Daarnaast kreeg de woning ook een uitbreiding, deze werd uit baksteen en glas opgetrokken. Je ziet dat er aan alle details gedacht is, waardoor ook het authentieke karakter van dit huis bewaard is gebleven. De moderne architectuur biedt veel openingen om oude gebouwen een nieuw leven te geven. We gaan hieronder zelf ervaren hoe bijzonder de update van dit authentieke huis in Chelsea geworden is. Kijk met ons mee en doe de nodige inspiratie op!

Authentiek

External view of The Chelsea House Klassieke huizen van Nash Baker Architects Ltd Klassiek Stenen
Nash Baker Architects Ltd

External view of The Chelsea House

Nash Baker Architects Ltd

We treffen dit Chelsea house in (hoe kan het ook anders) de Londense wijk Chelsea, deze is onderdeel van het bestuurlijke gebied Kensington & Chelsea. Een gebied met de nodige historie en bijzondere plekken. Deze wijk oogt ook heel gezellig en nostalgisch. Geen wonder dat de bewoners hier hun woonstee wilden realiseren. Het exterieur spreekt van een grote klasse, deze woningen zijn zeer gewild en qua prijs vrij gepeperd, maar dan heb je ook wat! De bakstenen passen prachtig bij de witte geveldelen, daar krijgt deze woning zijn bijzondere look door! We nemen je graag mee voor een wandeling in dit Londense huis. Loop even met ons mee.

De hal

Front door and hallway at the Chelsea House Klassieke gangen, hallen & trappenhuizen van Nash Baker Architects Ltd Klassiek Glas
Nash Baker Architects Ltd

Front door and hallway at the Chelsea House

Nash Baker Architects Ltd

Het licht valt de hal binnen zoals dat al honderden jaren het geval is. We ervaren deze ruimte dan ook als tijdloos. Je zou ook kunnen zeggen dat in deze hal het verleden, heden en toekomst een geheel eigen tijd vormen. Het is maar net hoe je het beleeft. In de hal treffen we sfeerlichten en een mooie spiegel die ons direct herinneren aan de statige vibe van de woning. Deze gonst van de pure Engelse klasse. Het wooncomfort is sterk afhankelijk van de sfeer in onze woningen, in deze woning is de sfeer schitterend!

Woonkamer

Living Room at the Chelsea House Klassieke woonkamers van Nash Baker Architects Ltd Klassiek
Nash Baker Architects Ltd

Living Room at the Chelsea House

Nash Baker Architects Ltd

We treden binnen in een woonkamer die zowel oud als nieuw oogt. Een prachtige mix tussen de oude en de nieuwe wereld, zou je kunnen zeggen. Natuurlijk is het design gloednieuw, zoals de verdere aankleding van de ruimte dat ook is, maar de vibe van deze woonkamer spreekt tevens van een tijdloze degelijkheid, die voor de nodige rust zorgt. Dat is wat nostalgisch design met veel mensen doet: ze worden er kalm van. Dat komt waarschijnlijk omdat nostalgie te maken heeft met het verleden, dit staat natuurlijk vast, en dat biedt in veel gevallen de nodige zekerheid. Vaak denken we dit soort dingen onbewust, maar bij het zien van het interieur van deze woning realiseren we het ons weer. De grote sfeermaker in deze kamer is de open haard. In de winter gooi je hier een blok hout op het vuur en het genieten kan beginnen! Samen met een expert creëer je al snel een prachtige woonkamer.

Keuken

​Kitchen at the Chelsea House Klassieke keukens van Nash Baker Architects Ltd Klassiek
Nash Baker Architects Ltd

​Kitchen at the Chelsea House

Nash Baker Architects Ltd

In deze keuken is er gekozen voor een open inrichting, waarbij er voldoende werkruimte zou zijn voor de koks. Links en rechts in de kamer treffen we handige werkruimte, zo sta je elkaar niet in de weg. De sfeer is welhaast poëtisch te noemen, dat komt natuurlijk door het sfeervolle daglicht dat door de authentieke ramen naar binnenstroomt. Ook de lay-out van de meubels en de lichte houten vloer dragen hieraan hun steentje bij. Je kunt je voorstellen dat je in deze keuken helemaal tot rust komt. Alle bewoners van dit herenhuis, mens en dier, kunnen zich hier verpozen.

Eetkamer

​Kitchen at the Chelsea House Klassieke keukens van Nash Baker Architects Ltd Klassiek
Nash Baker Architects Ltd

​Kitchen at the Chelsea House

Nash Baker Architects Ltd

De eetkamer laat een mooi uitgebalanceerd kleurenpalet zien. Het kunstwerk aan de muur matcht met de kleuren van de tafel. De mooie verlichting brengt het kunstwerk zelfs extra naar voren. Deze eettafel is een geliefde plek, want het gezin komt hier bijna elke dag samen om te eten. Dit vinden ze een belangrijk ritueel. Je kunt je voorstellen dat de sfeer hier tijdens het diner optimaal is, al was het maar vanwege de bijzondere lichtval en de spotjes in het plafond. Wat een ambiance! En dan te bedenken dat we ons in een oud herenhuis bevinden! Ook hier weer vormt de lichte houten vloer de basis voor de rest van het interieur. Meer mooie keukenideeën vind je hier.

Dakterras

​The roof terrace at the Chelsea House. Klassieke balkons, veranda's en terrassen van Nash Baker Architects Ltd Klassiek
Nash Baker Architects Ltd

​The roof terrace at the Chelsea House.

Nash Baker Architects Ltd

Het beste hebben we voor het laatst bewaard. We staan hier op de favoriete plek van de bewoners, omdat ze hier in de lente en zomer fijn van de buitenlucht kunnen genieten. Dit dakterras biedt veel bewegingsvrijheid en is op een mooie manier ingericht. Let ook even op de houten vlonder, deze zorgt voor een bijzondere sfeer. Daarbij is hij ook zeer praktisch, want erg onderhoudsarm. Als de zon fel schijnt zoek je eenvoudig beschutting onder de parasol, die als een dak boven de zitbanken zweeft. Je neemt een cocktail en kijkt uit over de prachtige omgeving. Kan het sfeervoller? Wij zijn verkocht! 

Maak je huis geschikt voor je kleine kind! Hoe dat kan? De beste tips vind je hier!

Wat vind je van deze woning? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!