De leukste creatieve cadeaus voor kinderen die ook nog eens leerzaam zijn!

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Bewust Belonen Box | Wilhelmina Kinderziekenhuis Utrecht, studio Che Eyzenbach studio Che Eyzenbach Moderne kinderkamers
Loading admin actions …

Het valt niet altijd mee om dat duurzame, leuke, creatieve cadeau te vinden voor een kind waar het ook nog wat van leert. Van hout of andere mooie ecologische materialen gemaakt en wat bijdraagt aan de ontwikkeling en je kind urenlang speelplezier van heeft. Een echt uniek en origineel cadeau. We gingen voor je uit shoppen. Voor kinderen is er tegenwoordig een breed scala aan allerlei creatieve vormen design houten speelgoed en meubels op de markt. Het ene idee is nog leuker en inspirerender dan het andere. Bovendien zijn het niet alleen mooie en duurzame cadeau's maar ze hebben allemaal ook nog een educatieve touch waardoor je kind er ook nog iets nuttigs van leert en het bijdraagt aan zijn of haar ontwikkeling. Kijk mee en koop een echt mooi, origineel en duurzaam cadeau voor je kind (of voor een ander kind!). Het is ook nog eens allemaal Dutch design en dus van eigen bodem.

DIY-skelter

En wat te denken van deze stoere robuuste houten auto. Geen skelter maar een echte politie-, jeep, brandweer- of ziekenauto. In groot formaat dus ideaal om buiten mee te spelen als een echte auto waarmee je kind over de stoep kan rijden net zoals vroeger met de skelter. Het leuke van de deze houten auto is dat het een bouwpakket is dat je zelf in elkaar zet en verft in de gewenste uitvoering. Het biedt kinderen een handvat om hun creativiteit te uiten en lekker met hun handen aan de slag te gaan. Op bovenstaande foto is te zien hoe hij is omgetoverd tot brandweerauto. Maar je kunt er ook een jeep, ziekenwagen of politie-auto van maken. Het leuke van deze skelterachtige auto is dat jongens zelf kunnen sleutelen en deze auto kunnen bouwen. En wat is er nu leuker dan zelf iets bouwen? Ook een leuk project voor vaders en zonen samen. Je kind leert iets over bouwen met hout en hamer en de mechanica van een auto. Voor de auto-mechanicus in spe dus.

Kijkboekje

lief! lifestyle speelgoed: badboekje homify Moderne kinderkamers Speelgoed

Eén van de grootste successen bij kleine kinderen: Het plastic speelboekje met afbeeldingen van dieren waarmee peuters hun eerste woordjes kunnen leren. Kinderen kunnen hier urenlang mee spelen en kijken naar de vrolijk gekleurde plaatjes. Van kunststof en dus geschikt voor in bed, op de bank en in bad. Hier zien we een leuke, nieuwe variant van het tradionele speelboekje met plastic plaatjes in ronde vorm aan een ring.Onverwoestbaar en in een nieuwe leuke vorm. Kinderen kijken niet alleen naar de plaatjes maar voelen ook het materiaal en bijten in het plastic en in de ring. Dit is een belangrijke fase voor kleuters waarin ze allerlei ontdekkingen doen over alle verschillende soorten materialen die er zijn en hoe ze voelen, ruiken, smaken. Bij dit boekje kan dat ook gewoon want het is volledig kindveilig. Een creatief en leerzaam cadeau voor peuters!

Papieren slingerdecoratie

Deze vrolijke slingers zijn gemaakt van een plant. Bladeren van deze plant worden fijn vermalen, gedroogd en tot echt papier gemaakt dus een ecovriendelijk product. Ambachtelijk handwerk en met liefde gemaakt. Ze zijn er met oranje hertjes, rode huisjes, blauwe appeltjes en verschillende kleuren vlaggetjes. Een leuk decoratie element voor in de kinderkamer dat warmte en gezelligheid uitstraalt en ook nog eens helemaal eco verantwoord is. Je kind kan uren kijken naar de kleurrijke dieren en de verschillende woordjes leren. Creatieve ouders kunnen een leuk, origineel bedverhaaltje bedenken over deze dieren en dit aan hun kind vertellen voor het gaat slapen. Kijk hier voor meer kinderkamers.

Brocante kaptafel

Het droom cadeau van elk klein meisje: je eigen brocante kaptafel met spiegel en dan met allerlei verzorgings- en haarstylingsproducten jezelf omtoveren tot een echte dame of mooie prinses. Deze prachtige brocante tafel is in zachtroze gelakt en heeft een lief bloemetjes motief. De kaptafels zijn er voor jong en oud en in allerlei kleuren en modellen. Bij elk meisje zal dit cadeau gegarandeerd in de smaak vallen. Het staat ook leuk en vrolijk in de meidenkamer deze kleurige meubels. Kleine meisjes imiteren graag moeders die zichzelf mooi maken en kunnen onder begeleiding van de moeders iets leren over hoe ze zichzelf op een goede manier verzorgen en mooi maken en waarom dat belangrijk is.

Speelgoedkoffer

Hippe Scandinavische jongenskamer, Felientje Felientje Scandinavische kinderkamers Accessoires & decoratie

De speelgoedkoffer is ook een zeer praktisch cadeau. Deze heeft een leuk en speels design met een piranha op de voorkant. In zo’n koffer kan allerlei klein speelgoed meegenomen worden bij een bezoek aan de dokter, familie of in de auto waar onderweg mee gespeeld kan worden. Denk bijvoorbeeld aan autootjes, kleurmateriaal en ander klein speelgoed. Zo heeft je kind overal iets om mee te spelen. Bovendien leert je kind zo om zijn of haar eigen speeltjes mee te nemen en elke keer te bedenken waar het graag mee wil spelen. Hier vind je meer kinderspeelgoed. En natuurlijk ook niet onbelangrijk: het opruimen van het speelgoed en alles weer bij elkaar verzamelen!

Hippe knuffels

Dat staat vrolijk op elk bed deze leuke stoffen veelkleurige knuffels. Ze fleuren elke kinderkamer op met hun leuke en grappige retro look. Voor op het bed of op een stoel en een slang kan ook dienst doen bij een tochtige deur of raam. Deze knuffels bieden allerlei nuttige mogelijkheden. Daarnaast zijn ze gewoon ook erg leuk. Met een verzameling van deze dieren wordt het een gezellige kleurige beestenboel op het kinderbed. Ze zijn gemaakt van stof en worden dus minder snel vies dan hun pluizige vrienden. Combineer ze met leuke kussens in felle kleuren en een dessin print dekbedovertrek. Wist je dat kinderen vaak een hele intieme band opbouwen met hun knuffels? Dat het hun eerste vriendjes zijn waardoor ze leren over verbindingen met anderen en ze vaak een hele hechte band hebben met deze knuffels? Ze zijn dus niet alleen  maar leuk maar ook buitengewoon belangrijk voor de ontwikkeling van een kind.

Cadeaubox

Urenlang kunnen kinderen spelen met deze cadeaubox. Het is speciaal ontwikkeld voor kinderen die in het ziekenhuis liggen en staat garant voor vele dagen speelplezier. Het is een klein ladeblok met diverse verschillende soorten kleine cadeautjes. Het is een spannend en vrolijk meubel. De lades kunnen op diverse manieren geopend worden. Wat een verrassing wanneer je elke dag een laatje mag openen waarin een unieke leuke verrassing ligt. Er is niks leukers voor je kind leuk dan om elke dag een klein cadeautje te krijgen. Het past ook goed in de decembermaand ter vervanging van de adventkalender. Dit meubel kan bovendien dienst doen als vervanging van de traditionele schoen met Sinterklaas of kerstboom of je kunt er ook de verjaardagscadeaus in doen en deze wat meer verspreid geven aan je kind zodat het niet wordt overweldigd door de vele cadeaus. Je kind leert geduld doordat het elke dag maar één laatje mag openen. Wil je hem niet als cadeaubox gebruiken dan kan hij ook prima dienen als winkel van sinkel. Lees ook dit artikel met vrolijke wintercadeaus voor je kind.

We horen graag je reactie!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine