Een bijzonder strak huis in de heuvels | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een bijzonder strak huis in de heuvels

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne huizen van プラスアトリエ一級建築士事務所 Modern
Loading admin actions …

Op homify kun je vele voorbeelden vinden van de innovatieve en creatieve manier waarop Japanse architecten te werk gaan. Ook dit project kan als een prachtig voorbeeld gelden van deze vernieuwende architectuur. Een uitgesproken en ruim modern huis, gelegen in een prachtige omgeving, gaan we vanbinnen en vanbuiten bekijken. Laat je ook hier verrassen door de bijzondere en aantrekkelijke aspecten van een modern huis.

Aanzicht vanaf de straat

Vanaf de straat heb je een mooi overzicht van de voorgevel van dit huis. Het geheel maakt vanuit dit perspectief een redelijk gesloten indruk, maar weet wel heel goed de aandacht vast te houden. En nog belangrijker: je interesse wordt gewekt om meer te weten te komen over dit bouwwerk. Maar voor we verder gaan kijken kan er nog genoeg over de buitenkant vertelt worden. De combinatie tussen beton en hout maakt de voorgevel wat natuurlijker en zachter. Enkele bomen rond het huis maken het geheel ook wat natuurlijker. Wat je hier niet kunt zien is de omgeving. Daarvoor kunnen we beter naar de zijkant van het huis gaan.

Huis op de heuvel

Dit huis ligt letterlijk op een heuvel! Als je aan de zijkant gaat kijken dan is dat zeer goed te zien. Wat een fantastisch uitzicht! Je ziet aan de achterkant van het huis een balkon, het uitzicht zal vanaf die plek zeer goed te zien zijn. Ook aan de zijkant geeft deze woning een heel gesloten beeld. Je begint je bijna af te vragen of er wel voldoende daglicht in het huis kan komen. Tijd om te kijken of dat wel het geval is!

Moderne keuken

De vraag of er genoeg daglicht binnen kan komen in dit huis kan direct beantwoord worden: dat is zeker het geval! Op deze afbeelding zien we de keuken op het moment dat de bewoners hun intrek nog niet in het huis genomen hebben. Een moderne en lichte keuken is hier te zien. De houten wand zorgt voor wat extra diepte in het verder zo lichte interieur. De keuken biedt heel erg veel werkruimte en het bereiden van culinaire hoogstandjes moet hier geen probleem zijn. Het uitzicht moet in ieder geval erg inspirerend werken!

Gecombineerde leefruimte

Op deze afbeelding is de kamer al helemaal ingericht. En hoe! We zien een mooie gecombineerde leefruimte: keuken, eetkamer en woonkamer in één. Deze gelaagdheid levert een visueel aantrekkelijk beeld op. Veel wittinten vormen de leidraad van het interieur. En net als in de keuken zie je dat her en der hout terugkomt voor een wat warmer gevoel en wat meer kleur. Uiteraard kun je ook hier niet om het prachtige uitzicht heen. Door de grote schuiframen kan buiten nog meer naar binnen gehaald worden. En ook al ligt dit huis in een stedelijke omgeving, het heuvellandschap zorgt ook voor een landelijk gevoel.

De deuren open

Met de deuren open zie je hoe mooi het effect is van de grote schuiframen. De ruimte lijkt zo een groot balkon! De bewoners zouden zonder enige moeite de bank een kwartslag kunnen draaien en heerlijk mijmerend over de omgeving kunnen kijken. Een oase van rust in het drukke Japanse leven!

Studeerkamer met terras

Vanuit de tuin komen we meer over de achtergevel van het huis te weten. Onder de woonkamer is een studeerkamer aangebracht. Een piano wijst er op dat hier muziek gemaakt kan worden. En als het pianospel afgelopen is dan kan er op het terras ook genoten worden van de prachtige omgeving en het mooie uitzicht. De schuiframen bieden trouwens ook heel veel privacy: van de buitenkant zorgt de blindering ervoor dat je niet naar binnen kunt kijken.

Is je interesse gewekt in Japanse architectuur? Dit Ideabook is dan ook zeker de moeite waard om te bekijken.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!