Voor & Na: grauwe achtertuin krijgt kleur | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor & Na: grauwe achtertuin krijgt kleur

TILL BEHNE TILL BEHNE
van MJ Intérieurs
Loading admin actions …

Sommige tuinen zijn zo kaal en saai, dat je je moeilijk voor kunt stellen dat er nog iets van te maken valt. Maar met een beetje creativiteit en de juiste accessoires lukt dat vaak nog best aardig. Een mooi voorbeeld daarvan hebben we in deze editie van Voor & Na. Aan deze grauwe achtertuin wordt de nodige kleur toegevoegd door MJ Intérieurs, waardoor er toch een fris en vrolijk en geheel ontstaat.

Voor: grauw en saai

Deze tuin is kleurloos en saai en straalt bepaald geen vrolijkheid uit. En dat terwijl de basisingrediënten wel kloppen. Er is genoeg ruimte, er is een fijn terras en dus liggen de mogelijkheden wijd open.

Voor: leeg

Deze tuin is vooral ook erg leeg. Veel meer dan een hoekje voor de vuilcontainer is er niet. Maar ook op deze foto blijken enkele randvoorwaarden wel degelijk aanwezig. Makkelijk te onderhouden kiezelstenen, een muur en een tuinhek. En daar ben je al een heel eind mee. Maar voor een leuke en gezellige tuin heb je wel iets meer nodig.

Men neme:

Na: terras

En zo zie je maar dat de juiste accessoires een heel groot verschil kunnen maken. Het grauwe terras is omgetoverd tot een sfeervol en kleurrijk geheel. Plantenbakken in verschillende tinten, de planten zelf en een eerlijke eettafel met stijlvolle stoelen eromheen. Ineens is dit terras erg aantrekkelijk geworden.

Na: zithoek

Door de hele tuin zijn diverse zithoeken gecreëerd, in de vorm van stoelen, banken en grote kussens. De planten maken de kleurrijke sfeer compleet. Dankzij de schuifdeuren zijn binnen en buiten aangenaam met elkaar in contact. En de markies zorgt voor schaduw, indien gewenst.

Na: planten

Dankzij de kleurrijke accessoires, maar vooral ook vanwege de planten is deze tuin ineens een heel aangename buitenruimte. En heb je niet de juiste ondergrond om planten ook daadwerkelijk in de grond te stoppen, mobiele plantenbakken kunnen daarin uitkomst bieden. Zo heb je toch nog een groene tuin.

Na: accessoires

En om het geheel helemaal af te maken zijn er nog enkele leuke accessoires in de tuin geïnstalleerd. Ze zien er bijvoorbeeld leuke oliefakkels die in de avonduren voor fijne sfeerverlichting kunnen zorgen. En natuurlijk het grappige paarse vogelhuisje, dat letterlijk en figuurlijk voor een vrolijke noot zorgt.

Meer inspiratie voor je tuin kun je hier op doen. Heb je zelf totaal geen groene vingers, laat het dan aan de professionals over. En in dit artikel geven we hier nog meer tips voor een fijne en groene tuin.

Wat vind je van deze metamorfose? Goed gelukt toch?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!