Linker zijgevel: moderne Huizen door Thijssen Verheijden Architecture & Management

Een stijlvolle bosvilla, gerealiseerd door een Rotterdamse architect

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
Google+
Loading admin actions …

We nemen in dit artikel een fraai ontwerp van de architect Thijssen Verheijden Architecture & Management uit Rotterdam onder de loep. Het bureau presenteert zich als toegankelijk en persoonlijk. Kenmerkend voor hun stijl is de moderne vormgeving, strakke detaillering en hun oog voor detail. 

De experts van Thijssen Verheijden werden gevraagd om een gezonde, comfortabele en milieuvriendelijke woning in de omgeving van Doorn te ontwerpen, gecombineerd met een moderne vormgeving. Hieronder laten we jullie zien hoe dat heeft uitgepakt.

Voorgevel

In de bosrijke omgeving van Doorn vormt deze woning een vreemde eend in de bijt. De moderne architectuur van de bosvilla wijkt af van de meer traditionele bebouwing in de omgeving. De voorgevel laat zich kenmerken door een statige uitstraling. Onder andere te danken aan de symmetrie van de gevel. Centraal in de gevel ligt de entree, aan beide zijden geflankeerd door twee grote, witte vlakken. Daarachter is de gevel voorzien van verticaal geplaatste, houten latten, die bijdragen aan de relatie van het gebouw met de omgeving. Deze Rotterdamse architect weet hoe je een goede eerste indruk moet maken! 

Achtergevel

In tegenstelling tot de voorgevel van de bosvilla, die gericht is op het noorden, is de achtergevel een stuk transparanter en toegankelijker. Vanuit de vertrekken achter deze gevel kunnen de bewoners optimaal genieten van de groene omgeving. De extra openingen aan deze zijde zorgen er bovendien voor dat de vertrekken aan deze zijde voorzien worden van genoeg daglicht. 

Linker zijgevel

Op deze foto zien we een van de zijgevels van de woning. Hadden we bij het zien van de voorgevel nog onze twijfels, dan zijn deze bij het aanschouwen van deze foto weg. De bosvilla vormt een prachtige toevoeging aan deze bosrijke omgeving en is ondanks zijn moderne vormgeving geen dissonant. Het gebouw bestaat uit drie uit elkaar geschoven massa's, samengebracht onder een hellend dakvlak. 

Op het laagste punt buigt dit vlak naar beneden en verdwijnt in het maaiveld. Het hellende dakvlak (voorbereid voor zonnepanelen) zorgt ervoor dat de vertrekken in plafondhoogte afnemen, zo ervaart de bezoeker een grote mate van ruimtelijkheid en hoogte bij binnenkomst en roepen de vertrekken richting de achtergevel met hun lagere hoogte een welkome vorm van intimiteit op.

Woonkamer vanuit entree-hal

Op deze foto kijken we de woonkamer in en krijgen we een beeld van het effect dat we hiervoor beschreven. In het souterrain van de woning bevindt zich een energiezuinige technische installatie. De technische specificatie voldoet aan de Europese eisen zoals die vanaf 2020 zullen gelden. De schil is met cellulose vezels hoogwaardig geïsoleerd en de grote raamvlakken zijn van 3-voudig glas voorzien. Hierdoor is een lage temperatuur verwarming mogelijk, ideaal voor een warmtepomp. 

De warmte wordt opgeslagen in een 1000 liter buffervat dat ook gevoed wordt door een houtkachel. De ventilatie is een balansventilatie met warmteterugwinning. Regenwater wordt hergebruikt voor toiletspoeling en buitenwater. Voor de bouw van deze houtbouwwoning zijn hoofdzakelijk ecologische materialen gebruikt. Dat heeft deze Rotterdamse architect goed bedacht!

Entreepartij vanuit woonkamer

Direct na binnenkomst vindt men links een trap naar de verdieping. Daarnaast ligt een open, doch intieme werkplek. Let ook op de oversteek recht boven de ingang. De grote hoogte aan de voorzijde van het gebouw geeft de ruimte binnen veel dynamiek. De inrichting laat zich daarnaast kenmerken door strakke, heldere wanden en veel sfeervol licht. 

De houten kozijnen, balken en andere details zorgen voor een aangename, natuurlijke sfeer die goed past bij de omgeving waarin we deze bosvilla treffen. Voor meer informatie en foto's van dit project verwijzen we jullie door naar het homify-profiel van Thijssen Verheijden Architecture & Management

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!