Snel en makkelijk je keuken schoonmaken: wat een tijdbesparing! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Snel en makkelijk je keuken schoonmaken: wat een tijdbesparing!

Stoa. Stoa.
Mr & Mrs R, Sutton Green Moderne keukens van Raycross Interiors Modern
Loading admin actions …

Tenzij je een professionele schoonmaker bent zul je misschien wat weerstand ervaren om aan de schoonmaak van je keuken te beginnen. Dat komt vaak omdat het schoonmaken van deze ruimte wat intensiever is in vergelijking met de woonkamer. Vandaag laten we je tips zien die deze klus voor jou een stuk makkelijker en relaxter gaan maken. Echt een tijdbesparing ook! Kijk met ons mee naar deze tips en doe er je voordeel mee! 

1. Gootsteen

The Chester Kitchen by deVOL van deVOL Kitchens Klassiek Hout Hout
deVOL Kitchens

The Chester Kitchen by deVOL

deVOL Kitchens

Een gootsteen lijkt schoner dan deze werkelijk is. Het kan een bron van ziektekiemen zijn. Gelukkig is dit snel te verhelpen door de juiste schoonmaakmiddelen. Ecologische middelen zijn altijd beter. Kies daarom zoveel mogelijk voor groen. 

2. De koelkast

Een van de meest gemaakte fouten is vuile verpakkingen in de koelkast zetten. Natuurlijk is het geen onoverkomelijke zaak, maar je koelkast wordt zo snel vies. Als je hem de volgende dag opent ruikt het ook een stuk minder fris in de kast. Gewoon vuile verpakkingen, bijvoorbeeld een melkpak, direct afnemen met keukenpapier en schoon terugzetten. Dan is een grote schoonmaak ook zo gebeurd! Mooi ideeën voor je huis vind je hier

3. Oven

modern  door IROKA, Modern

Het is een klassiek probleem in de keuken. Trek in een willekeurige keuken de oven open en je zult 9 van de 10 keer problemen vinden. Dat ligt aan het feit dat veel mensen aangebrande resten niet verwijderen. Dit is niet alleen vies, het is ook erg ongezond. Een even voor de hand liggende als slimme tip is de oven direct schoon te maken als deze afgekoeld is. Dat scheelt enorm veel tijd bij de grote schoonmaak van je keuken. 

4. Veel gebruikte spullen

Lucy Millers Kitchen Moderne keukens van Diane Berry Kitchens Modern
Diane Berry Kitchens

Lucy Millers Kitchen

Diane Berry Kitchens

Het is algemeen bekend dat veel gebruikte spullen in de keuken snel vuil worden. Dat is op zich niet erg, als je ze maar vaak schoonmaakt. Dat gebeurd echter te weinig. Dan zit je tijdens de grote schoonmaak met een boel zaken om schoon te maken. Iets wat te voorkomen is. 

5. Nette kast

Mr & Mrs R, Kitchen, Sutton Green, Surrey Moderne keukens van Raycross Interiors Modern
Raycross Interiors

Mr & Mrs R, Kitchen, Sutton Green, Surrey

Raycross Interiors

Een nette keuken is gemakkelijker schoon te maken dan een chaotische. Dat lijkt een glasheldere logica, niet waar? Een tip is dus een keukenkast te kiezen waarin alle benodigde keukenproducten netjes uitgestald zijn. Ook bij een kast als deze geldt: ruim hem om de zoveel tijd op en maak hem snel schoon wanneer het nodig is (morsen etc.) dan sta jij lachend de schoonmaak te doen. 

6. makkelijk opslaan

modern  door simplehuman, Modern
simplehuman

sink caddy, stainless steel

simplehuman

Een rommelige keuken is lastig schoon te maken. Natuurlijk zijn er voldoende middelen om deze rommel terug te dringen. Je keuken kan echt praktisch ingericht worden met hulpmiddelen zoals dit gootsteen bakje. Zie je hoe makkelijk en hygienisch deze manier van opslaan is. Borstel en sponsen hoeven niet meer op het aanrecht te liggen. Ziet er een stuk strakker uit. 

7. Direct schoonmaken

Wickham House Moderne keukens van C7 architects Modern
C7 architects

Wickham House

C7 architects

Veel mensen zijn als een razende aan het koken, door tijdgebrek, honger of gewoon slordigheid. Net vanuit je werk thuiskomen en dan direct aan het werk om de maaltijd rond te krijgen. Herkenbaar? Dan blijven er wel eens gemorste voedselresten liggen die vastkoeken. Krijg het dan nog maar eens op een relaxte manier schoon. Veel beter is de zaak direct met keukenpapier schoon te maken. Dan is de grote schoonmaak vaak makkelijker te doen. Een expert helpt je met de inrichting van je droomkeuken. 

8. Keukenvloer

Bloom van Granorte Klassiek

Het is zo gemakkelijk om je te verliezen in een uren lange sessie keukenvloer schrobben, maar dat hoeft natuurlijk niet. Als jij op tijd de vloer stofzuigt en dweilt, hoef je echt niet lang bezig te zijn tijdens de grote schoonmaak. Ook deze tip gaat je veel tijd besparen in de keuken. Met deze tip besluiten we dit artikel. Blijf ons volgen voor meer tips, design en coole trends! 

We hopen dat je veel aan deze tips hebt. Deze woning mag je niet missen. 

Wat vind je van deze tips? Laat het weten met een comment!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!