Moderne villa in traditionele context

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Moderne villa in traditionele context

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
Modern binnen traditionele grenzen:  Huizen door MEF Architect
Loading admin actions …

Maria Elena Fauci studeerde in 1993 af aan de Faculteit Bouwkunde in het Italiaanse Palermo. Zij heeft daarna onder andere gewerkt als onderzoeker aan diezelfde universiteit en heeft samengewerkt met het architectenbureau Gae Aulenti. Uiteindelijk belande ze in 2007 in Nederland waar ze Vinkeveen als thuisbasis voor haar architectenbureau MEF koos. Het bureau richt zich voornamelijk op het ontwerpen van villa's en woningen, gebiedsinrichting en het ontwerpen van hotels. Speciale aandacht gaat daarnaast ook uit naar interieurinrichting en meubilering. Hieronder laten we jullie een van haar projecten zien.

Voorgevel

Voorgevel:  Huizen door MEF Architect
MEF Architect

Voorgevel

MEF Architect

De villa die we hier zien bevindt zich in Vinkeveen. In een omgeving die zich laat kenmerken door weilanden en traditionele boerderijen met rieten daken. In dit eigentijdse ontwerp vinden we veel omgevingskenmerken terug. Zo vormen hout, riet en baksteen een belangrijk deel van de constructie en de gevels. Anderzijds oogt de villa modern en eigenzinnig. 

Achtergevel

Achtergevel:  Huizen door MEF Architect
MEF Architect

Achtergevel

MEF Architect

Ook de achtergevel verkrijgt een deel van zijn uitstraling door het gebruik van hout, baksteen en riet. Traditionele materialen en vormen zijn gebruikt om een modern ontwerp te realiseren. De bovenzijde van de gevel is deels met hout afgewerkt en deels voorzien van hoge ramen en deuren, die aan de linkerkant welhaast naar onder door lijken te lopen. 

Woonkamer

Modern binnen traditionele grenzen:  Woonkamer door MEF Architect
MEF Architect

Modern binnen traditionele grenzen

MEF Architect

Eenmaal binnen wordt het helemaal duidelijk dat we hier niet te maken hebben met een traditionele boerderijwoning. De woonkamer die we hier op de foto kunnen zien heeft een moderne uitstraling. Wit, grijs en zwart vormen de belangrijkste kleuren en wisselen elkaar om en om af. Een deel van het meubilair werd hier op maat ontworpen. Voorbeelden daarvan zijn de open haard en de schuifdeuren links. 

Keuken

Modern binnen traditionele grenzen:  Keuken door MEF Architect
MEF Architect

Modern binnen traditionele grenzen

MEF Architect

De keuken vormt een deel van de woonkamer, de twee zijn onderling vrij te bereiken en worden functioneel niet gescheiden. Doordat de keuken een lagere plafondhoogte kent en deels door een muur wordt afgeschermd heerst er hier toch een bepaalde intimiteit. Open, doch met een eigen karakter. Zowel in de woonkamer als keuken vinden we veel details, accessoires en decoraties terug. In de keuken gaat onze aandacht deels uit naar de bijzonder vormgegeven afzuiginstallatie, die met zijn bijzondere vorm een blikvanger vormt. Net zoals de open haard dat was in de woonkamer die we op de foto hiervoor zagen. De grote, grijze vloertegels lopen door vanuit de woonkamer en dragen bij aan de eenheid van de twee ruimtes. 

Slaapkamer

Slaapkamer:  Slaapkamer door MEF Architect
MEF Architect

Slaapkamer

MEF Architect

De slaapkamer is bijna experimenteel te noemen. Abstracte vormen en grote, spiegelende oppervlakten doen ons twee keer laten kijken voordat we precies doorhebben hoe het hier in elkaar zit. De wanden en plafonds zijn strak, helder en wit afgewerkt. Dit zorgt ervoor dat de ruimte optisch groter lijkt dan dat hij is. De spiegels rechts versterken dit effect. Het dakraam links voorziet de slaapkamer van voldoende daglicht. De achterwand, de trap en de vloer hebben een grijsblauwe kleur en vormen een aangenaam contrast met al dat licht. 

Badkamer

Modern binnen traditionele grenzen:  Badkamer door MEF Architect
MEF Architect

Modern binnen traditionele grenzen

MEF Architect

We sluiten deze fotoserie af met dit beeld van de badkamer. Strak en modern zijn hier de toverwoorden. Het ingetogen kleurenschema wordt op subtiele wijze onderbroken door de rode wastafelkast links. Deze kleur kwamen we eerder al tegen in de woonkamer, waar de open haard in deze kleur is uitgevoerd. De badkuip had geen betere plek kunnen krijgen. Direct onder het dakraam gesitueerd moet het hier heerlijk badderen zijn. 

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!