Voorkom deze veel gemaakte interieurmissers in de slaapkamer! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voorkom deze veel gemaakte interieurmissers in de slaapkamer!

TILL BEHNE TILL BEHNE
Minimalistische slaapkamers van Consuelo Jorge Arquitetos Minimalistisch
Loading admin actions …

Ken je dat gevoel, dat je de slaapkamer opnieuw hebt ingericht, maar dat het eindresultaat toch niet helemaal dat is geworden wat je voor ogen had. Of hoe je het in dat leuke woontijdschrift had gezien. Dat komt omdat er nogal wat valkuilen zijn, als het aankomt op het inrichten van de slaapkamer. Om je te behoeden voor veel gemaakte interieurmissers, hebben we een lijstje voor je opgesteld. Zodat je je in ieder geval niet aan deze stenen hoeft te stoten. Niemand wil een ezel zijn natuurlijk.

Verkeerde maat vloerkleed

En veel gemaakte fout in de slaapkamer, maar ook in andere kamers, is de keuze voor de verkeerde maat vloerkleed. Het vloerkleed moet complementair zijn aan het bed, het belangrijkste meubelstuk in de slaapkamer. Ga je voor te groot of juist te klein, zorg dat voor disbalans.

Niet genoeg planken

De slaapkamer is bij uitstek een kamer waar sfeer heel belangrijk is. Een aangename en intieme sfeer creëer je bijvoorbeeld door foto's of andere leuke accessoires mooi te etaleren. En dat kan op mooie planken. Planken zijn dus onmisbaar in elke slaapkamer. En als je ze een beetje speels ophangt en varieert met de afmetingen, ziet het geheel er ook nog leuk en modern uit.

Te kleurrijk beddengoed

master bedroom Moderne slaapkamers van Boks architectuur Modern
Boks architectuur

master bedroom

Boks architectuur

De slaapkamer is bij uitstek ook een kamer waar je tot rust wil komen. Te fel gekleurd beddengoed is daarom geen goed idee. Het leidt af en zorgt voor onrust in dus voor een minder goede nachtrust. Kies daarom voor neutrale en zachte kleuren.

Vergeet de spiegel niet

Spiegels zijn natuurlijk cruciaal als het erop aankomt dat je iedere dag fris en fruitig de deur uitgaat. Maar daarnaast zorgt een spiegel voor een ruimtelijk effect, waardoor de slaapkamer groter lijkt. En spiegels weerkaatsen daglicht. Hierdoor is het, indien gewenst, extra licht in de slaapkamer.

Kabels

Het is natuurlijk geen gezicht om door de slaapkamer kabels te zien liggen. Dus alle kabels, van nachtlamp tot televisie, moeten netjes worden weggewerkt. En in deze moderne tijd, waar draadloze apparaten steeds meer terrein winnen, mag dat toch geen probleem zijn.

Verlichting

Verlichting is heel belangrijk, zeker ook in de slaapkamer. In deze ruimte moet het absoluut niet teveel zijn, dus hou het simpel en bij voornamelijk sfeerverlichting.

Kleur

Kleur is leuk en kleur zorgt voor vreugde in het leven. Maar de slaapkamer is niet de juiste ruimte om je met kleur uit te leven. Daar zijn andere kamers in je huis voor. Kies dus in de slaapkamer vooral voor neutrale en zachte kleuren, dat komt je gemoedstoestand en nachtrust zeker ten goede.

Meer geweldige slaapkamers kun je hier bekijken. Kom je er ondanks deze fantastische tips niet helemaal uit, raadpleeg dan de expertise van een van deze professionals. Wil je nog meer tips? Lees dan dit artikel eens aandachtig door.

Wees eens eerlijk, welke interieurmisser heb jij wel eens begaan?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!