9 kleine maar stijlvolle walk-in-closets | homify

9 kleine maar stijlvolle walk-in-closets

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Moderne kleedkamers van homify Modern
Loading admin actions …

Wie droomt er niet van? Die ruime supernetjes ingedeelde walk in closet? Maar ja, we denken al snel dat dat voor ons niet is weggelegd omdat we er de benodigde ruimte niet voor hebben. Maar bedenk dan dat de meeste garderobekasten wanneer je samenwoont al snel een hele wand aan ruimte vragen. En je hebt niet voor elke walk in closet een hele kamer nodig. Hij past ook in een grote kast, in een kelder of op een vide. Kijk even mee naar onze voorbeelden van een wat kleinere walk in closet en hoe je zo'n kast netjes organiseert en indeelt.

1. Verborgen schatten

Verborgen achter elegante schuifdeuren laat deze walk in closet je verbaasd staan van de hoeveelheid ruimte aan de binnenkant. Een zeer slim idee voor in een kleiner huis of voor degenen onder ons die geen losse rommel willen zien. Achter deze slimme schuifdeuren plaats je al je kleding, schoenen en accessoires en kun je het totaal vergeten! 

2. Kom binnen!

Onze volgende walk in closet vraagt natuurlijk wat meer ruimte en is zeer functioneel ingedeeld zodat alles zeer goed zichtbaar en grijpbaar is. En terwijl elke centimeter optimaal werd benut is er toch nog ruimte voor een poef in het  midden. Daar kun je even rustig nadenken over je outfit van de dag en deze uitzoeken. Zo word je aankleden echt een feest! De neutrale kleuren zorgen voor een rustige en vredige atmosfeer in deze kast.  

3. Perfect georganiseerd

Alhoewel hij vrij klein is, heeft deze walk in closet zeer veel ruimte om alles op te slaan wat je nodig hebt. Hij heeft aparte vakken en rekken voor elke soort kleding. Schoenen netjes in paren aan de linkerkant, shirts netjes gevouwen aan de rechterkant en de jasjes en broeken in  het midden. Hoe overzichtelijk en perfect georganiseerd! Zo heb je perfect overzicht van je kleding. En let ook op de rustgevende zeeblauwe tint aan de binnenzijde.

4. Klein en minimaal

Deze kast is zeer geschikt om het noodzakelijke minimum in op te slaan. Voldoende planken, hangruimte en een kruk en dus hoef je alleen nog maar alles op te vullen met kleding, schoenen, tassen en accessoires. De gele kleding in deze kast zorgt voor meer helderheid en reflecteert het licht waardoor de kast groter en ruimtelijker aanvoelt. Tip: Plaats rails met plastic schuifbakken voor al je kleinere items zoals ondergoed, sjaals, riemen en sieraden.

5. Stijlvol

Dit is de perfecte kast voor de drukke werkende persoon. Wanneer je het minimaal houdt, kost het veel minder tijd om te beslissen wat je zult dragen! Terwijl er nog veel ruimte over is voor nog veel meer kleding is deze ruimte minimaal gevuld en voelt heerlijk leeg aan. Zo blijft er bovendien nog ruimte over voor wat fraaie accessoires en kussens die je kast tot een prachtig decoratief element maken in je slaapkamer. We love it!

6. Kast in een kamer

En soms is er al een bestaande grotere kast in je huis of kun je een kleine ruimte maken onder het schuine dak op zolder. En wat dacht je ervan om daar zo'n prachtige rustieke ruimte van te maken als deze? Prachtig symmetrisch ingedeelde houten schappen een muurbrede spiegel die de ruimte vergroot en verlichting van boven maken dit tot een klassieke, bescheiden maar zeer fraaie en stijlvolle walk in closet!

7. Met alles wat je nodig hebt!

Deze walk in closet heeft alles wat je nodig hebt. Meer dan voldoende planken, opslag voor schoenen, lades, een hanggedeelte en hij laat zeer veel ruimte over in de kamer doordat hij niet al te breed is. En je hoeft zo'n kast ook niet perse in je slaapkamer te plaatsen. Waarom zou je hem niet op zolder of in de logeerkamer plaatsen?

8. Licht en helder

Het eerste dat opvalt aan deze kast zijn de kleuren. De natuurlijke gouden tonen van het hout en de levendige kleur geel zorgt voor een zeer helder en verwelkomend gevoel in deze kast. Want waarom zou je garderobekast altijd wit moeten zijn? Deze kast is een mooi out-of-the-box voorbeeld van een afwijkend design dat zeer uitnodigend en warm is. Alle rommel blijft verborgen achter de houten deuren alleen de laatste of meest populaire items hangen op een rekje in het zicht. Wanneer je deze kast binnenkomt in de vroege ochtend is je ochtendhumeur direct verdwenen!

9. Met tropisch thema

En zoals we in ons vorige voorbeeld al zagen: sfeer is zo bepalend om je goed te voelen. Dus waarom zou je geen tropisch thema toevoegen aan je walk in closet? Dit behang met palmprint voegt een vrolijke en kleurrijke noot toe aan deze ruimte. De kast bevindt zich langs de complete linker- en rechterzijde van deze ruimte dus geen gebrek aan ruimte hier!  Wil je graag meer walk in closets zien? Bekijk dan ook even 20 prachtige functionele garderobekasten voor kleine ruimtes.

Een goed idee om eens voor iets anders te kiezen dan een witte kast!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!