Een topper: moderne woning in de heuvels! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een topper: moderne woning in de heuvels!

Stoa. Stoa.
Moderne huizen van a4D Architekten AG Modern
Loading admin actions …

Een woning moet een verhoogde kwaliteit van leven met zich mee brengen, we noemen dit dan vaak een groot ´wooncomfort´. Vandaag nemen we je mee naar een mooi project dat precies dat als doelstelling had. De bewoners houden van hun nieuwe woning, die ze naar eigen smaak konden inrichtingen. Het gaat hier om prachtige designhuizen, die ontworpen zijn door A4D Architecten, een Duitse topper en expert op dit gebied. Tijdens de bouw van de woningen was er nog een ander aspect van het grootste belang, namelijk de communicatie tussen de nieuwe gebouwen en de omgeving. Er is gezocht naar een harmonie tussen deze twee. En dat heeft uiteindelijk geresulteerd in deze prachtige woningen, die een dynamisch beeld laat zien, het ontwerp is veelhoekig en kent bijzondere draaiingen in de structuur. Alles behalve een doorsnee complex dus. Dit soort projecten zorgen door hun geheel eigen karakter juist voor de nodige inspiratie, je krijgt er nieuwe ideeën van. Dus kijk snel met ons mee en vang die inspiratie!

Eerste blik

Een ruime woningen rijzen op in het landschap, wanneer we deze dichter naderen. Dit complex is op een heuvel gebouwd, waardoor de sfeer er rondom heen direct al bijzonder is. De vrijstaande status van deze huizen maakt dit toch een ideale plek om te leven, in alle rust, zonder bemoeienis van anderen. Wil je een keer je stereo op 25 zetten, dan kan dat! We kunnen ons voorstellen waarom de bewoners zoveel blijdschap ervaren met hun nieuwe woning. Al was het alleen al vanwege de uitgestrekte tuin! Een schitterend complex!

Verbinding

Nabij de woningen vindt men een wijngaard, dit zorgt voor extra sfeer. Via de buitenruimte staan de verschillende verdiepingen van het complex met elkaar in verbinding. Dit alles is uitgevoerd in dezelfde strakke stijl. De trap leidt ons naar het eerste niveau, dat ingedeeld is als een maisonnette. Alles is zo gebouwd dat de privacy binnen gegarandeerd is, je kijkt dus niet bij elkaar naar binnen. Deze woningen herbergen een sfeer, die het je wel heel erg gemakkelijk om te genieten van de goede dingen des levens! Het groen in de buitenruimte zorgt voor een natuurlijke vibe, precies wat deze strak ontworpen ruimte nodig heeft.

Modern

We hebben hier te maken met een moderne bouwkunst waarbinnen de materialen van beton, staal en glas een dominante rol spelen. In de twintigste eeuw werden deze materialen, in deze vorm, zeer populair binnen de vernieuwende architectuur. Men wilde streven naar een zover mogelijk doorgevoerde vooruitgang. Deze hoopte men met de toepassing van de genoemde materialen mede vorm te geven. We kijken hier op de patiowoningen die deel van het complex zijn. Vanuit de met daglicht gevoelde woonkamers (zie de grote ramen) kijk je mooi uit op de omgeving waarin het aangrenzende bos schitterend te zien is. Erg fijn om in de zomer buiten op je dakterras te zitten en de dieren in het bos te bewonderen.

Helder

Voor het ontwerp van deze grote woningen, die gerealiseerd zijn op de begane grond, zijn ook de moderne materialen gebruikt. De strakke en heldere lijnen bepalen het beeld dat we krijgen van de woning. We houden van de minimalistische ontwerptrant, vanwege de rust die er uit deze stijl spreek. Een beperking qua versiering resulteert vaak in een krachtige uitstraling. De verschillende uitsneden in de gevel reduceren de massiviteit van het exterieur en zorgen binnen voor een prachtige transparantie. Je ervaart echt een gevoel van lichtheid. 

Interieur

We nemen nu een kijken in het interieur van een woning op de bovenste etage. Het uitzicht is duidelijk fabuleus. Qua materialen wordt de inmiddels vaste set van beton, glas en staal aangehouden, maar we zien hier voor het eerst het gebruik van hoogwaardig en duurzaam hout. Zo wordt een mooi contrast gecreëerd tussen koel (wit) en warm (houtkleur). Dit interieur nodigt ons uit om subtiel met kleur en textuur te experimenteren, om comfortabele meubels en kleden aan het interieur toe te voegen. We genieten hier met volle teugen. Be creative!

Minimaal

Deze hal lijkt wel een sculptuur of een abstract schilderij. De minimalistische ontwerptrant is hier consequent en tot op de kleinste details doorgevoerd. Als je zo precies werkt ontstaan er meesterwerkjes als dit. Het gebruik van kleur in deze ruimte is verbluffend, de warmte van de vloer biedt de basis voor het koele wit en het diepe zwart van de leuning. Ook de grijze treden langs de muur passen precies bij de vibe van deze ruimte. En dan nog het daglicht dat de ruimte overspoelt; een sprookjesachtig gezicht dat zo uit een schilderij is gesprongen. En hoe mysterieus is de deur daar helemaal boven aan de trap (die wel eindeloos in het wit door lijkt te lopen)! Met een expert in de arm creëer je snel je droominterieur!

Keuken

We hebben trek gekregen van de wandeling door het huis. Gelukkig zijn we aangekomen in de keuken waarin je in een handomdraai een heerlijke maaltijd kunt bereiden. Alle apparatuur is hier modern en supermooi vormgeven, geheel passend bij het woonconcept van de woning. Het keukeneiland was de grote wens van de bewoners die ook echt bewonderaars van deze woning zijn, net zoals wij dat ook zijn eigenlijk. De donkere vloer vormt hier het toneel, terwijl het grijs van de meubels en de staalkleur van de apparatuur de acteurs zijn. Ooit zo´n ruime keuken gezien, met zo´n bijzondere lichtval? Meer mooie ideeën voor de keuken kun je hier vinden!

Badkamer

We begeven ons naar de badkamer. De plek waar je als bewoner helemaal tot rust komt. De inloopdouche biedt veel voordelen, maar hij is vooral erg mooi. Het is de bewegingsvrijheid die deze douche zo fijn maakt. Niet alleen de douche overtuigt ons, ook de wastafels stralen een enthousiasmerende vibe uit. Juist die ingetogen look, in combinatie met de donkere vloer, geeft dit gebied zijn excellente uiterlijk. Wat een openheid ervaren we hier. Natuurlijk is de douche ook af te sluiten, dat doe je met de schuifdeur die nu voor ongeveer een twee derde geopend is. Een plek om blij te zijn! 

Zeven gouden tips bij het kiezen van je woning. 

Wat vind je van deze woningen? Laat een berichtje achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!