12 dingen die je moet vermijden bij het inrichten van je woning | homify

12 dingen die je moet vermijden bij het inrichten van je woning

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
homify KeukenElectronica
Loading admin actions …

Sommige decoratieve trends raken snel uit de mode terwijl andere juist lang meegaan. Maar wat zeker is, is dat er bepaalde decoraties en stijlen zijn die vele decennia meegaan en daarom een must-have zijn voor in je huis. Het is dus belangrijk om bij sommige dingen even stil te staan voordat je iets koopt of overgaat tot een herinrichting van je huis. Maar wat zijn die dingen waar je niet zo snel bij nadenkt. Vandaag zetten we ze even voor je op een rij. Dus ga je binnenkort een ruimte herinrichten (of je hele huis) lees dan even mee!

1. Vloeren en huisdieren

Ze zijn natuurlijk super schattig kleine kittens of puppies maar voordat je er impulsief een koopt denk ook even aan de consequenties. Heb je net een mooie nieuwe houten vloer liggen die niet zo hard is dan kunnen er krassen in de bovenlaag komen. En bedenk ook dat je zeer regelmatig zal moeten stofzuigen. Denk dus even na over de aanschaf van een huisdier en de gevolgen voor je inrichting. Of stem een nieuwe vloer af op je aanwezige huisdier (geen hoogpolig tapijt dus maar iets dat je makkelijk kunt schoonmaken).

2. Teveel wit

The Long Brick House Földes Architects WoonkamerWandplanken
Földes Architects

The Long Brick House

Földes Architects

Wit is een zeer goede bondgenoot wanneer het gaat om het creëren van een hedendaags design maar teveel van deze tint zorgt juist weer voor een koude en onpersoonlijke omgeving. Een inrichting die de helderheid van wit met de warmte van hout combineert en  is een geschiktere keuze voor een adequate balans van de inrichting van je huis.

3. Felle kleuren

Denk goed na voordat je je meubels en het kleurenpalet uitkiest. Soms vormt vleugje met felle kleur een groot voordeel, maar het is belangrijk dat je weet hoe je je kleurenpalet in evenwicht te brengt zonder het risico te lopen op een mismatch en kleurenkermis in je huis! Haal kleurenstaaltjes bij de plaatselijke bouwmarkt om van tevoren te bekijken of alles bij elkaar past. 

4. Het onderhoud van je tuin

Moroccan style garden Gullaksen Architects Mediterrane tuinen
Gullaksen Architects

Moroccan style garden

Gullaksen Architects

Wil je niet teveel tijd besteden aan de verzorging van je tuin, kies dan voor tuinmeubilair en een tuin die weinig onderhoud vragen. Zo zorg je ervoor dat je de weinige tijd die je hebt kunt besteden aan het genieten van je tuin in plaats van dagenlang schoffelen.

5. Vermijd trends

The Original British Standard Kitchen British Standard by Plain English Landelijke keukens Hout Zwart
British Standard by Plain English

The Original British Standard Kitchen

British Standard by Plain English

In plaats van het kiezen voor decoratieve elementen die zeer trendy zijn is het belangrijk om je ervan bewust te zijn dat deze soms maar korte tijd meegaan. Kies daarom liever voor traditionele elegantie vooral in ruimtes zoals de keuken of badkamer die je niet direct weer gaat vervangen.

6. Investeren in duur kindermeubilair

Silversparkle Children's High Hut Bed Cuckooland KinderkamerBedden en wiegen
Cuckooland

Silversparkle Children's High Hut Bed

Cuckooland

Er is een tendens dat we alle wensen van onze kinderen graag willen vervullen. Voordat je echter een duur meubel koopt is het belangrijk om je af te vragen of je kind het echt zal waarderen en ook voor langere tijd… Als dit niet het geval is dan is het misschien beter om je aandacht te richten op een fraaie lamp die hij of zij ook mooi vindt

7. Gadgets

Family Living homify KeukenElectronica
homify

Family Living

homify

Hou je van techniek en gadgets? Geen probleem natuurlijk. Maar zorg er wel voor dat niet je hele huis er vol mee staat. En dan hebben we het vooral over de keuken die vaak vol staat met nutteloze gadgets en zo zorgen voor een rommelige aanblik.

8. Het verkeerde meubilair

Pudding Sofa Loaf WoonkamerSofa's & fauteuils
Loaf

Pudding Sofa

Loaf

Die mooie sofa die je in de etalage van de meubelzaak zag zou hetzelfde effect binnen de muren van je huis moeten hebben maar heeft dit misschien vanwege de kleur of bepaalde lijnen niet. Belangrijk is dus om op te letten wat je koopt en je vooraf goed een beeld te vormen van de bank in jouw huis om te voorkomen dat je een miskoop doet. Niet goed geldt terug, geldt namelijk vaak niet voor de aankoop van je sofa.

9. Te oud meubilair

Antique Reproduction Oval Desk Parklane Furniture Studeerkamer/kantoorBureaus
Parklane Furniture

Antique Reproduction Oval Desk

Parklane Furniture

In de afgelopen jaren is vintage een belangrijke trend maar leer daarbij wel om fraaie vintage meubels te onderscheiden van oude rommel. Deze laatste hebben namelijk niet dat opbeurende effect in je interieur!

10. Teveel textiel

Madhuri Print collection AW14 Designers Guild Ramen & deurenGordijnen
Designers Guild

Madhuri Print collection AW14

Designers Guild

Stof is ideaal om een ruimte arm en zacht te maken. Maar wanneer je teveel textiel toevoegt dan loop je dat effect juist weer mis. En dat is jammer. Kies dus voor een beperkt aantal stoffen elementen in een ruimte en zorg ervoor dat deze elkaar qua textuur en kleur mooi complementeren.

11. Hou je aan bepaalde regels

Wanneer het gaat om het plaatsen van kunst dan zijn er bepaalde regels waar je je beter aan kunt houden. Plaats je muren dus liever niet vol met goedkope kunstwerken of met slechte kwaliteit reproducties. Kies voor een paar unieke stukken die je een mooie centrale plek geeft in een ruimte voorzien van de juiste verlichting of op een fraaie sokkel.

12. Te groot meubilair

Brunel Cast Iron Bath Aston Matthews BadkamerBadkuipen & douches
Aston Matthews

Brunel Cast Iron Bath

Aston Matthews

Groot meubilair ziet er in de grote open ruimte van de meubelzaak vaak heel anders uit dan bij je thuis. Dus maak van te voren een model op schaal waarin je de meubels plaatst om te zien of er voldoende ruimte voor beweging en doorstroming overblijft. Tenzij je er een hoofdrolspeler van maakt zoals dit fraaie vintage bad met kroonluchter in deze badkamer. Koninklijk baden!

Daar hadden we zeker nog niet allemaal aan gedacht!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Lab32 architecten Moderne huizen

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!