Een heel erg schattig minihuisje | homify

Een heel erg schattig minihuisje

Johan van Dijk Johan van Dijk
Studio Wee House The Wee House Company Klassieke huizen
Loading admin actions …

Ben je nog op zoek naar een klein gastenverblijf en heb je daarvoor voldoende ruimte in de tuin? Dan moet je dit heel erg schattige minihuisje even goed gaan bekijken! De piepkleine woning is van alle gemakken voorzien en ook nog eens op een schitterende klassieke manier ingericht. Echt zo’n project waar je ontzettend vrolijk van wordt. Dit project is tot stand gebracht door de Britse bouwonderneming The Wee House Company. We nemen je met heel veel plezier mee voor een rondleiding door dit charmante onderkomen.

Een eerste blik

Een eerste blik op dit huisje doet je al bijna smelten. Dit is toch echt zo ontzettend leuk om te zien! Een mooi houten huisje met een uitgesproken klassieke uitstraling, maar wel voorzien van alle gemakken. Neem nou de rolbaan naar de voordeur: daarmee is het huisje zelfs met een rolstoel toegankelijk. En het scheelt in dat geval ook zeker dat het geheel gelijkvloers is. Verder zijn er ook openslaande deuren zodat je met mooi weer op je miniterras heerlijk kunt genieten.

Overzicht

Vanuit vogelperspectief heb je een erg mooi overzicht van het geheel. Je ziet nu ook de verhouding heel erg goed in beeld. En daarmee valt weer op hoe ontzettend schattig deze kleine woning is. Als je erf wat groter is, dan kun je dit huisje erg gemakkelijk plaatsen. En in een grotere tuin past het ook zeker prima. Het klassieke van de buitenkant mag duidelijk zijn, maar we zijn uiteraard ook erg benieuwd naar het interieur. De hoogste tijd om ook daar even te gaan kijken.

Landelijk en klassiek

Zodra je binnen een kijkje neemt dan is er geen twijfel over mogelijk: deze stijl is zonder meer landelijk en klassiek te noemen. En ondanks de zeer geringe oppervlakte, ziet het er heel erg ruim uit! Een complete keuken en een zithoek kun je hier goed zien. Op de vorige foto heb je misschien de schoorsteen al wel gezien en die heeft ook zeker een functie: zelfs voor een houtkachel is namelijk ruimte gemaakt. Wat heerlijk als je daar in dit intieme bouwwerk van kunt genieten als het buiten koud is.

Het uitzicht

Die keuken is hier erg mooi ingericht, maar zodra je door de openslaande deuren naar buiten gaat kijken wordt je verrast door een prachtig uitzicht. Hoe fijn is het om in zo’n mooie omgeving van je vakantie of verblijf bij familie/vrienden te kunnen genieten. Als je hier een vakantie zou kunnen boeken weten we zeker dat de accommodatie permanent volgeboekt is.

Slapen

Je zag een keuken en een woonkamer, maar waar moet je slapen? Gelukkig hoef je geen gebruik te maken van een klapbed, maar is er een piepkleine slaapkamer aanwezig. Of beter gezegd een mooie variatie op een bedstede. Zo heb je toch het idee dat je een duidelijke plek hebt die een beetje afgezonderd is van de rest van het huis. Als je zelf een gastenverblijf in een lege kamer in wilt richten is dit ook een erg goed idee om te onthouden. Het maakt het extra gezellig.

Maritieme badkamer

De badkamer levert misschien een iets ander beeld op dan je had verwacht, maar is zeker niet minder leuk om te zien. Een maritieme inslag is hier overduidelijk te zien. En dat maakt de kleine badkamer op een aangename manier heel erg ruimtelijk. Daarmee beëindigen we onze tour door dit kleine onderkomen. Wat een fantastisch huisje is dit, je zou er jaloers van kunnen worden. Maar wie weet kun jij dit ook realiseren bij jou huis. Als je er de ruimte en het geld voor hebt zouden we je dat zeker aan willen bevelen!

Wil je meer weten over kleine woningen? Dit artikel kan je dan verder op weg helpen.

Ben je ook verliefd geworden op dit prachtige plekje? Laat gerust een reactie achter!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Lab32 architecten Moderne huizen

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!