Droomhuis waar je spontaan verliefd op wordt

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Droomhuis waar je spontaan verliefd op wordt

Johan van Dijk Johan van Dijk
 Huizen door Nicolas Tye Architects
Loading admin actions …

Kubistische huizen kunnen als het ultieme voorbeeld van een moderne woning worden gezien. De rechte en vierkante vormen zijn aan de ene kant erg praktisch maar kunnen ook heel veel allure en uitstraling aan een woning geven. De combinatie van zwart en wit zie je daarnaast ook vaak bij deze bouwwijze terugkomen. In dit project in het Engelse Hertfordshire is dat ook het geval. De uitwerking van de vormen en kleuren is fantastisch en we mogen hier ook gerust van een kubistisch droomhuis spreken. Benieuwd hoe dat alles er in het echt uit is komen te zien? Kijk mee hoe architecten op een prachtige wijze invulling aan het kubisme hebben gegeven.

Open achterkant

Waar de voorkant al een bepaalde openheid uitstraalde, is de achterkant wat dat betreft een open boek. De ramen zijn eigenlijk allemaal als deuren uitgevoerd. Zowel op de begane grond als op de bovenverdieping kunnen ze wagenwijd opengezet worden om de buitenlucht lekker binnen te laten komen. Heerlijk op een mooie voorjaarsdag! Als je goed naar het ontwerp kijkt zie je dat de achtergevel een variant op de voorgevel is. Alleen is hier geen garagedeur aanwezig en is de voordeur vanzelfsprekend de achterdeur. Maar dit huis kent nog een geheim: daarvoor moeten we iets dichterbij gaan kijken.

Een stijlvol huis

Een stijlvol huis is dit zeker, daar is geen twijfel over mogelijk! De kubistische vormen zijn direct overduidelijk. Door veel raampartijen kent het huis een heel open karakter, maar de zwarte rasters voor de ramen zorgen voor een wat meer besloten gevoel. Zeker in de schemering heeft het huis een hele bijzondere en ook warme sfeer. De inpandige garage me z’n zwarte deur maakt het visuele beeld alleen nog maar aantrekkelijker. Dat de bovenverdieping nog iets uitsteekt boven het pad naar de voordeur zorgt ervoor dat er ook een speels element aan het huis is toegevoegd.

Huiselijke uitstraling

Op deze detailopname zie je heel duidelijk hoe de zwarte rasters voor een besloten maar niet voor een gesloten karakter zorgen. Ook handig om te veel lichtinval huis tegen te gaan! De architecten van Nicolas Tye Architects hebben met veel oog voor detail gewerkt. De binnenkant en de buitenkant lijken vanaf deze zijde in een hele goede balans met elkaar te zijn. En toch zie je eigenlijk maar een stukje van dit huis. Heel veel mooie geheimen van dit huis liggen aan de achterkant verborgen.

Extra verdieping

Wat je pas vanaf het terras goed kunt zien is dat dit huis een extra verdieping kent. En dan kunnen we het hebben over een verdieping in de letterlijke zin van het woord, want het gaat hier om een kelder. Vanaf het zeer ruime terras is de benedenruimte ook via een buitentrap te bereiken. De buitenruimte die zich beneden bevindt kan ook goed als tweede terras gebruikt worden.

Prachtig trappenhuis

Het trappenhuis laat pas goed zien hoe het huis er vanbinnen uitziet. Heel mooi en ook in contrast met de moderne uitstraling van het huis is de warme houten vloer. Ook de traptreden zijn aan de bovenkant in hetzelfde houtmotief uitgevoerd. Ook zijn in het interieur wat klassieke tintjes te vinden. Een leuke en aangename eclectische stijl is hier binnen tot stand gebracht!

Uitnodigende entree

Aan het begin zagen we de voordeur al van een afstandje en vanuit dit standpunt kun je goed zien dat de voordeur via een gang leidt naar de achterdeur. Het ziet er zeer uitnodigend uit om naar binnen te stappen. Een sfeervol en ook gezellig huis wacht hier op je. Of denk jij nog steeds dat kubistische huizen niet gezellig kunnen zijn? 

Bekijk voor een andere variant op het kubisme ook zeker dit project even.

Ben jij ook verliefd op deze woning? 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!