Koloniale stijl in een modern jasje − een bijzondere combinatie | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Koloniale stijl in een modern jasje − een bijzondere combinatie

Johan van Dijk Johan van Dijk
Oriental Chic Eclectische kleedkamers van Viterbo Interior design Eclectisch
Loading admin actions …

Een Oriëntaalse of koloniale stijl kenmerkt zich door een schitterende gebruikmaking van oude Aziatische kunst of meubels, vaak vermengd met een vleugje Europese invloed. Een prachtige stijl waar oudere huizen heel goed mee in te richten zijn. Maar op het gebied van interieur en stijl is heel veel mogelijk. Interieurarchitecten weten daar als geen ander raad mee. We gaan daarom naar een zeer eclectisch ingericht modern huis kijken: koloniale stijl in een modern jasje.

Prikkelende woonkamer

Een eerste blik in de woonkamer van dit huis levert een heel prikkelend beeld op. Het interieur brengt je ook een beetje in verwarring. Niet in de laatste plaats komt dat doordat er voor gekozen is heel veel verschillende spullen in de woonkamer te plaatsen. De licht kleuren houden het beeld echter rustig genoeg. Die kleuren zelf zorgen, in combinatie met de bank, voor een moderne uitstraling terwijl heel veel koloniale accessoires hun best doen om het tegendeel te bewijzen.

Contrast met de omgeving

We bekijken de woonkamer nog een keer, maar nu vanaf de andere kant. Het uitzicht is hier fantastisch en laat ook gelijk zien hoe groot het contrast is tussen het interieur en de omgeving. Of zorgt het koloniale tintje ervoor dat de kamer eigenlijk meer bij de omgeving past dan we toe willen geven?

Moderne eetkamer

Het interieur in de eetkamer kent veel minder koloniale elementen dan de woonkamer. Hierdoor ontstaat, zeker in combinatie met de architectuur van het huis, een zeer modern beeld. Maar de koloniale elementen zijn uiteraard wel aanwezig, kijk maar naar de kunst en accessoires in deze ruimte!

Kleurrijke slaapkamer

Een uitgesproken kleur die op één wand aangebracht wordt en vervolgens weer terug komt in een dekbedovertrek of sprei kan er voor zorgen dat de sfeer en uitstraling van een (slaap)kamer compleet verandert. Dat is in de deze slaapkamer zeker het geval: het geheel krijgt een bijzondere kleurrijke uitstraling. Het koloniale element is hier tot een minimum beperkt gebleven, maar de kist zorgt wel net voor dat vleugje koloniale sfeer.

Mysterieuze inloopkast

Aziatische culturen kennen over het algemeen een mysterieus tintje. Dat geldt ook zeker voor deze ruimte! Maar wat is het? Het is een kleedkamer! Achter de prachtige witte gordijnen zijn de kledingstukken verscholen. De uitstraling van deze ruimte is zeer modern, maar de mysterie zorgt hier toch voor een koloniaal tintje.

Gezellige logeerkamer

Deze logeerkamer heeft een hele gezellige uitstraling. Dat komt vooral door de eclectische stijl die hier is gecreëerd. De perfecte balans tussen moderne en koloniale elementen is hier bereikt. Deze kamer laat goed zien hoe je met betrekkelijk eenvoudige middelen een schitterend resultaat kunt bereiken.

De kinderkamer

De kinderkamer laat weer een heel ander beeld zien. Het toont de eigenheid van alle ruimtes in dit huis. Elke ruimte is anders en toch zijn er overeenkomsten tussen de diverse kamers te vinden. Zo te zien is dit een echte meisjeskamer geworden. En ook hier is weer een vleugje koloniale stijl te vinden, alleen dan in roze uitgevoerd!

Japanse invloeden

Deze grote badkamer is een variant op Japanse pop-art. Weer een Aziatisch element dat voor een bijzondere uitstraling zorgt. Dit is een badkamer die ook voor een druk gezin erg geschikt is. Kijk maar naar de dubbele wastafels en het royale bad. Ouders kunnen hier de kleintjes in bad prima in de gaten houden als ze een douche nemen.

Stijlvol hoekje

Deze wastafel staat in een hele bijzondere omgeving en is weer een voorbeeld van een ultieme mengeling van de moderne en koloniale stijl. En ook al heb je een hele andere stijl voor ogen, wie wil nou niet zo’n bijzondere wasbak?

Zo’n mooie mengeling van stijlen doet je verlangen naar meer inspiratie en ideeën. Ook in dit project is op een bijzondere wijze gebruik gemaakt van koloniale elementen.

Wat vind jij van deze woning? Laat het ons weten in een reactie hieronder! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!