Strak en modern in een landelijke omgeving.. | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Strak en modern in een landelijke omgeving..

Johan van Dijk Johan van Dijk
van António Chaves - Fotografia
Loading admin actions …

In landelijke gebieden is het vaak belangrijk dat een woning een eenheid vormt met het landschap. Soms kan het echter een heel verrassend beeld geven als een huis juist een contrast met de omgeving vormt. Dit project zit daar eigenlijk een beetje tussenin: een moderne woning die toch opgenomen wordt door het landschap. De Portugese fotograaf Antonio Chaves zette dit bijzondere huis met uitzicht op de Atlantische Oceaan op de gevoelige plaat. Kijk mee naar een bijzondere woning in een prachtige landelijke omgeving.

Spannende leefruimte

Wat een geweldige eclectische inrichting zien we hier! De ruimte lijkt hier als werkkamer ingericht. Veel koloniale elementen zijn hier ook terug te vinden. Maar ook de moderne sfeer komt op vele plekken weer naar voren. En als je nog op zoek bent naar een creatieve manier om een Perzisch tapijt opnieuw te gebruiken dan ben je hier aan het juiste adres.

Een opvallende verschijning

Als een robuust blok midden in de heuvels doemt dit huis op. Het is zonder enige twijfel een luxe woonhuis, het zwembad verklapt dat direct. Maar dat is niet het meest opvallende aan het huis. Het roestbruine uiterlijk waar de architecten voor gekozen hebben trekt de meeste aandacht. En juist door die kleur misstaat dit moderne bouwwerk niet in de landelijke omgeving.

Fantastisch uitzicht

Het uitzicht vanuit dit huis is adembenemend. Verder naar beneden ligt een romantisch dorpje en daaronder is een baai te zien met aan de overkant een paar prachtige bergen. Wie wil nou niet genieten van zo’n uitzicht? Aan de achterkant van het huis is voor dezelfde opvallende kleur gekozen als aan de voorkant. Naast een uitgebreid balkon bevindt zich aan de achterkant nog een klein intiem en beschut terras.

Bijzonder slapen

Slapen in deze slaapkamer moet een geweldige ervaring zijn. Vooral als je ’s ochtends je ogen opent dan wordt je bijna overweldigd door het prachtige uitzicht. Maar het interieur is ook de moeite waard om een en ander over te vermelden. De kleurstelling is hier dezelfde als buiten en voor de inrichting is duidelijk voor een koloniale inspiratie gekozen.

Robuuste badkamer

De sfeer die de badkamer uitademt past helemaal in de lijn van het huis. En toch heeft deze ruimte een heel andere uitstraling dan de slaapkamer die we net gezien hebben. Het mooie grijze beton weet hier een gevoel van warmte en ultieme ontspanning op te roepen. Door het grote raam krijg je een gevoel van buitenleven in deze badkamer.

Ontspannen woonkamer

Deze woonkamer maakt van elke dag een vakantiedag. Lekker ontspannen kun je op de bank plaatsnemen en genieten van het schilderachtige landschap. De koloniale voorkeur van de bewoners is ook hier een aspect waar we niet omheen kunnen. Wat verder bijzonder is om te zien is dat met een vrij donkere kleurstelling toch een relatief lichte woonkamer is gecreëerd.

Lekker ruim koken

In deze keuken kan heerlijk ruim worden gewerkt. De keuken is van alle gemakken voorzien en de spoelbak lijkt zo uit een professionele horecakeuken te komen. De stijl lijkt op een mengeling van de stijlen die we op andere plekken in het huis zagen: het hout uit de woonkamer en de bijzondere grijze muren uit de badkamer.

Heerlijke buitenruimte

Naast een groot balkon en een klein terras achter het huis is ook onder de leefruimtes een mooie veranda gecreëerd. Ook hier zien we de koloniale elementen weer terug komen. Van alle buitenruimtes is dit de meest ‘relaxte’. Bijkomend voordeel is dat je hier ook tijdens een flinke regenbui het lekker droog houdt. De natuurlijke begroeiing op de heuvel versterkt het landelijke effect van deze locatie en doet verlangen naar een heerlijke Mediterraanse vakantie.

Woningen in of op de heuvels in Zuid-Europa zorgen voor prachtige stukjes architectuur. Dit voorbeeld van zo’n woning moet je ook zeker niet missen.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!