Een tweede leven voor een prachtige, oude boerderij | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een tweede leven voor een prachtige, oude boerderij

Johan van Dijk Johan van Dijk
Meadow Farm Barn Landelijke woonkamers van Clayland Architects Landelijk
Loading admin actions …

Het schilderachtige Engelse platteland biedt talloze oude woningen en boerderijen die op een nieuw leven wachten. Voor dit Ideabook gaan we naar het landelijke graafschap Norfolk om te kijken bij een oude boerderij die dankzij een zeer grondige renovatie en verbouwing een schitterend huis geworden is. Met volledig respect voor de oude uitstraling van het bouwwerk hebben de architecten van Clayland Architects een comfortabel en ruim woonhuis weten te realiseren. Deze combinatie tussen landelijke, klassieke en moderne elementen was ook de nadrukkelijke wens van de eigenaars. Kijk mee en beoordeel zelf of de architecten ook geslaagd zijn in hun opdracht.

Zachte kleuren

Completed Barn Conversion van Clayland Architects Landelijk
Clayland Architects

Completed Barn Conversion

Clayland Architects

De zachte kleuren zorgen voor een warme eerste indruk van deze voormalige boerderij. Een uitgesproken romantisch en tegelijk ook stoer beeld wordt hierdoor opgewekt. Het geheel wekt een eeuwenoude indruk, maar de moderne elementen en de bestemming als comfortabel woonhuis vallen ook direct op. De dakramen in het prachtige pannendak zijn daar een voorbeeld van. Als centraal punt geldt het wachthuisje bij de voordeur. De linkerzijde van de voorgevel heeft misschien wel de meest spectaculaire metamorfose ondergaan: prachtige houten wanden met daarin grote openslaande deuren. Maar daarmee hebben we natuurlijk lang nog niet alles gezien. De achterkant is namelijk ook zeer de moeite waard!

Groot woonoppervlakte

Completed Barn Conversion Rear van Clayland Architects Landelijk
Clayland Architects

Completed Barn Conversion Rear

Clayland Architects

Bij een blik vanuit de tuin blijkt nog meer hoe groot het woonoppervlakte in deze woning is. De openslaande deuren vallen hier ook direct weer op. Er is duidelijk veel moeite gestoken in een soepele overgang tussen het huis en de buitenruimte. Dat past uiteraard ook heel erg goed bij het concept van wonen op het platteland. De tuin zelf is erg simpel gebleven: grind rond het huis en een ‘gewoon’ gazon. Dat neemt natuurlijk niet weg dat hier in de zomer een heerlijk terras kan worden ingericht.

Oog voor detail

Completed Barn Conversion Rear van Clayland Architects Landelijk
Clayland Architects

Completed Barn Conversion Rear

Clayland Architects

Een close-up opname van de achterkant van het huis laat je pas goed zien met hoeveel oog voor detail er hier gewerkt is. Uiteraard hier ook weer openslaande deuren. Maar ook een van de originele deuren is bewaard gebleven. De lichtblauwe kleur van deze deur geeft een extra romantisch tintje aan de achtergevel. Het motief in de dakpannen is een kleine artistieke toevoeging op het verder zo functionele uiterlijk van de voormalige boerderij. En heel verdekt opgesteld is er een mooi overdekt terras. Ideaal om ook in de Engelse regen van de buitenlucht te kunnen genieten. Wat wel direct opvalt, is de inpandige serre.

Fantastische eclectische woonkamer

Central living space Landelijke woonkamers van Clayland Architects Landelijk
Clayland Architects

Central living space

Clayland Architects

De inpandige serre ziet er van binnen nog mooier uit. Allereerst valt natuurlijk de enorme hoeveelheid licht op die het huis binnenkomt door de grote glazen constructie. Maar nog mooier om te zien zijn de fantastische houten gebinten die in het huis bewaard zijn gebleven. Het interieur is in een prachtige eclectische stijl vormgegeven. Klassieke lampen, moderne meubels en landelijke kleuren. Door de grote ruimte was het mogelijk om hier een symmetrische inrichting met twee zeer ruime banken te realiseren. Deze woonkamer mag dan ook met recht een heerlijke lounge genoemd worden.

Eenheid met de omgeving

Central living space Landelijke woonkamers van Clayland Architects Landelijk
Clayland Architects

Central living space

Clayland Architects

We zien hier de woonkamer nog een keer, alleen dan vanuit een ander perspectief. Als je vanaf de grond naar buiten kijkt dan zie je hoe goed binnen en buiten met elkaar in contact staan. Overdag kijk je naar prachtige wolkenluchten en zodra het donker is vormen de sterren een prachtig panorama. En dat de bewoners hier van sterren houden blijkt wel uit de mooi telescoop in de kamer. Een prachtige accessoire met een functie! Wil jij ook een kijkje nemen door de telescoop vanuit deze kamer?

Het Engelse platteland kent prachtige oude huizen. Ook deze boerderij heeft een tweede leven gekregen.

Wat vind jij van deze woning? Laat het ons weten in een reactie hieronder! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!