Van vervallen pand naar charmante woning | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Van vervallen pand naar charmante woning

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
Rustieke huizen van FGMarquitecto Rustiek & Brocante
Loading admin actions …

Het is niet altijd onder woorden te brengen maar vaak beklijft ons het gevoel dat oude, gerenoveerde huizen meer karakter met zich meedragen dan nieuwbouwwoningen. Eeuwenoude huizen dragen de geschiedenis en vertellen ons een verhaal, zijn getuigen van de tijd waarin zij gebouwd werden. Tegelijkertijd zijn ze niet altijd meer geschikt voor het hedendaagse leven, beschikken ze niet over de moderne gemakken die we wel in nieuwbouwwoningen vinden. Het motto van de Spaanse architect Fernando García Molinos is een nieuw leven voor oude huizen. In overleg en met samenwerking van de bewoners van de villa die we hieronder zien, voegde hij daad bij woord. 

De gevel voor de renovatie

De muren zien er aangetast uit en de houten onderdelen waren verrot. De constructie moest opnieuw versterkt worden. Deze woning in het Spaanse Valencia stond al geruime tijd leeg en verkeerde om die reden in slechte staat.

De herstelde gevel

De nieuwe gevel werd daarnaast voorzien van een nieuwe lik verf. De strakke, witte gevel wordt gecombineerd met blauwe details rondom de ramen en deuren. Op de verdiepingen werden extra openingen gemaakt om de ruimtes daarachter van extra daglicht te voorzien. 

De keuken voor aanvang van de renovatie

De foto van de oude keuken spreekt boekdelen. Hier kunnen we goed zien dat de woning al lange tijd onbewoonbaar was. 

De nieuwe keuken

De transformatie van de keuken is op z'n minst bijzonder te noemen. Oorspronkelijke elementen zoals de houten balken werden hersteld en kregen een prominente plaats, zij zorgen, samen met het interieur voor een rustieke sfeer in de keuken.

Leeszaal

De bewoners van het pand werden direct betrokken bij de renovatie en verbouwing van de woning. Zo verzochten zij de architecten bijvoorbeeld om een studie- of leesruimte, die we hier op de foto kunnen zien. Ruwe, robuuste constructieve elementen worden hier afgewisseld met een ingetogen inrichting, een combinatie die fraai uitpakt. 

De slaapkamer

De slaapkamer is warm en simpel ingericht. Het bedframe en de zacht gekleurde vloer vloeien nagenoeg in elkaar over. De aandacht wordt getrokken door het bijzondere plafond, waar ook hier de oorspronkelijke balken een hoofdrol spelen. 

De oude zolder

Ook op de bovenste verdieping was veel werk nodig. We hoeven slechts een blik te werpen op de muren en het plafond om erachter te komen dat deze ruimte lange tijd niet onderhouden is.

De zolder na verbouwing

De zolder lijkt in niets meer op de oude situatie, maar straalt wel de sfeer van het oude gebouw uit. Hier wisten de architecten en interieurontwerpers een bijzonder warme ambiance te creëren. Let bijvoorbeeld op het gezellig hoekje linksachter. Een charmant kacheltje levert daar de nodig warmte, vrienden en familie kunnen zich hier verzamelen.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!