Woonhuis Kadoelen Amsterdam-Noord | homify

Woonhuis Kadoelen Amsterdam-Noord

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
Woonhuis Kadoelen Amsterdam Noord Équipe architectuur en urbanisme Moderne huizen
Loading admin actions …

In de fotoserie hieronder laten we jullie een bijzonder project van het architectenbureau Équipe zien. Zij waren verantwoordelijk voor het ontwerp van deze woning aan de Kadoelenweg in Amsterdam-Noord. Een omgeving die zich laat omschrijven als buiten wonen in de stad. In de nabijheid van natuur en polders, maar ook van de stad en zijn ritme. De foto's zijn genomen door Tim Van de Velde, met uitzondering van het laatste beeld, dat door Sónia Arrepia werd vastgelegd. 

Voorgevel

Het archetype Hollandse huis stond model voor het ontwerp van de woning. Daarmee voldoet de woning aan het algemene beeld van de omgeving, dat zich laat kenmerken door een traditionele architectuur. De opdrachtgevers verzochten echter een moderne vormgeving. De architecten van Équipe wisten hier gehoor aan te geven door strak en puur te detailleren. Zo zijn de dakgoten bijvoorbeeld subtiel weggewerkt. Het materialenpakket van de woning draagt tevens bij aan zijn moderne uitstraling, stucwerk en houten oppervlakken worden op strakke wijze met elkaar afgewisseld. 

Oostkant

In tegenstelling tot de voorgevel, die enigszins open en transparant is zodat de bewoners kunnen genieten van de levendigheid die zich voor het huis afspeelt, is de gevel aan de oostkant gesloten. Een lange tuinmuur, bestaande uit WaxedWood latten verbindt het hoofdgebouw met het bijgebouw. Een grote taatsdeur biedt toegang tot het besloten deel van de achtertuin. 

Achtergevel

Achter het huis bevindt zich een brede sloot. Hier wordt de omgeving gekenmerkt door volkstuinen en begroeiing. De noordkant van de woning, hier rechts te zien, is voorzien van een grote glazen pui, die de bewoners in staat stellen om van de omgeving te genieten. Het levert niet alleen een fraai uitzicht op, maar zorgt er tevens voor dat de woonkamer voorzien wordt van voldoende daglicht. 

Woonkamer

Hier zien we een gedeelte van de L-vormige woonkamer en de glazen pui die we al eerder beschreven. In combinatie met de strakke, heldere wanden en de eikenhouten vloer zorgt al dat natuurlijke licht voor een rustgevende en heldere sfeer. Verschillende, kleurrijke details en accessoires geven de woonkamer een gezellige uitstraling. 

Open keuken

Vanuit de keuken heeft men uitzicht op de doorgaande weg die voor het huis ligt. Hier zorgen fietsers, automobilisten en ander verkeer voor de nodige reuring. Binnen heerst een kalme sfeer. Ook hier werkt het grote aandeel witte oppervlakten als zeer rustgevend. De keuken is voorzien van luxe details zoals grijze Mosa-tegels, strakke keukenkastjes en granieten werkbladen. Op de voorgrond zien we de eethoek, die in open verbinding met de keuken staat. Rechts treffen we een eigenzinnige open haard, ontworpen door de Nederlandse meubel- en interieurontwerper Piet Boon. 

Badkamer

Het verdient aanbeveling om ook eens het homify-profiel van Équipe door te nemen, hier staan namelijk nog veel meer foto's van de woning. Zo wordt duidelijk dat de woning tevens over een vide beschikt, die voor interessante zichtlijnen tussen de verdiepingen zorgt. In de hal van de woning zorgt een dakraam voor het nodige licht, dit dakraam loopt door tot in de badkamer, die we hier op de foto kunnen zien.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Lab32 architecten Moderne huizen

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!