Voor & Na: eeuwenoude woning krijgt nieuwe look! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor & Na: eeuwenoude woning krijgt nieuwe look!

Stoa. Stoa.
High Barn Moderne huizen van Astronaut Kawada Architecture Modern
Loading admin actions …

Vandaag staat er een bijzonder project op het menu, typisch zo´n metamorfose waar je helemaal door geïnspireerd kunt raken. Een eeuwenoude woning kreeg een nieuwe look, precies wat je hoopt als je bij de woning aankomt. Het oude pand heeft veel charisma, je bent direct nieuwsgierig wat er binnen allemaal te zien is. Wij nemen je eerst mee door de tuin om je daarna het nieuwe interieur te laten zien. Laat je inspireren tijdens deze trip!

De oude staat

Er is hier nog heel veel te doen. Dat vonden de nieuwe eigenaren van het huis ook. Hier buiten is er van alles aan de hand: veel achterstallig onderhoud, maar toch ook veel sfeervolle plekjes om te genieten. We moeten het maximaal uit dit soort projecten halen. Zeker omdat het hier gaat om een eeuwenoud huis, met zo´n delicate architectuur moet je gewoon voorzichtig omgaan, omdat elke verandering het geheel lelijker kan maken. We kunnen je al wel vast verstellen, dat de experts er alles aan gedaan hebben om de looks van deze woning te behouden. Laat je inspireren door een professional!

Zijkant oude woning

We werpen hier een blik op het oude huis. Het ziet er super idyllisch uit, niet waar? Wie zou hier nu niet willen wonen? Toch is het ook een beetje oubollig, daarom werd er met de experts een plan gemaakt om deze oude woning een nieuwe look te geven. Sfeer is belangrijk, maar modern wooncomfort natuurlijk ook. Je kunt zien dat het huis zeker sfeer heeft, maar modern wooncomfort ontbreekt nog. Daar komt rap verandering in! Een expert kijkt graag met je mee tijdens de inrichting van je droomhuis. 

Oude tuin

In deze tuin is tijdens de verbouwing zo weinig mogelijk veranderd. Het is een van de mooiste aspecten van het wonen in dit authentieke huis. Jong en oud vermaken zich hier. De ruimte is overweldigend en daardoor voel je je helemaal vrij in deze mooie tuin. 

Een frisse wind

De werkzaamheden aan het huis zijn afgerond en daarmee is er een frisse wind gaan waaien. De woning heeft een ondergrondse ingang gekregen, deze zien we links op de foto (de witte muren die het pad naar beneden flankeren). Op het gazon zien we verschillende ventilatie- en lichtopeningen, deze zijn essentieel voor een goed wooncomfort. Een grote verandering zien we in de zijgevel van de woning: twee enorme ramen zorgen nu voor een stortvloed aan daglicht binnen. 

Ingang

Dit is de ingang die we zojuist al even vanaf een afstandje zagen. Een heldere architectuur die door zijn minimalistische lijnen goed past in het authentieke plaatje. Voor de ingang zien we een paar bankjes, echt relaxt om hier even een frisse neus te halen. Oud en nieuw gaan hier een verbond aan dat nog heel lang stand zal houden!

Lichtopeningen

Niet alleen de raampartijen van zojuist zorgen voor veel daglicht binnen, ook deze schitterende ramen doen een duit in het zakje. Zie je hoe sfeervol de nieuwe elementen in de oude muur zijn geplaatst. Je kunt aan de manier waarop de ramen geplaatst zijn direct de eerbied voor de oude architectuur herkennen. Erg mooi gedaan! 

Beeldschoon

Binnen is er ook een grote verandering geweest. Aan het plafond zien we de eeuwen oude balken, maar ze zijn wel flink afgestoft. De eenvoudige verlichting hier zorgt voor een moderne twist, de witte wanden helpen daaraan mee. Wat vind je van de betonnen vloer hier: heerlijk industrieel! Een van de mooiste dingen hier is natuurlijk de gigantische open haard, daar wordt veel sfeer mee gemaakt!

Koninklijke badkamer

Ja, als je hier toch zou kunnen relaxen! Dan voel je je echt de koning te rijk. Je hebt sowieso al het geval in een kasteel rond te lopen hier, maar dit is toch wel heel bijzonder. In het midden van de zolder staat dat bad. Zie eens hoe mooi de houtvloer overgaat naar de voor badkamer geschikte gietvloer van kunststof. Een weergaloos mooie manier. We hebben nog nooit zo´n badkamer gezien. Links en rechts van het bad zien we de raampartijen die hier voor het fijne daglicht zorgen. Dit is wooncomfort in de hoogste graad! 

Eetkamer en keuken

Graag sluiten we dit bezoek aan het prachtige huis af met een onvervalste knaller! Dit is echt een superkeuken en eetkamer! Binnen en buiten lopen hier door elkaar heen. Je hebt hier alle ruimte, dus een tuinfeest wordt met deze woonruimte een onvergetelijk gebeuren. Alles is hier aanwezig: veel daglicht, superstrak design, vrije doorloop naar de tuin en een flinke dosis luxe. Dit is een wonderlijke ruimte met een magische sfeer. Is dit echt het oude huis wat we zojuist zagen? 

Blijf ons volgen voor meer mooie design! 

Wat vind je van deze woning? Laat het weten met een comment!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!