19 gezellige zitplekken voor in de tuin | homify

19 gezellige zitplekken voor in de tuin

Stoa. Stoa.
PORTO Arquitectura + Diseño de Interiores Koloniale balkons, veranda's en terrassen
Loading admin actions …

De zomer staat vlak voor de deur. Een prima tijd dus om de nodige veranderingen aan te brengen in je tuin. Want wie wil er nu geen gezellige zitplek om samen of alleen heerlijk te kunnen ontspannen? Vandaag hebben we 19 geweldige voorbeelden voor je op een rij gezet, gewoon om je eens even goed te inspireren. Wandel met ons mee door deze tuinen en have fun! 

1. Bosgevoel

Hier beleef jij het ultieme buitengevoel. Een zitplek / tuin die grenst aan een weergaloos mooi bos! De natuur is magisch, ga maar eens in het bos kijken op een mooie zomerdag! 

2. Modern strak

Hoe mooie is deze zitplek in de tuin! De strakke lijnen passen heel goed bij het gazon. Wat zien die bloesem bomen er mooi uit! 

3. Idyllisch

Ja, de bewoners van deze woning hebben het goed voor elkaar, want binnen en buiten lopen hier simpelweg in een beweging in elkaar over. Het warme hout is hier echt de eye-catcher. Buiten zien we het terras, dit is ook van hout gemaakt. Zo zie je een verbinding tussen het interieur en de tuin ontstaan die erg aantrekkelijk is. Het ziet er allemaal vrij eenvoudig uit, maar om het zo te krijgen hebben de bewoners echt de hulp van een expert nodig gehad. Supermooi! 

4. Aantrekkelijke inrichting

Het is niet altijd gemakkelijk om een aantrekkelijke inrichting voor je terras te verzinnen. Dit voorbeeld kan je daar bij helpen, want alles wat modern is, is in dit terras verwerkt. Opvallend zijn de strakke tegels, de houten meubels en de stalen pilaar. Links zien we ook een kastje dat we eerder in de huiskamer zouden verwachten, daarom is deze zitplek eerder een woonkamer voor buiten, dan een terras dat op een huiskamer lijkt. 

5. Artistiek

Hier krijgen wij nu een artistiek gevoel van. Zo´n realisatie dat je echt iets bijzonders in je tuin doet op het gebied van design. Echt een plek waar je basic kunt genieten, optimaal en ´down to earth´. Echt heerlijk om hier te relaxen! 

6. Eigenzinnig

dwarf Eclectische balkons, veranda's en terrassen

Een zitplek als deze komen we niet vaak tegen. Het gebouw is sowieso uniek en dat straalt ook af op je zitplek in de tuin. Deze plek is overdekt, maar je hebt wel de frisse feel van de tuin. De schipperslamp aan het plafond geeft een industriële twist aan dit vertrek. Een inspirerende plek voor een kop koffie en creatieve arbeid . 

7. Puur natuur

Wij houden van puur natuur materiaal en design dat er van gemaakt is. Hier zien we een prachtige zitplek in een tuin met veel ruimte. Wat genieten de bewoners hier van de zomer! De grote pergola is gemaakt van natuurlijk bamboe, dat is in feite een grassoort, het groeit dus snel en is daardoor hernieuwbaar. Een uitstekend alternatief voor bijvoorbeeld tropisch hardhout. Wij zijn fan!

8. Buitenkeuken

Het is een van de grootste hits van deze tijd: de buitenkeuken. Dit is niet zomaar een keuken, dit is een hoogwaardige keuken waarop je de heerlijkste zomergerechten kunt maken. ´Have fun in the sun!´ 

9. Zwembad

Wat is er nu lekkerder dan genieten bij het zwembad. In de middag lekker afkoelen in het water, in de avond nog even gezellig een paar baantjes trekken. Heerlijk!

10. Oud en nieuw in de mix

We mixen de oude en nieuwe stijl en krijgen deze bijzondere zitplek. Enorm genieten in deze authentieke ruimte met modern comfort!

11. Het nodige groen

Ja kijk, een terras of zitplek in de tuin is natuurlijk pas helemaal af als er voldoende natuurlijk groen in aanwezig is. Dan krijgt je zitplek echt zo´n tuinsfeer. Op deze foto zien we wat voor resultaten je met planten in potten kunt bereiken. Echt supergaaf toch! Vergeet ze niet voldoende water te geven!

12. Mediterraans

In deze tuin wanen we ons direct in een mediterraans land, en dat is ook precies waar we aanbeland zijn. Wat vind je van de sprekende kleuren: geel en rood! In combinatie met het wit en de rustieke vloer is het een ware hit. Fijn dat het hier overdekt is, dan kun je schuilen voor de zon en voor de regen die hier een enkele keer valt! 

13. Klassiek

Dit design herken je direct als klassiek. We zien ook veel moderne elementen, let maar eens op die kast en het bankje. De waterbron in het midden neemt ons mee terug naar de Romeinse tijd. Zulk strak en basic design hebben we in lange tijd niet voorbij zien komen. 

14. Eenvoudig

Hou je van eenvoud en minimalisme? Dan is dit ontwerp echt iets voor jou! Gewoon een hangmat en een bankje in de tuin zetten en je zinplek is klaar. Het houten kruis in de hoek is een prachtige accessoire die goed past bij de plant en de rustieke muur. 

15. Accessoires

Een inrichting is als een heerlijk gerecht, waarbij de accessoires de kruiden zijn. Hier zien we een superleuke tuin met veel aansprekende elementen: accessoires die de persoonlijke smaak van de bewoners uitdrukken. Pas wel op dat je niet te veel aan accessoires in je tuin zet, het moet geen poppenkast worden, behalve als je daarvan houdt natuurlijk! 

16. Natuurlijk materiaal

We zagen net al even bamboe als natuurlijk materiaal, maar dit donkere hout ziet er ook schitterend uit. Echt een zitplek die je verwacht bij een 5-sterrenhotel! De bewoners zijn hier klaar om maximaal van de zomer te genieten! 

17. Aanbouw gemaakt van hout

Blokhutten NuBuiten.nl Scandinavische balkons, veranda's en terrassen
NuBuiten.nl

Blokhutten

NuBuiten.nl

Een aanbouw voor je huis is echt niet moeilijk te realiseren. Hier zien we er een die helemaal gemaakt is van hout. Dit huisje kon supersnel gebouwd worden en is nu een plek waar je heerlijk gezellig samen kunt zitten. Je krijgt hier echt een vakantiegevoel! 

19. Keuken met stijl

Het is onbegrijpelijk hoe een buitenkeuken zulke looks kan hebben! Je denkt als snel dat je gewoon in de keuken van het huis staat, maar dat ligt dus net even anders! In deze zitplek ervaar je het ultieme binnen/buiten-gevoel. Gewoon gezellig aan tafel gaan zitten en samen genieten van het leven. Daar is een zitplek in de tuin toch voor bedoeld! 

Blijf ons volgen voor meer mooie ideeën. 

18. Rustiek en landelijk

Het is toch niet te filmen dit! Een tuin waarin je meteen 100 jaar terug in de tijd gaat. De bewoners zijn echt bevlogen over dit ontwerp. Hun favoriete periode in de geschiedenis is de zogenaamde Huifkarrentijd, nou die beleef je hier volop. Echt een plek om in de zomer te genieten van een kopje ouderwets lekkere thee. Een expert helpt je met het inrichten van je woning. 

Welke zitplek is je favoriet? Laat het weten met een comment!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Lab32 architecten Moderne huizen

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!