Voor en Na: leuke intieme tuin in Haarlem | homify

Voor en Na: leuke intieme tuin in Haarlem

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne verdiepte daktuin Haarlem Biesot Moderne tuinen
Loading admin actions …

Bij homify nemen we je graag mee naar verre en exotische oorden om je de meest mooie huizen, tuinen en interieurs te laten zien. Want wie zwijmelt er nou niet weg bij dat ene mooie terras in de bergen of die slaapkamer met dan fantastische uitzicht? Je hebt vast al vaker het gevoel gehad dat je alleen al daarvoor naar het buitenland zou willen verhuizen. Maar soms is het ook helemaal niet verkeerd om even weer lekker nuchter met beide benen op de grond te gaan staan. En een kijkje nemen in eigen land kan dan voor hele grote verrassingen zorgen. Neem nou de leuke en intieme tuin in Haarlem waar we een kijkje gaan nemen. In de oude situatie ontbrak er veel, maar na de inspanningen van de hoveniers van Biesot is er een fantastische plek ontstaan. Wij nemen je graag mee naar dit mooie plekje en hopen dat je er ook inspiratie voor jezelf uit kunt halen.

Voor en Na

Voor & Na tuin in Haarlem Biesot
Biesot

Voor & Na tuin in Haarlem

Biesot

We kunnen je gelijk in één plaatje zowel de oude als de nieuwe situatie laten zien. Heb je gelijk al een beetje een indruk van de veranderingen? Voor de werkzaamheden was de omgeving met die mooie stenen muren al een fantastische plek, het enige probleem was dat dat het terras er met al die betontegels wel erg saai uit zag. En dat is natuurlijk heel erg zonde als de omgeving al zo leuk is. Gelukkig zijn er hier heel veel dingen veranderd. En we laten je die veranderingen dan ook graag zien!

Na: een intieme lounge

Moderne verdiepte daktuin Haarlem Biesot Moderne tuinen
Biesot

Moderne verdiepte daktuin Haarlem

Biesot

Een prachtige detailopname van de nieuwe tuin laat een zeer fraaie intieme lounge zien. Een leuke plek om lekker met het gezin van aangenaam zomerweer te genieten of om je gasten te ontvangen. Goed meubilair is op zo'n terras onmisbaar en dat is hier dan ook zeker geplaatst. Let ook zeker even op de prachtige muren: een metalen constructie waarin stenen schitterend zijn opgestapeld. Het zorgt voor een hele fraaie combinatie tussen moderne en landschappelijke elementen. Plaats daar nog eens een leuk waterelement bij en het plaatje is helemaal compleet. En dat geldt uiteraard ook voor een leuke plant. En dan heb je ook nog eens dat mooie uitzicht op de prachtige oude gebouwen die de tuin omringen. Kan het nog beter?

Variëren met planten

Moderne verdiepte daktuin Haarlem Biesot Moderne tuinen
Biesot

Moderne verdiepte daktuin Haarlem

Biesot

We hadden je al een uitgebreide beschrijving gegeven van de manier waarop je deze plek optimaal kunt genieten van de tuin. Maar als je nog even verder rond gaat neuzen, dan zie je hoe leuk je in zo’n toch redelijk moderne tuin met de meest mooie planten kunt variëren. Lavendel zorgt in zo’n geval voor een heel erg landelijk gevoel. En dat midden in de grote stad! De muren kun je trouwens ook op een hele leuke wijze laten begroeien om een nog meer natuurlijk effect te krijgen. Zie je trouwens nu ook dat dit eigenlijk een verdiepte tuin is? Heel erg bijzonder!

De nieuwe vloer

Moderne verdiepte daktuin Haarlem Biesot Moderne tuinen
Biesot

Moderne verdiepte daktuin Haarlem

Biesot

In het begin gaven we aan dat vooral de lelijke vloer met betontegels iets was wat voor een slecht beeld zorgde in deze tuin. De nieuwe vloer hebben we nog niet zo goed kunnen zien en met een foto gemaakt vanboven is dat wel mooi in beeld gebracht. Een mooie combinatie van een vlonder en natuurstenen tegels zorgt voor een dynamisch beeld. En daarmee is deze kleine tuin op fantastische wijze opgeknapt. Wij zijn er absoluut fan van en raden iedereen met een kleine tuin dan ook aan om hier een voorbeeld aan te nemen.

Wil je nog meer zien op het gebied van tuinen? Neem dan ook bij dit interessante project even een kijkje!

Wat vind jij van deze tuin? We zijn benieuwd!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Lab32 architecten Moderne huizen

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!