Een explosie van bouwstijlen in één woning | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3688:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een explosie van bouwstijlen in één woning

Stoa. Stoa.
Les Bardeaux Moderne huizen van JAMIE FALLA ARCHITECTURE Modern
Loading admin actions …

We nemen je mee naar een woning die werkelijk een explosie is van bouwstijlen. Deze rijkheid biedt ons van homify de kans om je eens even flink te inspireren bij het ontwerpen van je eigen woning of interieur. Veel mensen besteden een grote hoeveelheid tijd aan hun woning. Dat is niet zonder reden, want tegenwoordig is ons huis zo´n beetje het toevluchtsoord van rust, waarin we bijkomen van de hectiek van het dagelijks leven. Om dan een woning in te kunnen richten die helemaal naar jouw smaak is, die dus helemaal aansluit bij je ideale woongevoel, is gewoon superleuk! Vandaag nemen we je mee naar een woning waar de meeste mensen met verbazing naar zullen kijken. Deze heeft een atypisch uiterlijk en ademt een excellente sfeer. Het is een typisch designhuis, dat van a tot z geheel toegesneden is op de wensen van de bewoners. Laten we samen gaan kijken naar het bijzondere ontwerp!

Gevel

We komen aan bij de woning en het eerste dat opvalt is de schaliegevel. Deze gevel bestaat uit blokjes hout die dicht op elkaar op de gevel aangebracht zijn, waardoor een goede isolatie en buitengewoon stijlvol uiterlijk ontstaat. Hier grenst het schalie aan de grote raampartijen met schuifdeur, waardoor een boeiend contrast ontstaat. Het mooie van deze woning is de rijkdom aan bouwstijlen die dit pand vormgeven. We zien de reeds genoemde schalietechniek, maar ook de antraciete bakstenen en de spierwitte topgevel met een verticaal gerichte raampartij die bijzonder industrieel aan doet. Dit huis gaat prachtig op in de omgeving, juist door zijn natuurlijke en ingetogen kleurenpalet. Laten we de woning van binnen gaan bekijken.

De zolder

Een van de mooiste plekjes in de woning is de minimalistisch ingerichte zolder. We zien veel hout, sfeervolle lampen een transparante balustrade (je wilt toch die ruimtelijkheid van de ruimte behouden) en een zelfs een schildersezel. De bewoners zijn fervente liefhebbers van de schilderkunst, daar is deze zolder zeer geschikt voor. Nu doet de zolder dienst als chillroom en atelier, maar je kunt er met hetzelfde gemak een schrijfruimte van maken. Het is maar net waar jouw creativiteit je heen leidt. Be inspired!

Steen en hout

Het wordt vaak als een tegenstelling gezien, maar we hebben het eerder over een schijnbare tegenstelling oftewel een paradox, want hout en steen gaan, zoals je hier kunt zien, heel goed samen. Vooral vanwege de lichte look van de steen, die lekker industrieel is. Een combinatie van deze materialen, met hun geheel eigen textuur en kleur, brengen de gevel helemaal tot leven.

Uitzoomen

Op deze afbeelding zien we de prachtig woning op het tijdstip dat de avond valt. Als je dan de sfeerlichten aan doet krijgt de woning een geheel eigen sfeertje. Deze buitenruimte is ruim en daardoor erg geschikt voor jonge kinderen. Ook voor de nodige familiefeestjes is deze tuin een ideale plek. Het valt goed op hoezeer er na gedacht is over het kleurenschema, waarbij het exterieur van de woonvolumes blauw en houtkleurig zijn, terwijl het interieur een frisse yellow look heeft. Typisch zo´n woning waarbij aan de ins en outs gedacht is.

Eclectisch

In de woonkamer treffen we een eclectische stijl, de ruwe houten tafel is de sociale hotspot van de kamer, terwijl de tak in de kan een bijzondere oosterse sfeer uitademt. De mooie wandkast, die ook erg handig is, bezorgt je veel opbergruimte, maar neemt niet veel woonruimte in beslag. Een mooi concept voor een woning die wel ruimtelijk moet voelen, maar niet veel vierkante meters woonoppervlak rijk is. Let ook even op de fruitschaal op de tafel, wat een sfeervol detail! Voor de inrichting van je woning kun je je wenden tot een interieurexpert!

Slaapzolder

We zijn hier aan gekomen op de romantische slaapzolder met vaste trap. Dat laatste is immers wel zo veilig. Het kleed op de vloer en de houten balken aan het plafon creëren een sfeer die precies past bij de Scandinavische ambiance waar we met z´n allen zo dol op zijn. In het midden van de kamer zien we de wand met een dragende functie, die in dit geval ook de functie van roomdivider vervult. Zo heb je wel een mooie afscheiding, maar blijft de ruimtelijkheid op deze slaapzolder bestaan. En dan hebben we natuurlijk nog het fijne bed, een comfortabele en vooral ook erg gezellige plek om de nodige rust te pakken. Meer mooie ideeën voor je slaapkamer kun je hier vinden!

Sfeervol einde

We sluiten deze tour door het huis met de schaliegevel af. Erg leuk om je deze mooie woning vanbinnen en vanbuiten te kunnen laten zien. Het is een huis met een eigenwijze look en sfeer. De bewoners hebben hun grote wens met deze woning kunnen verwezenlijken, zeker omdat ze gebruik gemaakt hebben van de expertise van de juiste expert. Dat werkt meestal een stuk efficiënter en de resultaten zijn gegarandeerd goed! We hopen dat je voldoende inspiratie opgedaan hebt. Blijf ons volgen, want dan ben je altijd op de hoogte van de leukste trends en woonideeën. Be inspired! 

Ooit een oude, donkere stal, maar nu een nieuwe woning! En we zijn er helemaal weg van!

Wat vind je van deze woning? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!