Authentieke, stenen droomhuis met veel authenciteit | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Authentieke, stenen droomhuis met veel authenciteit

Johan van Dijk Johan van Dijk
La Croisee Rustieke huizen van CCD Architects Rustiek & Brocante
Loading admin actions …

Oude stenen huizen in het Verenigd Koninkrijk zijn vaak eeuwenoud en hebben een prachtige historische uitstraling. Het is voor veel mensen dan ook een droom om in zo’n authentiek huis te kunnen wonen. In dit Ideabook gaan we zo’n bijzonder stenen droomhuis in het Engelse Guernsey bekijken. Door toedoen van de professionele begeleiding van enkele architecten zijn twee oude gebouwen tot een schitterend geheel gemaakt. Dit is met veel respect voor de authenticiteit van de panden gedaan, maar wel met een paar subtiele moderne toevoegingen. Als je al langer twijfelt over een verhuizing naar het platteland dan kan dit project wel eens de doorslag gaan geven!

Een modern tintje

La Croisee Rustieke huizen van CCD Architects Rustiek & Brocante
CCD Architects

La Croisee

CCD Architects

Er was net al te zien dat de serre een flinke portie moderne stijl met zich meebrengt. Als je aan de andere kant van het huis kijkt valt dat nog meer op. En dat is juist ook het charmante van deze overgang. Door hier heel radicaal te breken met de traditionele architectuur en vormgeving van de woning zelf valt duidelijk op dat dit element veel later is toegevoegd. En dat geeft eigenlijk heel veel rust aan het beeld en past in die zin goed bij dit rustieke pand.

Authentiek huis

La Croisee Rustieke huizen van CCD Architects Rustiek & Brocante
CCD Architects

La Croisee

CCD Architects

Het vooraanzicht van dit huis windt er geen doekjes om: je ziet hier een authentieke woning in een staat zoals die heel lang lijkt te zijn geweest. De simpele tuin past bij de natuurlijke eenvoud van het huis. Maar door de grote voorgevel heeft dit bouwwerk ook iets statigs. Hier werd vroeger op stand geleefd en waarschijnlijk is dat nog steeds het geval. Het allerleukste is toch dat je nog geen idee hebt wat je in de achtertuin aan zult treffen. Voor we het huis gaan betreden daarom eerst een korte wandeling om de woning.

Heel veel woonruimte

La Croisee Rustieke huizen van CCD Architects Rustiek & Brocante
CCD Architects

La Croisee

CCD Architects

Je ziet gelijk dat hier heel veel woonruimte in dit huis aanwezig is. En ook de verrassende uitbreiding staat hier centraal. Een moderne serre met een klassiek tintje vormt de verbinding tussen het grote huis en de schuur in de tuin. Die tuin zelf is aangelegd met oog op comfort en is zeer beschut gelegen. De openslaande deuren in de serre zorgen ervoor dat de overgang tussen binnen en buiten bij mooi weer soepel verloopt.

Authentieke dakconstructie

La Croisee Rustieke woonkamers van CCD Architects Rustiek & Brocante
CCD Architects

La Croisee

CCD Architects

Eenmaal binnen wordt je vooral gegrepen door de prachtige authentieke houten dakconstructie. Wat een sfeervolle woonkamer heb je op deze manier! Er is binnen gekozen voor een redelijk klassieke stijl. De open haard is het centrale punt in de kamer en de inrichting sluit daar gezellig op aan. Antieke meubels geven in combinatie met moderne verlichting een klein eclectisch tintje aan de ruimte.

Ruim slapen

La Croisee Rustieke slaapkamers van CCD Architects Rustiek & Brocante
CCD Architects

La Croisee

CCD Architects

In de slaapkamer zie je het aspect van ruimte weer duidelijk terugkomen. De landelijkheid in en om het huis is te voelen als je in bed ligt. Ook hier is gekozen voor een klassiek interieur met een paar kleine moderne details. Moderne kunst maakt van die sfeer ook een onderdeel uit. En wie had gedacht dat grote Perzische tapijten vooral goed staan in een bejaardeninterieur moet nog eens goed nadenken. Want wie wil er nou niet in een ruimte als deze zo’n mooi tapijt onder z’n bed?

Een heerlijke serre

La Croisee Rustieke serres van CCD Architects Rustiek & Brocante
CCD Architects

La Croisee

CCD Architects

En hier zien we de serre van binnen. Een zeer groot extra woonoppervlak is hier ontstaan. Waar in de vorige ruimtes de klassieke stijl vooral overheersend was, is hier voor een meer landelijke stijl gekozen. Dit past ook heel goed bij de natuurstenen muren die hier erg bepalend zijn. Rechts in beeld zien we de moderne doorgang tussen de beide stenen gedeeltes van het huis. Binnen kun je nog beter zien hoe mooi dit is dan buiten!

Natuurstenen huizen in Engeland zijn zeer de moeite waard. Dat geldt ook zeker voor dit project.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!