Deze 5 keukenmissers mag je echt NIET maken! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Deze 5 keukenmissers mag je echt NIET maken!

TILL BEHNE TILL BEHNE
Villa Waalwijk Minimalistische keukens van Ecker Keukens en Interieur Minimalistisch
Loading admin actions …

De keuken is een zeer belangrijke ruimte in ieder huis. Het is een bron van gezelligheid waar functionaliteit en esthetiek om voorrang dringen. Samen met de badkamer is de keuken een van de meest smaakgevoelig kamers in een huis. En dus is het van groot belang om, voordat je een keuken aanschaft en plaatst, goed over een aantal zaken na te denken. Wij hopen je met dit artikel te behoeden voor vijf klassieke keukenmissers.

Verlichting

Appartement Amsterdam Minimalistische keukens van Bobarchitectuur Minimalistisch
Bobarchitectuur

Appartement Amsterdam

Bobarchitectuur

Strategische verlichting in de keuken is zeer belangrijk. Uiteraard moet er een goede basisverlichting zijn. Maar denk ook aan verlichting bijvoorbeeld boven het aanrechtblad. Door daar op de juiste plekken spotjes of andere gerichte lampen te plaatsen zal het comfort en het kookgenot alleen maar toenemen.

Voorbereiding

Een goed begin is het halve werk. Bij het uitzoeken en plaatsen van een nieuwe keuken is het van cruciaal belang om goede voorbereidingen te treffen. Wat wil je precies, hoe moet het er uitzien, waar moet de keuken komen in de ruimte en wat wil je er allemaal in kunnen. Het is belangrijk om dit van tevoren duidelijk voor jezelf op een rijtje zetten en wellicht uit te tekenen, voordat je naar een keukenspecialist gaat.

Positionering

Als je eenmaal hebt bedacht wat je allemaal verlangt van je keuken, is het goed om een stapje verder te kijken. Waar komt het fornuis, en waar de ijskast en hoe beïnvloedt dat de looplijnen. Het ligt voor de hand, maar zo is het van cruciaal belang dat je bijvoorbeeld de eettafel niet te dichtbij het aanrechtblad zet. Daar wordt het allemaal niet praktischer van.

Details

une paysage à habiter Minimalistische keukens van White Door Architects Minimalistisch
White Door Architects

une paysage à habiter

White Door Architects

Vergeet de details niet. Decoratie is ook in de keuken niet onbelangrijk. Een plek voor je verse kruiden, je theedoeken en andere praktische zaken. En denk ook goed na over hoe je de keukenkastjes en lades inricht. Als je dit goed en slim doet, zul je je een stuk prettiger voelen in je keuken.

Niet overdrijven

Ook in de keuken geldt het principe: less is more. Te veel huishoudelijke apparaten of andere zaken in het zicht maken de keuken rommelig en onpraktisch. Zorg dat je je beperkt tot het nodige en kijk of je de rest mooi kan opbergen en praktisch kan sorteren. En ziedaar, die droomkeuken is geboren.

Meer fijne keukens kan je hier bekijken. Laat je het liever aan een professional over, moet je vooral doen. En heb je echt geen idee wat voor een keuken je wil, laat dan je sterrenbeeld beslissen.

Welke tip vind jij het nuttigst? Deel je ervaringen in de comments.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!