Deze 14 klussen moet je lekker uitbesteden aan een expert!

Stoa. Stoa.
Down Barton, Devon, Trewin Design Architects Trewin Design Architects Moderne keukens
Loading admin actions …

Iedereen wil een uitstekend resultaat behalen als het gaat om de verbouwing van het huis en vaak willen we zoveel mogelijk zelf doen. Dat scheelt in de kosten en zorgt tevens voor een gevoel van controle. Natuurlijk zijn we niet overal even goed in en dat is maar goed ook. Specialisatie is een drijfveer voor veel mensen, gewoon doen waar je goed in bent en er steeds beter in worden. Dat schept ook waarde, voor jezelf en voor de ander. Dan heb je elkaar nodig, dan heb je elkaar wat te bieden. Tijdens een verbouwing of herinrichting van je huis zijn er klussen die je vaak echt beter kunt overlaten aan een expert. Niet dat je het zelf nooit zo kunnen leren, of er zelfs goed in zou kunnen worden, maar simpelweg omdat die ander zich er in gespecialiseerd heeft. Vandaag nemen we je mee langs 14 voorbeelden van klusjes die je lekker moet uitbesteden. 

1. Vloertje leggen en lakken

Heb jij weer: wil je direct kunnen starten met de inrichting van je woning, moet je eerst wachten tot de lak droog is. Wat een teleurstelling. Als je deze klus uitbesteed heb jij tijd om je interieur bij elkaar te sprokkelen, de juiste meubels bij elkaar zoeken heet dat. In de tijd dat de expert de vloer legt en de lak doet, kun jij bezig met de creatieve kant van het verhaal. Tegen de tijd dat de lak droog is, heb jij je ontwerp en de benodigde meubels bij elkaar. Dan kun je gelijk je huis in richten en er dezelfde dag nog intrekken. Heerlijk toch! Een expert kijkt graag met je naar de mooiste ontwerpen voor je nieuwe huis en wat dit allemaal kost. 

2. Keukeneiland

Modern meets Edwardian. Rencraft Klassieke keukens

We kennen allemaal zo'n nieuwe keuken van een vriend of vriendin die er vanaf een afstandje echt supermooi uitziet, maar van dichtbij toch wat schoonheidsfoutjes laat zien. Je vraagt dan wie de keuken geplaatst heeft, gewoon uit interesse, dan blijkt dat ze het zelf gedaan hebben. Verder geen probleem, maar als je droomt van een nieuwe keuken wil je natuurlijk dat deze perfect is. Een expert heeft door zijn specialisme de kennis in huis om je keuken piekfijn af te leveren. Daarom ziet dit keukeneiland er ook zo gaaf uit! Laat je inspireren door een expert!

3. Boven het hoofd werken

Een woonkamer als deze valt niet uit de lucht. Je kunt zien dat experts hier met man en macht aan gewerkt hebben. Een lastige klus waren de valse balken boven aan het plafond. Ze wekken de illusie de dragende kracht van het dak te zijn. Dit is echter niet het geval, ze hangen er puur om decoratieve redenen. Het zijn ook valse balken omdat ze verdraaid lastig te plaatsen zijn, als je het zelf doet. Dus vlieg wat expert in, dan is de klus snel klaar en het resultaat top!

4. Laag plafond

Werkzaamheden aan het dak, zoals deze verlaging, zijn ook echt een klus voor experts. Daarbij heb altijd een expert die up-to-date is, mochten er onverhoopt in de toekomst reparaties nodig zijn. 

5. Strakke deuren

homify Moderne woonkamers

De ene deur is de andere niet. Een normale deur met klink kan een leek nog wel plaatsen, maar een strakke schuifdeur als deze hier op de foto is een ander verhaal. Wil je hier een uitmuntend resultaat? Laat dan een expert het voor je doen!

6. Bakstenen

Een metselaar is altijd je meerdere als het aankomt op het realiseren van een bakstenen muur. Dat komt nu eenmaal door zijn jarenlange ervaring en specialisatie in het vak. Bel een expert op en krijg de mooie authentieke muur die je graag wilt hebben! 

7. Duur behang

Er zijn zoveel soorten behang, maar welk behang past nu bij jou en je woning? Deze woning is erg barok, overal zwierigheid en verleidelijke luxe. Je moet echt wel kennis van zaken hebben om deze oude stijl te kunnen mixen met een moderne, want als je goed kijk is de bank totaal niet barok. Het motief behang is dat wel weer, maar de tint ervan juist niet. Een expert helpt je de juiste keuzes voor het ontwerp van je woonkamer te maken, zeker als het behang zo duur is. 

8. Een statement maken

homify Klassieke woonkamers

Kan het je nu werkelijk geen bal schelen wat een ander vindt van je interieur en wil je boven alles je eigen visie op design volgen? Dan moet je juist gaan sparren met een expert, want die houden echt van uitdagende ideeën en mensen met een eigen kijk op de zaak, want zo zijn ze zelf ook, anders waren ze geen creatief expert geworden. Think about! 

9. Waterdicht

Net als je denkt dat je het waterdicht gemaakt hebt, stroomt er toch water naar beneden, zo langs het dure behang in de woonkamer. Een nachtmerrie als je net lekker de boel voor elkaar hebt. Laat het sanitair maar gerust over aan een expert! 

10. Wandafwerking

Het is erg prettig om je wensen voor de binnenhuisarchitectuur bij een architect te kunnen droppen, zodat hij of zij ermee aan de slag kan. Door de expertise kan deze professional ervoor zorgen dat jouw ideeën veel beter uit de verf komen. Het blijft jouw ontwerp, maar de expert maakt het voor je. Zo is het ook gegaan met deze wandafwerking! 

11. Extra opslag

Huur een architect in, deze kan extra opslag voor je realiseren in huis. Dat is iets waar veel mensen behoefte aan hebben. We hebben ook zoveel spullen tegenwoordig! 

12. Custom-made grill

Als je iets goed wil doen, moet je soms ook dingen aan een ander overlaten. Zoals met deze grill. Deze is custom-made en stelt de eigenaren in staat om de heerlijkste grill gerechten te maken. Veel lekkerder dan op een gammele grill waarbij je de temperatuur slecht kunt regelen. Wil je optimaal grillen deze zomer, laat het bouwen aan een expert over! 

13. Een nieuwe vlonder is makkelijk te leggen, toch?

Het lijkt zo makkelijk, maar de realisatie ervan steekt zo nauw. Dit vlonder terras past alleen mooi bij de gevel omdat deze door vakkennis zo strak gelegd kon worden. Je ziet nu echt een aansluiting van het terras met de gevel. 

14. Professioneel lichtplan

Het belang van een professioneel lichtplan is nauwelijks te onderschatten. Helaas gebeurd dit nog al te vaak. Op deze foto zien we hoe uniek de woning in de avond door de speciale led-verlichting naar voren wordt gebracht. Een schitterende manier om extra levendigheid in je tuin te brengen. Overleg de mogelijkheden met een expert! 

Blijf ons volgen voor meer schitterend design! 

Welke klus besteedt jij altijd uit? Laat het weten met een comment!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!