Conceptuele lampen met een verhaal | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Conceptuele lampen met een verhaal

Stoa. Stoa.
Kaarsrecht Moderne woonkamers van Studio Pascal Smelik Modern
Loading admin actions …

Vandaag laten we je kennis maken met het werk van Studio Pascal Smelik. Deze Nederlandse studio heeft zich volledig gericht op de productie van experimentele en unieke objecten, die ook een praktische toepassingen hebben. Smelik is een echte ambachtsman, maakt zijn producten dus met de hand en zoekt als naar nieuwe designoplossingen en de innovatieve toepassingen van materialen en vormen. Vandaag zetten we een aantal bijzondere werken van hem onder elkaar. Het gaat om bijzondere lichtbronnen of lichtobjecten, die je interieur een mooie conceptuele boos geven. Achter deze conceptuele lampen schuilt een verhaal dat het werk extra bijzonder maakt. Kijk met ons mee naar deze kunstwerken van Studio Pascal Smelik.

Anoniem

Deze anonieme lamp staat symbool voor de vrouwelijkheid, straalt de liefde en kracht uit die we daar vaak mee associëren. In deze lamp is stijlvol de beeltenis van de vrouwelijke borst verwerkt, waardoor de lamp de kwaliteiten van een sculptuur krijgt. Smelik wilde met deze lamp een ode aan de vrouwelijkheid brengen, maar dan wel een subtiele wijze. De vorm valt niet direct op, waardoor de subtiliteit van deze sculptuur/lamp onderstreept wordt, deze wordt verkregen door een gips afdruk te maken, hier wordt vervolgens een mal van gemaakt en in deze laatste wordt keramiek gegoten Het is zelfs mogelijk om je borst in de lamp te laten verwerken. En waarom ook niet, als het voor een sculptuur oke is, waarom dan niet voor een sculpturale lamp!

Driplamp

Deze lamp lijkt door de natuur zelf gevormd, heeft schitterende vormen en verspreidt een weergaloos licht in je interieur. De lamp in de bol brand zacht, hetgeen de groene look van de lamp versterk en deze een krachtig aura geeft. Het is een lap die door zijn frisse kleur in diverse interieurs past, zoals in ruimtes met een lichte kleurstelling, daar komt deze lichtbron prachtig uit de verf. Deze lamp heeft door zijn eenvoudige vorm een meditatieve uitstraling, waardoor hij erg geschikt is voor een studeerkamer of ontspanningsruimte.

Groente

Op deze afbeelding zien we twee zaken, een bijzondere lamp en een kaarsenhouder van brons, op die laatste  komen we straks nog even terug. De lamp heet de Broccolilamp, geen verrassing als we naar de blauwe vorm kijken, die zeer veel weg heeft van deze bekende groene groente. Het is een zeer boeiend conceptueel werk dat in combinatie met het metaal een eclectische spontane uitstraling heeft. Daarbij oogt het ontwerp ook vrij industrieel, waardoor het zeker goed staat in een interieur met een open houding ten opzicht van conceptueel innovatief design.

Kaarsenhouder

We zagen het net al maar we belichten hem nu even, deze kaarsenhouder draagt de naam Kaarsrecht Stool. Het werk heeft de vorm van een kruk, maar is bedoeld als kaarsenhouder. Deze komt door een ingenieus creatief proces tot stand: gesmolten was wordt in een aquarium gespoten, waardoor het snel stolt. Smelik kan een beetje sturen hoe de vormen ontstaan, maar op het uiteindelijke ontwerp heeft hij geen invloed. Onder ander de snelheid waarmee de wax het water raakt en de beweging van het water zijn factoren die bepalen welke vormen er ontstaan. Als het ontwerp in wax gerealiseerd is, wordt er van dit ontwerp een mal gemaakt, waarin brons wordt gegoten. Het resultaat is een sculpturale kruk/kaarsenhouder als deze. Dit is een bijzondere techniek waarbij toeval en de vrije vorm een belangrijke rol spelen. 

Tot zover de prachtige ontwerpen van Studio Pascal Smelik. We hopen dat je geïnspireerd bent en net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen, dan ben je telkens op de hoogte van de nieuwste trends. 

Zoek je prachtige ideeën voor je badkamer? Kijk dan hier voor inspiratie!

Deze professionals helpen je je droomhuis te realiseren! 

Een textielfabriek werd een complex van loftwoningen! Kijk hier voor de mooie voorbeelden!

Heb jij al Dutch design in huis? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!