In 8 stappen naar de tuin van je dromen! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

In 8 stappen naar de tuin van je dromen!

Carla Wilhelm Carla Wilhelm
Moderne tuinen van Pracownia Projektowa Architektury Krajobrazu Januszówka Modern
Loading admin actions …

Be je niet tevreden over je tuin maar heb je geen idee wat je moet veranderen om de tuin van je tuin van je dromen te realiseren. Deze 8 stappen zullen helpen bij het plannen van uw tuin. Neem een pen en papier en maak een plattegrond van je tuin. Samen kunnen we de tuin van je dromen creëren.

Stap 1: Onderzoek de omstandigheden

Ga eerst eens goed kijken naar de ligging van de tuin. Ligt je tuin op het zuiden of juist op het noorden. Dit is belangrijk om te weten., want een terras op je terras zit je waarschijnlijk het liefst in de zon en ook de meeste planten houden van een zonnige plek. Heb je veel inkijk van de buren of is je uitzicht niet al te mooi. Allemaal dingen om rekening mee te houden.

Stap 2: Plan de paden in je tuin

Een pad brengt je van de ene kant van de tuin naar de andere. Handig want als het de hele dag geregend heeft wil  je niet in de blubber naar je tuinhuis lopen. Een pad geeft ook vorm aan je tuin en kan de tuin in verschillende ruimtes verdelen. Wil je weten op welke manieren je een pad in je tuin kan toepassen? Kijk dan ook eens in dit Ideabook.

Stap 3: Denk na over de functies van je tuin

van homify Eclectisch Keramiek

Denk goed na over wat je in je tuin wilt gaan doen. Misschien heb je groene vingers en richt je je tuin het liefst in met zo veel mogelijk borders met planten. Of werk je thuis dan is een werkplak aan huis misschien wel handig. Of een mooie buitenkeuken als je van koken houdt?

​Stap 4: Organiseer de verschillende elementen

Onderzoek wat de beste plek in je tuin is voor een terras, een groot grasveld, een border met planten of bomen. Werk je de hele dag dan is een tweede terras in de avondzon ideaal. Wil je graag een vijver zorg dan dat deze op een plek ligt waar niet mer dan 7 uur per dag de zon schijnt.

Stap 5: vergeet de voortuin niet

Small Contemporary Courtyard Moderne tuinen van Gardenplan Design Modern
Gardenplan Design

Small Contemporary Courtyard

Gardenplan Design

De voortuin is soms een beetje een ondergeschoven kindje en dat is jammer want het is het eerste dat je ziet als je thuis komt. Met een paar mooie plantenbakken met vrolijke zomerbloeiers ziet je voortuin er al een stuk beter uit!

Stap 6: Maak een beplantingsplan

Maak een beplantingsplan voor de borders in je tuin. Zo voorkom je dat je onvoorbereid naar het tuincentrum gaat en thuis komt met planten die je niet kwijt kunt of niet geschikt zijn voor je tuin. Vind je het moeilijk om een goed plan te maken? Laat je adviseren door een van onze tuinontwerpers.

Stap 7: Richt je tuin

Maak het af met mooi tuinmeubilair en een aantal opvallende accessoires als potten met kleurrijke eenjarige planten of een  mooi beeld

Welke tuinidee ga jij gebruiken? Laat het ons onder hieronder weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!