Een last minute nieuwjaarsfeestje plannen. Zo pak je dat aan! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een last minute nieuwjaarsfeestje plannen. Zo pak je dat aan!

Mariska Middelbeek Mariska Middelbeek
Woonvilla Blaricum Moderne mediakamers van Kabaz Modern
Loading admin actions …

Als de jaarwisseling nadert vragen steeds meer mensen om je heen wat je eigenlijk met oud en nieuw gaat doen. Wat als je nog geen plannen hebt? Moet je dan steeds maar antwoorden dat je nog niets te doen hebt. Dat het er sterk op begint te lijken dat je met oud en nieuw alleen thuis zit, of alleen thuis zit met je partner. Dat is natuurlijk ook niet helemaal de bedoeling. Oud en nieuw is tenslotte toch een feestelijke aangelegenheid. Het is echt een evenement dat je met vrienden of familie viert. Samen geniet je van oliebollen, lekkere hapjes en een heerlijk glaasje champagne. Natuurlijk mag ook het kijken naar of afsteken van vuurwerk niet ontbreken.

Als het er steeds meer op begint te lijken dat je met oud en nieuw nergens naartoe gaat, dan organiseer je toch gewoon zelf een feestje. Je kunt tenslotte ook niet verwachten dat je elk jaar door anderen wordt uitgenodigd. Ooit komt het moment dat ook jij er aan moet geloven en de avond moet organiseren. En dat is helemaal niet zo veel werk als je vooraf misschien denkt. Zeker niet als je weet welke stappen je voor een succesvol feestje moet doorlopen. En laten we die in dit Ideabook nou net voor je op een rijtje hebben gezet. Lees snel verder en organiseer een succesvol last minute nieuwjaarsfeestje waar nog maandenlang over wordt gesproken.

Een planning maken op basis van je budget en tijd

Patchwork feest! Moderne eetkamers van homify Modern
homify

Patchwork feest!

homify

Wees tijdens het plannen van je nieuwjaarsfeestje vooral heel realistisch. Stel een budget op en houd je hier ook aan. Dit budget heet ook invloed op het aantal mensen dat je kunt uitnodigen. Onthoud daarbij dat een feestje niet perse alleen maar gezellig is als het hele huis vol staat met mensen. Met een klein groepje is het soms zelfs veel gezelliger. Houd in je planning ook rekening met de tijd die je nog hebt. Stel jezelf geen onhaalbare doelen, want dan wordt het een zeer stressvolle aangelegenheid. En dat is nou juist niet de bedoeling van een feestdag als oudejaarsavond.

Decoraties aanbrengen

Slinger huisjes Jansje design: modern  door De wereld van Jansje, Modern
De wereld van Jansje

Slinger huisjes Jansje design

De wereld van Jansje

Het is leuk om de ruimte waarin je jouw nieuwjaarsfeestje organiseert wel een beetje aan te kleden. Als je het gewoon thuis viert heb je de kerstboom en –accessoires waarschijnlijk nog gewoon staan. Huur je een ruimte dan kun je leuke oudejaarsversiering in huis halen. Er zijn genoeg winkels die dit soort vrolijke versieren verkopen. Daar hoef je helemaal niet zoveel voor te betalen en je kunt het na gebruik gewoon weer weggooien. Ook als je het wel gewoon thuis viert, is het leuk om wat van deze decoraties in huis op te hangen. Een feestruimte kan tenslotte nooit genoeg zijn versierd, toch?

Wil je meer lezen over het organiseren van feestjes? Lees dan ook dit Ideabook eens!

Iedereen snel uitnodigen

Moderne eetkamers van homify Modern

Het nadeel van het organiseren van een last minute nieuwjaarsfeestje is natuurlijk dat veel mensen met oud en nieuw al onder de pannen zijn. Je kunt daarom het beste even rondvragen wie er met oud en nieuw wat gaat doen. Als er vrienden of familieleden zijn die met elkaar hebben afgesproken, dan kun je die natuurlijk allemaal bij jouw thuis uitnodigen. Grote kans dat ze daar ook wel zin in hebben. Om iedereen nog op zo’n korte termijn te bereiken kun je ervoor kiezen om mensen even te bellen of een Whatsapp-bericht te sturen. Hiervoor kun je ook een groepsapp aanmaken. Het sturen van kaartjes is misschien niet meer de beste optie. Het is weliswaar leuk om een mooie uitnodiging te versturen, maar heeft op zo’n korte termijn waarschijnlijk niet meer het gewenste effect.

Zorgen voor eten en drinken

​BREAD PADDLE Industriële keukens van Vroonland Industrieel
Vroonland

​BREAD PADDLE

Vroonland

Op een leuk nieuwjaarsfeestje mogen een lekker hapje en drankje natuurlijk niet ontbreken. Voor de hand liggen de oliebollen. Deze kun je zelf bakken of bij een oliebollenkraam halen. Gedurende de avond kun je ook andere lekkere hapjes serveren. Je kunt dan denken aan hartige koude hapjes, zoals kaas, worst, zalm en toastjes met Franse kaasjes. Later op de avond worden hapjes uit de frituur of kippenpootjes uit de oven ook altijd erg gewaardeerd. Uiteraard mag de champagne voor net na de jaarwisseling niet ontbreken.

Hulp inschakelen

Garage Loft Industriële keukens van BRICKS Studio Industrieel
BRICKS Studio

Garage Loft

BRICKS Studio

Aangezien er voor het organiseren van een last minute nieuwjaarsfeestje niet zo heel veel tijd meer is, kan het handig zijn om wat hulp in te schakelen. Je kunt je partner vragen om je met een aantal dingen te helpen, zoals het maken van oliebollen of het kopen van de champagne. Ook vrienden en familieleden die je hebt uitgenodigd kun je om hulp vragen. Zo is het een idee om iedereen te vragen om iets lekkers te eten te maken, zodat je voor de hele avond gegarandeerd genoeg hapjes in huis hebt. Vaak vinden mensen het ook nog wel leuk om zelf wat lekkere hapjes te maken.

Entertainment regelen

Woonvilla Blaricum Moderne mediakamers van Kabaz Modern
Kabaz

Woonvilla Blaricum

Kabaz

Over het algemeen kan worden gezegd dat je visite zich zal vermaken door de praten met hun vrienden of familie, te luisteren naar muziek en een hapje en drankje te nuttigen. Toch is het leuk om nog wat extra entertainment te regelen. Dan kun je denken aan spelletjes die door de aanwezige kunnen worden gespeeld. Vuurwerk dat met tijdens de jaarwisseling wordt afgestoken of een optreden van een DJ of bandje. Dat laatste moet natuurlijk wel binnen het budget passen.

De muziek uitkiezen

Eclectische mediakamers van :mlzd Eclectisch

Als je met meerdere mensen oud en nieuw gaat vieren, dan is het niet zo heel gezellig om de televisie aan te zetten. De leuke televisieshows die er op oudejaarsavond worden uitgezonden moet je dan maar opnemen om op nieuwjaarsdag te kijken. Het is veel leuker als er de hele avond leuke muziek wordt gedraaid. Het is verstandig om daar vooraf een speellijst voor samen te stellen, dan heb je er op de avond zelf geen omkijken meer naar. Op basis van de mensen die je hebt uitgenodigd kies je de muziek uit. Zo wordt er gedurende de avond voor ieder wat wils gedraaid. Uiteraard doen feestnummers het erg goed op een nieuwjaarsfeestje.

Wat is jouw tip om een succesvol nieuwjaarsfeestje te organiseren? Laat hieronder je reactie achter!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!